הדיון בבג"ץ על מינוי פרץ ליו"ר תע"א - בהרכב של שלושה שופטים
הדיון בבג"ץ על מינוי פרץ ליו"ר תע"א - בהרכב של שלושה שופטים
השופט אלכס שטיין הודיע כי קיבל את ההחלטה "לאחר לבטים"; העתירה הוגשה לאחר ששר הביטחון בני גנץ הביא את מינוי פרץ לאישור הממשלה - למרות החלטת ועדת גלאור לפסול אותו
שופט בית המשפט העליון אלכס שטיין הודיע היום (א') כי החליט להעביר את הדיון במינויו של עמיר פרץ ליו"ר התעשייה האווירית (תע"א) להרכב של שלושה שופטים. שטיין ציין כי קיבל את ההחלטה "לאחר לבטים", ולא קבע עדיין מועד לדיון.
את העתירה נגד מינוי פרץ הגישה התנועה לאיכות השלטון, לאחר שמינויו הובא לאישור הממשלה בידי שר הביטחון בני גנץ באישור מיוחד, למרות שנפסל בידי ועדת גלאור למינוי בכירים.
הוועדה קבעה כי למרות שלפרץ יש את הכישורים לשמש כיו"ר תע"א, הרי שהוא חסר ניסיון עסקי מתאים והזיקה הפוליטית החזקה שיש לו לגנץ גוברת, ולכן אין למנותו לתפקיד. הממשלה אישרה את המינוי, כאשר שלושה שרים נמנעו בהצבעה - מרב מיכאלי, ניצן הורביץ ותמר זנדברג.
הדברים של השופט שטיין, והעובדה שטרם נקבע תאריך לדיון בנושא, מרמזים על מורכבות הנושא, ועל כך שההסכמה של בג"ץ לדון בו לא מרמזת על הסיכוי שיתערב בהחלטת הממשלה.
במקביל להחלטת השופט שטיין, מיהרו היום גנץ ופרץ לקחת קרדיט על העסקה הצפויה בין תע"א למרוקו, שתרכוש את מערכת הברק-8 להגנה אווירית של החברה. המערכת, פותחה יחד עם הודו ונמכרה כבר לחיל הים הישראלי, לצי ולצבא היבשה ההודים ולפי מקורות זרים גם לאזרבייג'אן. מרוקו, שמבקשת להתחזק נגד איום המל"טים, מנהלת שיחות עם תע"א בנושא כבר יותר משנתיים.
בועז לוי, מנכ"ל תע"א, נחשב לאחראי למכירת המערכת להודים בסכום מצטבר של יותר מ-4 מיליארד דולר. גנץ נתן לעסקה אור ירוק בביקורו ברבאט בשנה שעברה ומרוקו צפויה לרכוש מספר סוללות מהגרסה היבשתית וטילי יירוט בשווי 600 מיליון דולר.
לעומת זאת מעכב משרד הביטחון את האישור למכור את הברק-8 והמערכת המקבילה של רפאל, קלע דוד, למדינות המפרץ הפרסי. כך החמיצו התעשיות הביטחוניות מישראל מכרז גדול של איחוד האמירויות, שהזמינה בחודש שעבר מערכת הגנה אווירית מדרום קוריאה, בשווי 3.5 מיליארד דולר.