מנהל רשות ההשקעות קורא לשנות את החוק לעידוד השקעות הון: "לא עדכני"
מנהל רשות ההשקעות קורא לשנות את החוק לעידוד השקעות הון: "לא עדכני"
לטענת שלמה אטיאס, החוק כיום לא עונה לצרכי ההתפתחות של חברות תעשייתיות שפועלות בענפי המזון והמתכת. "האוצר חייב להסכים להורדת סף הכניסה למענקי חוק עידוד ל-15% יצוא במקום 25% כיום", אמר
מנהל רשות ההשקעות שבמשרד הכלכלה והתעשייה, שלמה אטיאס קורא להורדת סף היצוא המינימלי של חברות באופן המזכה למענקי מדינה מתוקף החוק לעידוד השקעות הון מ-25% כיום ל-15%. לטענת אטיאס, במתכונתו הנוכחית החוק לעידוד השקעות הון לא עונה לצרכי ההתפתחות של חברות תעשייתיות שפועלות בעיקר בענפי המזון והמתכת.
לדבריו, חברות מענפים אלה שמבקשות להרחיב פעילות תוך הטמעת טכנולוגיות ייצור חדשות, העלאת הפריון ושיפור כושר התחרות שלהן בעולם – מתקשות לעמוד ביעדי היצוא הקבועים בחוק ומודרות ממנו, ובחלק מן המקרים נקלעות לדשדוש: "האוצר חייב להסכים להורדת סף הכניסה למענקי חוק עידוד ל-15% יצוא במקום 25% כיום. הרף הזה פוגע במגוון של ענפים, וביכולת התחרות וההתפתחות שלהם. הבנקים הם לא הכלי הנכון ביותר להשקעות בתעשייה. אם רוצים לדחוף את התעשיינים להשקיע בחדשנות וייצור מתקדם, המדינה חייבת להעמיד לרשותם אשראי להשקעות האלו, גם אשראי חוץ בנקאי".
הוא הוסיף כי משרד האוצר מתנגד להורדת סף הייצוא הקבוע במסגרת החוק לעידוד השקעות הון כתנאי למענקי מדינה, אך הדגיש כי הדיונים על הנושא עדיין לא הגיעו לכדי מיצוי ויש בכוונתו לפעול להחלת שינויים בחוק במסגרת הדיונים על תקציב המדינה הבא: "חייבים לשמר את הרלוונטיות של החוק הזה ולהקפיד על עדכונו כדי שיעמיד מענה ראוי ועדכני לצרכים המשתנים של התעשייה".
אטיאס אמר את הדברים היום (חמישי) בכנס השנתי של רשות ההשקעות והתאחדות התעשיינים שהתקיים בתל אביב והשתתפו בו שרת הכלכלה, אורנה ברביבאי, מנכ"ל משרדה, רון מלכא, יזמים ומנהלים בכירים במשק.
מנהל חטיבת המימון והאשראי שבאגף החשב הכללי במשרד האוצר וסגן בכיר לחשב, גילי כהן הצהיר כי האוצר ישיק קרן חדשה שתגדיל את היצע האשראי לתעשייה ואמר כי כבר נעשו פניות בנושא לגופים שונים במשק, בנקאיים וחוץ בנקאיים.
כהן אמר עוד כי "ישראל נמצאת בפיגור ברמת הפריון שלה אל מול העולם וזה מחייב טיפול רציני. אנחנו לפני גל התייקרויות שהיקפו לא ברור ולכן ככל שהאינפלציה תמשיך לעלות, לבנק ישראל לא תהיה ברירה אלא להתערב".
נשיא התאחדות התעשיינים, רון תומר התייחס למצב בשווקים ואמר כי "גל האינפלציה והמיתון מהווה סכנה – אך כשייגמר מי שיצליח הוא מי שיידע לרוץ הכי מהר. היכן שרואים משבר, אני רואה הזדמנות ולכן מי שיהיה הכי יעיל, חדשני, טכנולוגי ועם רמת פריון עבודה גבוהה – יצליח".
לפי מנכ"ל כלל ביטוח, יורם נווה, שהשתתף גם כן בכנס, "אנו מצויים בתקופת הסיכונים הגבוהה ביותר, ומדובר בסיכונים חדשים שנובעים מהמהפכה הטכנולוגית ונראה שתהיה להם השפעה על עלויות הביטוחים. זה תלוי בעסק ובסיכון, כמו בעולם הסייבר. יהיו ביטוחים שיתייקרו כי אנחנו חייבים להתאים את עולם הביטוח לעולם הסיכונים".
כשברקע הדאגה במשרד הבריאות מעלייה בתחלואה בקורונה וכוונתו לדון בימים הקרובים על חידוש החובה לעטות מסכות בחללים סגורים, אמר בכנס פרויקטור הקורונה לשעבר, מנכ"ל בית החולים איכילוב בת"א, הפרופ' רוני גמזו: "קורונה כמגיפה – תם הטקס והסיכון הוא אפסי. לא צריך להגיד לכל האנשים שנמצאים בחלל משותף לשים מסכה והגיע הזמן להחזיר את העוצמה שבאנושיות. ישראל צריכה לחזור להיות מדינה פתוחה. אני עולה לטיסה ולא שם מסכה", אמר.
הוא התייחס גם להשפעת חוסר היציבות הפוליטית בישראל על מערכת הבריאות ואמר כי "בחירות הן דבר רע מאד למערכת הבריאות. קשה מאד לשר הבריאות לתפקד רק שנה. הישגים במשרד הבריאות לוקחים זמן, הרבה יותר משנה ובחירות פוגעות במערכת".