האם יש קשר בין תסמונת גיל המעבר לגירושין
האם יש קשר בין תסמונת גיל המעבר לגירושין
האם תסמונת גיל המעבר מהווה גורם משפיע על שיעור הגירושין ? הבנת הדינמיקה בין גיל המעבר לגירושין יכולה לשפוך אור על האתגרים שעומדים בפני זוגות בתהליך גירושין
תסמונת גיל המעבר (מנופאוזה) הינו תהליך ביולוגי טבעי שיוצר מצב פיזיולוגי חדש אשר מלווה גם בתסמינים פיזיים שהאישה חווה בגופה יחד עם תסמינים נפשיים ביניהם: הפרעות בשינה, עצבנות, ירידה באנרגיה, ירידה בחשק המיני, דכדוך, אי שקט, תנודתיות במצבי רוח ודיכאון. שלב ראשוני זה של מסע גיל המעבר מתחיל מגיל 45 עד לגיל 55 ומשתנה מאישה לאישה כאשר הגיל הממוצע הוא 51.
תסמונת גיל המעבר אינה יחודית רק לנשים שכן הרפואה מצאה כי גם גברים חווים תסמונת גיל המעבר (אנדרופאוזה) שמאופיין בירידה בחשק המיני, שינויים במצבי הרוח, עייפות, דיכאון, כעס, נשירת שיער. אצל גברים תסמונת זו מתחילה לרוב לקראת גיל 50.
כיום ברור כי יש קשר בין תסמונת זו של גיל המעבר לגירושין שכן תקופה זו שבה הזוג חווה שינויים רבים בגופם גורמים להם לאתגרים בחיי הנישואין יחד עם העובדה שהילדים כבר גדלו ולעיתים קרובות השינוי הנפשי שעובר בגופם גורם להם לזרז בקבלת החלטות הקשורות למצבם האישי יחד עם הסתכלות על העבר, הווה ועתיד שהם חוו ורצונם לשינוי בחיים.
מחקרים שנערכו לאחרונה חקרו קשר פוטנציאלי בין גיל המעבר לשיעור הגירושין שעולה בטווח גילאים זה שמסמן את סוף שנות הפוריות של האישה.
מחקר חדש מטהאנליזה של ארגון אמריקאי שנערך לאחרונה בקרב נשים, אכן מצא קשר בין שני הדברים והצביע על כך שהתנודות ההורמונליות המתרחשות במהלך גיל המעבר יכולות להשפיע באופן משמעותי לא רק על האישה עצמה אלא גם על נישואיה ולהוות השפעה עצומה על פרידה וגירושין. מחקרים מראים שבגיל המעבר, מספר גבוה יותר של נשים מבקשות להתגרש.
האם לגיל המעבר באמת יש השפעה כזו על חייה של האישה - ובהרחבה גם על נישואיה - שהיא יכולה לגרום לזוגות להתגרש? נראה כי נתונים חדשים תומכים בכך.
האם גיל המעבר יכול לגרום לנישואים לכישלון?
קיים מתאם בין הגיל בו רוב הנשים מבקשות להתגרש לבין תחילת גיל המעבר או גיל המעבר (בין 45 ל-55).
ד"ר לואיז ניוסון, מומחית לגיל המעבר בבריטניה, הקדישה את הקריירה שלה למתן טיפול ותמיכה לנשים שנמצאות בגיל המעבר. בשיתוף עם פרויקט גיל המעבר בדיני משפחה, Newson Health Research , נערך מחקר עם סקר של 1,000 נשים שנשאלו על השפעת גיל המעבר ומערכות היחסים שלהן.
על פי הסקר, 8 מתוך 10 נשים שדיווחו על תסמינים של גיל המעבר דיווחו על בעיות זוגיות חופפות. 7 מתוך 10 אמרו שהם מאמינים שיש לתסמינים הללו השפעה ישירה על התמוטטות נישואיהם.
גיל המעבר הוא המעבר הטבעי של אישה מעבר לשנות הפוריות שלה. בעבר גיל המעבר התפרש כבעיה בריאותית שלא אובחנה נכון עם חוסר מודעות והבנה לגביו. כתוצאה מכך, נשים רבות עוברות היום את גיל המעבר ללא הרבה מידע מועיל או תמיכה כשהן שוללות על הסף קבלת הורמונים בטרם התקדמות בהליכי גירושין.
