סגור

הריבית נותרה ללא שינוי; "הפגיעה בכלכלה בעקבות הלחימה - מוגבלת בלבד"

הריבית נותרה על כנה ברמה של 0.1%; בהודעת בנק ישראל נאמר כי "ההתאוששות המהירה בפעילות הכלכלית נמשכת עם דעיכת מגפת הקורונה בישראל. ההסלמה במצב הביטחוני, שנמשכה כעשרה ימים, פגעה ככל הנראה באופן מוגבל בלבד"

בנק ישראל הותיר, כצפוי, את שיעור הריבית ללא שינוי, על 0.1%, כך הודיעה היום (ב') הוועדה המוניטרית בראשות נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון.

1 צפייה בגלריה
אמיר ירון נגיד בנק ישראל ינואר 2020
אמיר ירון נגיד בנק ישראל ינואר 2020
אמיר ירון, נגיד בנק ישראל
(צילום: בלומברג )
בהודעת בנק ישראל נאמר כי "ההתאוששות המהירה בפעילות הכלכלית נמשכת עם דעיכת מגפת הקורונה בישראל. ההסלמה במצב הביטחוני, שנמשכה כעשרה ימים, פגעה ככל הנראה באופן מוגבל בלבד. נמשכה עלייה משמעותית בצריכה גם בענפים אשר נפגעו באופן משמעותי מהמגבלות במהלך המשבר".
בנק ישראל מדגיש כי הסיכונים לא חלפו, ישנו סיכוי למוטציה, ומדינות רבות בעולם לא התאוששו מן המשבר. כמו כן יש לטפל בשאריות המשבר במשק ובשוק העבודה, ולכן בנק ישראל מכריז בהודעה זו על המשכה של מדיניות מרחיבה לאורך זמן.
ניתן לראות כי בנק ישראל איננו מוטרד מן האינפלציה שהחלה לעלות. הערכת הבנק המרכזי היא שהאינפלציה לא תחרוג מאמצע תחום היעד (2%).
בנושא האבטלה נאמר כי "חלה ירידה בשיעור האבטלה הרחבה לרמה של 9.6%, ומאז היציאה מהסגר השלישי בפברואר נרשמה עלייה בשיעור התעסוקה המותאם. לצד זאת, חלק מהנתונים מעידים על קשיים בתהליך ההתאוששות של שוק העבודה: מספר המשרות הפנויות ממשיך להאמיר לצד עלייה בקושי של המעסיקים לגייס עובדים בחלק מהענפים".
עוד ציין בנק ישראל כי על פי האומדן הראשון לנתוני החשבונאות הלאומית לרבעון הראשון, התוצר התכווץ בשיעור שנתי של כ-6.5%, אך נתוני הרבעון הראשון מבטאים תמונה מורכבת. במחצית הראשונה של הרבעון היה המשק נתון בסגר לנוכח שיאי תחלואה מהמגפה, ולעומת זאת שלהי פברואר וחודש מרץ התאפיינו ביציאה מהירה מהמשבר ובהתאוששות של המשק. "נתוני התוצר הושפעו באופן ניכר מהקדמת יבוא כלי רכב לסוף 2020 כתוצאה משינויים שחלו בשיעורי המס והסטה של עיתוי הוצאות הממשלה על צריכה ציבורית. בסך הכל, בחינה של הרכב השימושים מעלה תמונה חיובית על מצב המשק", מסר הבנק.