פנייה ליועמ"שית: "פתחי בחקירה בחשד למעורבות NSO בשחיתות בגאנה"
פנייה ליועמ"שית: "פתחי בחקירה בחשד למעורבות NSO בשחיתות בגאנה"
יותר מ-50 אנשי אקדמיה ואקטיביסטים בראשות יו"ר הכנסת לשעבר אברהם בורג פנו ליועמ"שית גלי בהרב מיארה שתבדוק חשד לקשר של החברה הישראלית, וכן גורמים במשרדי הביטחון והחוץ, לפרשה במסגרתה הורשעו בכירים במדינה האפריקאית בשחיתות סביב רכישת רוגלת פגסוס
יותר מ-50 אנשי אקדמיה ואקטיביסטים בראשות יו"ר הכנסת לשעבר אברהם בורג פנו השבוע ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה בדרישה לפתוח בחקירה פלילית נגד חברת NSO הישראלית וגורמים במשרדי הביטחון והחוץ, בחשד שהיו מעורבים במעשי קנוניה ושחיתות סביב עסקה בגאנה למכירת רוגלת פגסוס.
"חברת NSO ואנשי משרד הביטחון ומשרד החוץ ידעו או היו צריכים לדעת שהם מעורבים בשחיתות ובקנוניה בגאנה", נכתב בפנייה ששלח בשם החתומים עו"ד איתי מק לבהרב-מיארה. "אנחנו מצפים שתחליטי לפתוח בחקירה ללא דיחוי. זה מביש שהיועץ המשפטי לשעבר, אביחי מנדלבליט, לא פתח בחקירה ביוזמתו שלו". כצעד מקדים מבקשים הפונים להורות על תפיסה מיידית של כל המסמכים הרלוונטיים ב-NSO ובמשרדי החוץ והביטחון, "כדי למנוע הסתרת ראיות ושיבוש הליכי חקירה".
במרכז הפנייה ליועמ"שית עומדת החלטה מ-2020 של בית משפט בגאנה, שדן שלושה בכירי ממשל לשעבר לעונשי מאסר אחרי שפסק שגרמו למדינה אובדן של 4 מיליון דולר כתוצאה מעסקת פגסוס. לפי ההחלטה, השלושה הפרו את החוק המקומי כשהחליטו, על דעת עצמם וללא אישור, להתקשר עם NSO דרך גורם שלישי – חברה בשם IDL – והורשעו בין השאר בעבירה על חוקי הרכש המקומיים וקונספירציה לגנוב ולהלבין כספים.
"אפילו בהנחה שהיתה סיבה (לא ידועה) להשתמש ב-IDL כמתווכת ולא לחתום על החוזה ישירות מול רשות התקשורת הלאומית של גאנה (NCA), חברת NSO והגורמים במשרד הביטחון ובמשרד החוץ לא התנו את ייצוא פגסוס בכך ש-IDL תציג במסגרת זמן סבירה אישור רשמי כלשהו מהרשויות בגאנה שיאשר את חוקיות העסקה ואת העברת התשלומים ל-NSO דרך IDL", נכתב בפנייה, "NSO והגורמים במשרדי הביטחון והחוץ הסתפקו בכך ש-IDL חתמה על חוזה מקביל עם ראש ה-NCA (אחד המורשעים בפרשה, ע"כ), בלי לאמת עצמאית את חוקיות שני החוזים והאם IDL וראש ה-NCA מוסמכים לחתום עליהם. אם היו מבקשים את האישורים המתאימים מראש, הם היו 'מגלים' שהם לא קיימים"