השקל נחלש והציבור משלם: הירידה במחירי הנפט לא תורגש בישראל
השקל נחלש והציבור משלם: הירידה במחירי הנפט לא תורגש בישראל
לפי נתוני המכון לאנרגיה וסביבה היחלשות השקל מתחילת הלחימה הובילה להתייקרות של 15 אגורות לליטר במחיר הדלק. בשל המשך הסבסוד במס הבלו וירידה במחירי הדלקים בעולם, מחיר הדלק לצרכן הישראלי יעמוד על 6.94 שקל לליטר בשבוע הראשון של נובמבר - מחיר זהה לאוקטובר
היחלשות השקל מתחילת הלחימה הובילה להתייקרות של 15 אגורות לליטר במחיר הדלק, כך לפי נתוני המכון לאנרגיה וסביבה. עם זאת, בשל המשך הסבסוד במס הבלו על הדלק וירידה במחירי הדלקים בעולם, מחיר הדלק לצרכן הישראלי בשבוע הראשון של נובמבר יעמוד על 6.94 שקל לליטר - מחיר זהה לחודש אוקטובר.
על פי המכון, באוקטובר חלה ירידה של 10% במחיר הנפט מ־95 דולר לחבית ל־86 דולר לחבית שהובילה לירידה של 7%–15% במחיר תזקיקי הנפט באגן הים התיכון המשמש לקביעת מחיר הדלק.
עם זאת, הירידה במחירי הדלקים בעולם לא תשפיע על הכיס של הצרכן הישראלי משתי סיבות: הראשונה היא שמאז אפריל 2022, קצת לאחר פריצת המלחמה באוקראינה, המדינה מסבסדת את מס הבלו על הדלק. הירידה במחירי הדלקים בעולם איפשרה לצמצם את ההנחה על הדלק מ־99 אג' בחודש אוקטובר ל־70 אג' בחודש נובמבר.
הסיבה השנייה היא היחלשות השקל מתחילת המלחמה בישראל. על פי המכון, במידה ושער הדולר היה נותר על 3.85 כמו לפני הלחימה, מחיר הדלק כיום היה נמוך בכ־15 אג'
עלות סבסוד הדלקים כבר עברה את רף 2 מיליארד השקלים, מה שמאתגר את היכולת למצוא מקור תקציבי להמשך ההנחה, בעיקר בתקופת המלחמה. לכן, בניגוד לחודשים קודמים בהם נקבעה ההנחה למשך חודש שלם לפחות, כעת ההנחה במס הבלו תקפה עד ה־5 בנובמבר.