גיל המעבר לא משפיע רק על מערכת הרבייה של האישה. זה משפיע על מערכות רבות אחרות בגוף כאמור גם בגוף הגבר, וגורם לתסמינים פיזיולוגיים, רגשיים ופסיכולוגיים משמעותיים.
אם גיל המעבר הוא גורם לגירושין, האם ניתן לתקן זאת?
האם אתה מנווט באמצע החיים ומרגיש שאולי איבדת עניין בבן הזוג שלך או במין בכלל? אולי אתה מרגיש חוסר איזון נפשי? אלו חששות נפוצים שיש להם פתרון רפואי וגם פתרונות רבים ברפואה הטבעית. אבל גירושין הם צעד ענק. קבלת סיוע של יועץ נבון או אדם אחר מהימן יכול לעזור לך להשיג בהירות אם אתה אכן צריך להתקדם להליך גירושין או שאתה פשוט עובר רגשות טבעיים מאוד שניתנו בשלב זה בחייך כתוצאה מתסמונת גיל המעבר.
השינויים הרגשיים והפסיכולוגיים המלווים לעיתים קרובות את גיל המעבר עלולים ליצור אתגרים בתוך נישואים. שינויים במצב הרוח, עצבנות ורגישות מוגברת עלולים להלחיץ את היחסים בין בני הזוג, במיוחד אם בני הזוג אינם מוכנים לעוצמת השינויים הללו. יתרה מזאת, הירידה בתחושת העצמי וההתבוננות בתמותה שלעתים מתלווה לגיל המעבר יכולים להוביל אנשים להעריך מחדש את חייהם ולהטיל ספק בשביעות הרצון שלהם מהנישואין יחד עם העובדה שהילדים גדלו, מתגייסים לצבא ועוזבים את הבית.
גיל המעבר יכול להשפיע גם על בריאות מינית ואינטימיות. הירידה ברמות האסטרוגן עלולה להשפיע על החשק המיני של אחד הצדדים ועל שביעות הרצון הכללית מהאינטימיות הפיזית. שינויים אלה יכולים ליצור מתח בתוך מערכת יחסים, שכן התאמה מינית היא היבט חיוני של שותפויות רבות.
גיל המעבר מייצג מעבר משמעותי עבור נשים, שכן הוא מסמל את סוף שנות הפוריות שלהן ושינוי בתפקידן בחברה. חלק מבני הזוג עשויים להיאבק בתחושות אובדן, ירידה בתחושת הנשיות/ גבריות או פחד מהזדקנות. קרבות פנימיים אלו יכולים להשפיע על התפיסה העצמית ועל מערכות היחסים, ועלולה להשפיע על הדינמיקה הזוגית.
תקשורת ותמיכה הם חיוניים במהלך מסע גיל המעבר. שותפים שיכולים להזדהות, להסתגל ולהשתתף באופן פעיל בדיונים על האתגרים הפיזיים והרגשיים יכולים לטפח חוסן בתוך מערכת היחסים. לעומת זאת, חוסר הבנה או אי הכרה בהשפעה של גיל המעבר עלולים ללחוץ עוד יותר על הזוגיות.
בעוד שגיל המעבר אינו הגורם הישיר והבלעדי לגירושין, הוא יכול לתרום לאתגרים איתם מתמודדים יחידים וזוגות במהלך שלב החיים הזה. הבנת ההשפעה של גיל המעבר על רווחה רגשית, אינטימיות פיזית וזהות אישית חיונית לשמירה על מערכות יחסים חזקות ובריאות. תקשורת פתוחה, אמפתיה וחיפוש תמיכה רפואית מקצועית בעת הצורך יכולים לעזור לזוגות לנווט את המורכבות של גיל המעבר ולצאת עם שותפות חזקה ועמידה יותר. במקרים שבהם ישנם עוד שיקולים נוספים שמביאים למסקנה המתבקשת של גירושין אז כדאי לקבל ייעוץ משפטי נכון להמשך התהליך בכדי לקדם הליך גישורי.
d&b – לדעת להחליט