בשל מחסור בעובדים: רב בריח מעתיקה חלק מפעילותה באשקלון לאריאל
בשל מחסור בעובדים: רב בריח מעתיקה חלק מפעילותה באשקלון לאריאל
העתקת הפעילות לאריאל היא חלק ממהלכים לשיפור הרווחיות. החברה סיימה את 2021 עם צמיחה של 38% במכירות לעומת סוף 2020 וחצתה לראשונה את הרף של חצי מיליארד שקל. מנכ"ל החברה: "סובבנו חזק את ההגה"
חברת הדלתות ומוצרי הנעילה הוותיקה, רב בריח, מובילה מהלך להעתקה מהירה של מפעל המסגרות הכבדה ומוצרי המיגון שבבעלותה מאשקלון לאריאל. ההחלטה על המעבר התקבלה על רקע מחסור חריף בהיצע של עובדים בעלי מיומנויות בתחומי הרתכות והחרשות.
רב בריח החלה את התהליך בחודשים האחרונים והיא צפויה להשלים אותו בתוך כחודש-חודשיים. לקראת המעבר היא שכרה מחברת הבת שלה, נוריאלי, מבנה בגודל של 9,000 מ"ר באזור התעשייה של אריאל. עם השלמת המעבר לאריאל, תפנה החברה מתחם של 3,670 מ"ר באזור התעשייה באשקלון שאותו היא שוכרת וממנו פעלה עד כה בתחום המסגרות הכבדה ומוצרי הנעילה. בכוונת החברה להמשיך ולהחזיק במתחם באשקלון, ולהעביר אליו פעילויות אחרות שלה על רקע תוכניות ההתרחבות והצמיחה שגיבשה.
מנכ"ל רב בריח עידן זו-ארץ אמר לכלכליסט: "אנחנו מתמודדים עם קושי גדול במציאות בעלי מקצוע באשקלון. נוצר מצב שחוקי הביקוש וההיצע מושכים את שכר העובדים מעלה, ואנו אף מחויבים לשלם להם פרמיות. עלות העבודה באזור אריאל תהיה נמוכה יותר, ובאזור זה יש היצע טוב של עובדים בעלי מיומנויות בתחום הריתוך והחרשות".
במפעל המסגרות והמיגון באשקלון מועסקים כ-100 עובדים, ולדברי זו-ארץ רובם הגדול ישולבו בפעילויות ייצור אחרות שרב בריח מקיימת ב-4 מפעלים באשקלון. החברה מעסיקה כ-1,000 עובדים בישראל, רובם באשקלון, ופועלת להקמת מתחם תעשייתי חדש באזור התעשייתי הדרומי של העיר. היא צפויה להעסיק באריאל כ-100 עובדים.
הציגה דו"חות חלשים יחסית
העתקת הפעילות לאריאל מהווה תגובה של רב בריח לדו"חות חלשים יחסית שהציגה ברבעון השני וברבעון השלישי של 2021, שהושפעו מהקשיים בשרשראות האספקה בעולם והתייקרות חומרי הגלם: "אחרי הרבעון השלישי סובבנו חזק את ההגה, עשינו התאמות מחירים במגזרי הנעילה והבנייה. השיפור התבטא ברבעון הרביעי, ונמשיך במגמה זו במהלך 2022", אמר זו-ארץ.
לפי הדו"חות הכספיים שרב בריח פרסמה היום (ד'), היא סיימה את 2021 עם צמיחה של 38% במכירות לעומת סוף 2020 וחצתה לראשונה את הרף של חצי מיליארד שקל: מכירותיה הסתכמו בשנה שעברה ב-548 מיליון שקל, ואשתקד היא רשמה צמיחה אורגנית של כמעט 17% במונחי פרופורמה.
בסוף 2021 היא רשמה עלייה של 17% ברווח הגולמי שלה, שהסתכם ב-106 מיליון שקל, ה-EBITDA המתואם השנתי שלה גדל ב-5% והסתכם בכ-57 מיליון שקל, אך עם זאת היא סיימה את השנה עם הפסד של כ-5.5 מיליון שקל, ירידה של 160% לעומת סוף 2020.
ההסבר להפסד הוא העלויות הגבוהות של חומרי הגלם ומימון עלויות ההנפקה שאליה היא יצאה בקיץ האחרון - כ-9 מיליון שקל. באותה הנפקה, רב בריח גייסה 125 מיליון שקל לפי שווי של 500 מיליון שקל לפני הכסף. תוצאות ההנפקה אכזבו, שכן החברה ניסתה לגייס כ-250-200 מיליון שקל לפי שווי של 800-600 מיליון שקל.
היו"ר ובעל השליטה ברב בריח, שמואל דונרשטיין, מסר היום בהתייחס לדו"חות כי "אנחנו מסכמים את 2021 עם הכנסות שיא מאז הקמתה. ההתרחבות שלנו ב-2021 לתחומים נוספים, עם רכישת נוריאלי, לוקר אמבין ומזכר הבנות לרכישת גלפר תעשיות, תאפשר לנו להמשיך במגמת הצמיחה בשנים הקרובות וביישום האסטרטגיה שלנו, לקראת הפיכת רב בריח לספקית מוצרי תעשיית הבנייה הגדולה בישראל".