בין המועמדים הסופיים לניהול התאגיד: גולן יוכפז, יונה ויזנטל וישראל טוויטו
בין המועמדים הסופיים לניהול התאגיד: גולן יוכפז, יונה ויזנטל וישראל טוויטו
ועדת האיתור, בראשות יו"ר תאגיד השידור הציבורי גיל עומר וחברי המועצה, סגרה את הרשימה לקראת בחירת המנכ"ל בעוד כחודש, במקום אלדד קובלנץ שפוטר. אנשי התקשורת הנוספים שמועמדים הם יוליה שמאלוב-ברקוביץ' ואלעד טנא
ועדת האיתור למנכ"ל תאגיד השידור החדש סגרה היום (ג') את רשימת המועמדים לתפקיד במקומו של אלדד קובלנץ שפוטר. בראש הוועדה עומד היו"ר גיל עומר, וחברים בה חברי מועצת התאגיד מיכל רפאלי כדורי ופרופ' מנחם בן ששון. הוועדה תתחיל כעת לראיין מועמדים וצפויה להגיע להחלטה הסופית בעוד למעלה מחודש.
בין המועמדים נמצא גולן יוכפז, מנכ"ל חדשות 13 לשעבר, אשר היה מגיש ועורך בגלי צה"ל ובתוכניות תחקירים ואקטואליה רבות וכן מנכ"ל חדשות 10 לפני המיזוג. יוכפז מחזיק כעת בחברת ההפקות WOT, אשר צפויה להפיק תוכניות מקור עבור מיזם הסטרימינג RGE, השייך לקשת ו-RGE.
מועמד נוסף שכנראה הגיש את מועמדותו היום הוא יונה ויזנטל, אשר חבר כעת במועצת התאגיד. ויזנטל אייש את תפקיד סמנכ"ל התוכן של yes למעלה מעשור, והיה אחראי על התוכן המקורי והדוקו של החברה. הוא אייש תפקידים בכירים בערוץ הספורט, והיה מנכ"ל רשות השידור לקראת סגירתה, וכן היה אחד מהמועמדים למנכ"ל התאגיד. מועמדותו של יונה מוטלת בסימן שאלה מכיוון שהוא מכהן במועצת התאגיד, ואף הצביע בעד הדחתו של קובלנץ. בהליך האיתור שפורסם באתר התאגיד נכתב כי "לא ימונה לתפקיד מי שיש לו קשר אישי להנהלת התאגיד", אך מפורט כי המשמעות של קשר אישי היא בן משפחה של חבר מועצה או עובד בכיר בתאגיד.
מועמדים נוספים הם ישראל טוויטו, לשעבר מנכ"ל חדשות 13; יוליה שמאלוב-ברקוביץ', לשעבר יו"ר הרשות השנייה ומנכ"לית ערוץ 9 והעיתון וסתי; ואלעד טנא, מי שהיה עד לאחרונה ראש מערך ההסברה הלאומי וסיים את תפקידו עם תחילת כהונתו של ראש הממשלה יאיר לפיד. טנא הקים את מערך הדיגיטל בתאגיד וניהל אותו שש שנים, ושימש כסגן עורך ב"מעריב" ו"מקור ראשון". מנכ"ל התאגיד יתמנה לארבע שנים עם אופציית הארכה לשנה נוספת.
"אחד הדברים שהוועדה חייבת לתת עליה את הדגש, בין השאר כי חבריה עסקו בנושא הזה, הוא שהמנכ"ל הבא יהיה חייב לבנות תרבות ארגונית בריאה, וכזאת שמאפשרת לתאגיד להמשיך להגיע להישגים מצוינים, אבל לא על חשבון הבריאות הנפשית ותנאי ההעסקה של העובדים". מסבירה יו"ר ארגון העיתונאים, נורית קנטי.
לדבריה, "הרבה פעמים כשבאים לבחור מנהל לא תמיד לוקחים בחשבון את האופן שבו הוא יתייחס אל העובדים וידאג לרווחתם, ובמקרה הזה חייבים למנות אדם שירפא את התאגיד מהתרבות הארגונית שגילינו שיש בו. מעבר לכך, המנהל שיוביל את התאגיד בשנים הבאות חייב לקחת בחשבון שהוא לא נותן שירות רק למי שצופה גם בכלי תקשורת אחרים, אלא גם לפלחי אוכלוסייה יותר קטנים שאין להם איפה לקבל את השירותים האלה אלא בכלי תקשורת ציבורי, ולשמור על הערך של תוכן שהוא גם איכותי וגם ציבורי. איכות לא נמדדת רק במספר הצופים ברגע נתון. אנחנו גם מקווים שהמנכ"ל הבא יביא להסכם קיבוצי עם העובדים, ואנחנו חושבים שזה צעד חשוב במתן מקום לעובדים ויצירת תרבות ארגונית בריאה".
מועצת התאגיד הודעה בסוף אפריל לקובלנץ כי הוא יסיים את תפקידו בתוך חודש. ההודעה הגיעה שלושה שבועות לאחר השימוע של קובלנץ, שהתבצע ברקע ליחסים אישיים קשים בינו לבין המועצה ושלושה חודשים לאחר שוועדת פרוקצ'יה, בה נקבע כי בתאגיד קיימים דפוסים של התעמרות בעובדים, הורתה למועצה לתת לקובלנץ שישה חודשים לבצע שינויים בחברה. קובלנץ פעל להוציא צו מניעה זמני להחלטה, אך בתום מאבק משפטי של חודש החליט לוותר על הניסיון. לאחר סיום כהונתו מונתה טל פרייפלד, סמנכ"לית התאגיד זה ארבע שנים, לממלאת מקומו.