החברה שמעודדת את העובדים לא לאכול ליד המחשב
החברה שמעודדת את העובדים לא לאכול ליד המחשב
סביבת העבודה שהשתנתה לאין שיעור בשנתיים האחרונות הובילה את העובדים בישראכרט לשנות את אורחות חייהם, ולהשתתף בפעילויות ספורטיביות מגוונות. סמנכ"לית משאבי האנוש, לימור שאקו: "העובדים מחליטים מה יאכלו מחר בבוקר"
הוקמה: 1975
מספר עובדים: 1,400
מספר מרכזים בארץ: אחד ראשי בבני ברק
עם דעיכת הקורונה וחזרה מדורגת למשרדים, חברת ישראכרט עברה לבניין משרדים גדול יותר, מצויד בחדר כושר חדש, בהפעלה וניהול של קבוצת מובמנט, שאליו נרשמו כבר מאות עובדים באמצעות אפליקציה, ואחרים ממשיכים להצטרף. בנוסף יש שיעורי פילאטיס ויוגה במשרדים, שגם הם מופעלים על ידי קבוצת מובמנט.
"עולם העבודה שהשתנה גרם לנו לרצות להביא לעובד את הסביבה הטובה ביותר שאפשר להציע", אומרת לימור שאקו, סמנכ"לית משאבי האנוש של החברה.
בנוסף, מתחם ההסעדה לעובדים הורחב לשלוש מסעדות שונות, שמעניקות שפע של אפשרויות לבחירה בין אוכל בשרי, צמחוני וטבעוני. התפריט מגוון, כך אומרים בחברה, מאפשר מבחר גדול יותר לעובדים שמנסים לשמור על הגזרה. אבל זה לא הדגש היחידי ששמים בישראכרט בנושא השמירה על אורח חיים בריא.
זה (לא) רק ספורט
הפעילות הגופנית בחברה לא התחילה בחדר הכושר. במשך שנים פועלות בישראכרט קבוצות ספורט של כדורסל, כדורגל וטניס. "מאז ומתמיד היו לנו פעילויות מגוונות של אורח חיים בריא", מספרת שאקו.
כל הפעילויות הספורטיביות, לרבות אלו הקבוצתיות, נעשות בשיתוף פעולה עם ארגון העובדים, היא מציינת.
נמנעים מאכילה ליד המחשב
יוזמה נוספת של החברה, לקידום אורח חיים בריא, היא אפליקציה שמאפשרת לעובדים לבחור את המנה הרצויה לארוחת צהרים, ולהגיע לאכול אותה בחדר האוכל. המהלך הזה נועד, לדברי שאקו, לעודד אנשים להתרחק מהמחשב בזמן הארוחה.
"אתה לא תרצה ללכת עם הסלט חזרה לעמדה שלך, אלא תנצל את הזמן שלך בארוחת הצהריים באחד מהחללים הציבוריים", מסבירה. "אנחנו לא מעודדים אכילה בחדרים ובאופן ספייס".
"חלה התעוררות בחברה"
מאז המהלכים שהנהיגו בישראכרט בעולם הכושר והבריאות, חטיבת משאבי האנוש מדווחת על שינוי מסוים בקרב העובדים. עם המעבר לבניין החדש והתוספת של חדר הכושר, חלה התעוררות בחברה. "העובדים פתאום רוצים לקחת יותר חלק בעבודה בצוותים שלהם", סיפרה שאקו.
היא הוסיפה כי המעורבות של החברה בשיפור אורחות חייהם של העובדים הפך אותם לפעילים יותר בהתנהלות הארגונית ובמחלקות: "המעסיק יכול רק לתת את הפלטפורמה, אבל בסופו של דבר העובדים מחליטים מה הם יאכלו מחר בבוקר. אני חושבת שזו מעורבות מבורכת".
הכתבה מתפרסמת במסגרת פרויקט מיוחד של כלכליסט וקבוצת "מובמנט". במסגרת הפרויקט נסקר את החברות והארגונים המובילים בקידום אורח חיים בריא בישראל.