סגור

רבעון חזק לתע"א: אפילו חטיבת התעופה עברה לרווח

מכירות התעשייה האווירית ב-2022 הגיעו ל-1.2 מיליארד דולר, והרווח הנקי זינק ל-78 מיליון דולר בזכות עסקאות לחטיבת הטילים והחלל והגידול בפעילות התעופה האזרחית

אחרי סערת קמפיין הגיוס של החברה מפרסמת התעשייה האווירית דוח ראשון ל-2022 וחיובי מאוד, עם עלייה במכירות וברווחיות, ואפילו חטיבת התעופה שלה עברה לרווח לאחר שנים של הפסדים.

יצרנית טילי החץ והברק-8, מל"טי ההרון ומטוס המנהלים גאלפסטרים G280 שמנוהלת המנכ"ל בועז לוי, סיימה את הרבעון הראשון עם מכירות של 1.2 מיליארד דולר, גידול של 185 מיליון דולר (2.2%) לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עיקר השיפור בתוצאות הוא מפעילות חטיבת הטילים והחלל, בעקבות עסקה למכירת מערכת ההגנה האווירית ברק -8 למרוקו.
1 צפייה בגלריה
Heron TP - מערכות כלי טיס מאוישים מרחוק של תע"א
Heron TP - מערכות כלי טיס מאוישים מרחוק של תע"א
מערכות כלי טיס מאוישים מרחוק של תע"א
(תעשייה אווירית)

הרווח הנקי ברבעון הראשון של שנת 2022 צמח בכ-86% לכ-78 מיליון דולר ועמד על כ-6.5% מהמכירות, בהשוואה לרווח נקי של כ-42 מיליון דולר (כ-4.1% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי של החטיבות הצבאיות ברבעון הראשון של שנת 2022 עלה בכ-29% לכ-88 מיליון דולר בהשוואה לכ-68 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 20 מיליון דולר.
הרווח הנקי של חטיבת התעופה הסתכם בכ-7 מיליון דולר, לעומת הפסד נקי של כ-8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. זאת בזכות שובה של התעופה האזרחית לרמות פעילות דומות לאלה שנרשמו לפני הקורונה, ושגשוג בפעילות הסבת מטוסי נוסעים למטען, בעיקר בקו בחדש למטוסי בואינג 777. עם זאת החברה מדווחת על עלייה במלאי בחטיבות התעופה ובחטיבת המכ"מים אלתא.
התע"א הרוויחה גם מעליית שער הדולר, שהעלתה את ההכנסות השקליות שלה בעקבות תשלומים במטבעות זרים, ואף הפחיתה את שווי ההתחייבויות שלה לעובדים, בעיקר עבור ימי חופשה, שהוערכו ב-382 מיליון דולר בסוף 2021 ועומדות כעת על 332 מיליון דולר.
הדו"ח עוד לא מבטא את הביקושים שיצרה המלחמה באוקראינה למערכות הגנה אווירית ומודיעין, שטרם . החטיבה גם מתמודדת עם מערכת ברק-8 במכרז הגנה אווירית גדול בפינלנד מול רפאל ומערכת קלע דוד שלה, וגם שבדיה השכנה מגלה בה עניין.
בתע"א ממתינים כעת להחלטת בג"ץ בעתירה של התנועה לאיכות השלטון נגד מינויו של היו"ר עמיר פרץ, בניגוד להחלטת ועדת גלאור למינוי בכירים בשירות הציבורי, שקבעה כי חפרץ יש זיקה פוליטית קרובה מדי לשר הביטחון בני גנץ.