לא דפדפה הלאה בקשה לייצוגית נגד טינדר בטענה לאפליה בתשלום על בסיס גיל
לא דפדפה הלאה
בקשה לייצוגית נגד טינדר בטענה לאפליה בתשלום על בסיס גיל
אישה בת 36 הגישה למחוזי בת"א בקשה לייצוגית נגד פלטפורמת ההיכרויות בטענה כי חלק מהמשתמשים מעל גיל 29 נאלצים לשלם מחיר כפול עבור השימוש בשירותים שונים בה; לדבריה, מדובר ב"מדיניות תמחור מפלה ושיטתית"
אישה בת 36, אשר עושה שימוש בפלטפורמת טינדר להיכרויות מקוונות, טוענת במסגרת בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה היום (ה') לבית המשפט המחוזי בתל אביב כי חלק מהמשתמשים בפלטפורמה מופלים על בסיס גיל. על פי הבקשה, הנזק הקבוצתי מוערך בכ-43 מיליון שקל ואילו נזקה האישי של המבקשת הינו 323 שקל.
הבקשה הוגשה כנגד Match Group, Inc, שהמבקשת טוענת כי למיטב ידיעתה מחזיקה בקבוצת חברות המפעילות אפליקציות ואתרים בתחום ההיכרויות המקוונות, כשאחת מהן מפעילה את טינדר; וכן כנגד Match Group, LLC שהיא זו שלמיטב ידיעת המבקשת רשומה מטעם כבעלת הדין של משתמשי טינדר בישראל.
המבקשת טוענת באמצעות עו"ד רונן עדיני כי החברות המפעילות את טינדר "מפלות לרעה את לקוחותיהן על בסיס גיל. הפליה זו מתרחשת בשירותים בתשלום שמשווקות המשיבות ללקוחותיהן, ובאה לידי ביטוי בכך שהן גובות מלקוחותיהן שגילם 29 ומעלה מחיר גבוה פי שניים בממוצע ביחס למשתמשים צעירים מהם שגילם מתחת ל-29, בעבור אותם השירותים בדיוק".
טינדר היא פלטפורמה פופולרית ביותר בקרב הציבור הישראלי, וישראלים רבים עושים שימוש הן בשירותים החינמיים שלה, והן בשירותים שהיא מציעה בתשלום.
שירותי התשלום של טינדר כוללים, על פי הבקשה, את "טינדר פלוס" שהושק בתחילת שנת 2015, "טינדר גולד" שהושק בקיץ 2017, ו"טינדר פלטינום" שהושק בסוף שנת 2020. שירותים אלה, נטען, כוללים למשל שימוש בלתי מוגבל בתוכנה המאפשרת החלקה ימינה (לצורך ביצוע התאמות), יידוע המשתמש אילו משתמשים התעניינו בפרופיל שלו, אפשרות לבטל לייק שנעשה בשוגג, אפשרות להבליט את הפרופיל של המשתמש אצל משתמשים אחרים ועוד.
המבקשת מציינת במסגרת הבקשה כי היא משתמשת בשירותי הבסיס של טינדר מזה מספר שנים, והחל מחודש יולי 2021 גם בשירותי "טינדר גולד", בעלות של 314.90 שקל לשישה חודשים, במטרה להגדיל את החשיפה לפרופיל המשתמש שלה, ובכך להגדיל את סיכוייה למציאת בן זוג. אולם, לטענת המבקשת מי שמתחת לגיל 29 שילם על אותו שירות סכום של 192 שקל בלבד.
המבקשת טוענת בבקשה כי מפרסומים שונים ומבדיקתה עולה כי ניתן להבחין בנקל כי בעבור שירותי טינדר פלוס (בכל סוגי החבילות), ייאלצו משתמשים שגילם 29 ומעלה לשלם כפול ביחס למשתמשים שגילם מתחת ל-29.
"לסיכום, ברור כי המשיבות מבצעות, באופן עקבי וכעניין של מדיניות, הפליה אסורה בין לקוחותיהן מחמת גיל (גילנות)", נטען במסגרת הבקשה.
במסגרת הבקשה נטען כי "התנהלותן המפלה של המשיבות נחשפה לאחרונה באופן פומבי, לאחר שפורסם כי המשיבות חתמו על הסדר פשרה במסגרת תביעה ייצוגית שהוגשה כנגדן במדינת קליפורניה, ארה"ב , שבה התחייבו המשיבות (בין היתר) לפצות את לקוחותיהן בקליפורניה, שגילם עולה על 29 וששילמו מחיר גבוה יותר בסכום המוערך בלמעלה מ-17 מיליון דולר, וכן התחייבו לחדול ממדיניות תמחור על בסיס גיל בקליפורניה".
במסגרת הבקשה נטען כי בהליך משפטי אחר שהתנהל נגד טינדר בארה"ב טענת ההגנה של החברה היתה כי מודל המחירים שלה מתייחס ללקוחות צעירים (מתחת לגיל 30) כנטולי אמצעים כלכליים.
לבסוף, טוענת המבקשת כי "כתוצאה ממדיניות התמחור המפלה והשיטתית של המשיבות, נגרמו למבקשת ולחברי הקבוצה תחושות קשות של עלבון ובושה, פגיעה בכבוד העצמי, פגיעה ברגשות ובדימוי העצמי, רגשות נחיתות, רגשות שליליים ועוד".
את המבקשת מייצגים עוה"ד רונן עדיני, צופית כהן וצבי היימן.
תגובת החברה טרם התקבלה.