ביהמ"ש ידון במינוי נאמנים לחברות בקבוצת בסדנו
ביהמ"ש ידון במינוי נאמנים לחברות בקבוצת בסדנו
שתי חברות בקבוצת בסדנו הישראלית-אמריקאית, המתמחה בהשקעות, צברו חובות של כ-45 מיליון שקל ולהן כ-1,500 משקיעים. בעוד כשבוע ידון ביהמ"ש בבקשתן לצו פתיחת הליכים ומינוי נאמנים, לאחר שבקשה קודמת ללא מינוי נאמנים נדחתה; במקביל הגישו השבוע נושים של הקבוצה לטענתם, בקשה לפירוק שתי החברות
קבוצת בסדנו הישראלית-אמריקאית, המתמחה בהשקעות סטארט-אפ, הייטק ונדל"ן בארץ ובארה"ב, הגישה ביום ראשון בקשה למתן צו לפתיחת הליכים ומינוי נאמנים על מנת שיוכלו להפעיל את החברות בהפעלה זמנית.
הבקשה הוגשה על ידי החברות פרנסה ניהול בסד ובסדנו יזמות והשקעות. הבקשה לצו פתיחת הליכים הוגשה לאחר שהשופטת סיגל יעקבי מבית המשפט המחוזי בתל אביב דחתה בחודש שעבר בקשה שהגישו שתי חברות בקבוצת בסדנו לקבלת צו עיכוב הליכים לפי תיקון 4, המקל על חברות ולא ממנה להן נאמן. השופטת קבעה כי פתוחה בפני בסדנו והנושים הדרך ליזום הליך של בקשה לצו פתיחת הליכים. ואכן, ביום ראשון האחרון בסדנו הגישה בקשה לצו פתיחת הליכים.
במסגרת הבקשה שהגישה בסדנו לצו פתיחת הליכים היא טוענת באמצעות עו"ד ד"ר שלמה נס ועו"ד ענבל רחמים ממשרד פירון כי "על מנת למנוע התדרדרות נוספת במצוקת החברות, מוגשת בקשה זו מטעם החברות למתן צו פתיחת הליכים, מינוי נאמנים ולקבלת הסעדים המבוקשים". לבקשה צורף תצהיר של יו"ר קבוצת בסדנו, ברוך אליעזר גרוס שציין בו בין השאר כי "למיטב ידיעתי, נכון להיום, חשבונות הבנק של החברות כבר מעוקלים ולא ניתן לפעול באמצעותם בצורה תקינה". למעשה מבקשות החברות להפעילן לצורך שיקומן הכלכלי ומעריכות כי יושג מימון להפעלה.
שתי החברות בקבוצה הגישו לפני כשבועיים בקשה לעיכוב הליכים לפי תיקון 4 (בקשה שנדחתה על ידי בית המשפט) ובה נטען כי שתי החברות בקבוצה צברו חוב של כ-45 מיליון שקל. עוד נטען כי הקבוצה מאתרת מיזמים ומארגנת קבוצות משקיעים, השותפים במימון המיזמים וברווחיהם. לקבוצה מעל לכ-1,500 משקיעים.
באוקטובר 2022 פתחה רשות ני"ע בחקירה גלויה בנוגע להתנהלות קבוצת בסדנו ובעל השליטה אליעזר גרוס, בכל הנוגע לגיוס כספים שמבצעת הקבוצה ממשקיעים בישראל ובנוגע לשימוש שהיא עושה בכספים אלו. הקבוצה טוענת כי היא מאמינה כי החקירה תסתיים ללא הגשת כתב אישום. החשדות המרכזיים שעמדו בבסיס פתיחת החקירה של הקבוצה היו גיוס כספים שלא בהתאם לדיני ני"ע. אולם, בבקשה נטען כי החשדות שהועלו לא ייחסו לקבוצת בסדנו או לבעליה עבירה של גניבה.
במקביל להגשת הבקשה על ידי קבוצת בסדנו, הוגשה בקשה נוספת על ידי מספר מבקשים הטוענים כי הינם נושים של שתי החברות לצו פתיחת הליכים לחברת פרנסה ניהול בסד ובסדנו יזמות והשקעות. אותם מבקשים טוענים באמצעות עו"ד אביחי ורדי כי יש להוציא צו פירוק לחברות ולקיים חקירות. המבקשים טענו בבקשתם כי "אין סיכוי סביר או בכלל לשיקומן הכלכלי של החברות ואף המשך הפעלתן לתקופת ביניים לשם שיקומן שמימלא חסר סיכוי תפגע בנושיהן". דיון בעניין הקבוצה יתקיים בבית המשפט המחוזי בתל אביב ב-8 באוגוסט.