ברקת מגביר את הלחץ נגד האוצר וקורא לחל"ת גמיש
ברקת מגביר את הלחץ נגד האוצר וקורא לחל"ת גמיש
שר הכלכלה קיים מסיבת עיתונאים עם נציגי הארגונים של המגזר העסקי, והמשיך לבקר בחריפות את תכנית הסיוע של משרד האוצר: "המתווה ייצור פוסט טראומה כלכלית"
שר הכלכלה ניר ברקת מגביר את המאבק שלו במתווה הסיוע למגזר העסקי שהכין משרד האוצר. ברקת גייס היום את בכירי הארגונים של המגזר העסקי וקיים מסיבת עיתונאים שיוצאת נגד תכנית האוצר, והציע תוכנית חלופית. "לצערי האוצר הציג מתווה שאינו בשל, תוך התעלמות מנציגי המגזר העסקי. מתווה האוצר ייצור פוסט טראומה כלכלית", התריע ברקת במסיבת עיתונאים שקיים.
עוד אמר, "שמענו את הצרכים של המגזר העסקי, וגיבשנו יחד עם דגש על יחד, מתווה לסיוע לעסקים במלחמה. חשוב שהתכנית תהיה פשוטה, תיתן ודאות ותינתן במהרה. המתווה שנציג מקובל על ארגוני העובדים במדינה, המעסיקים וגם עלינו משרד הכלכלה".
שינוי מרכזי בתכנית שמציג משרד הכלכלה לעומת המתווה של משרד האוצר הוא בנוגע לשכר העובדים. בעוד משרד האוצר מציע תשלום מאוד חלקי ומוגבל להוצאות השכר של עסקים, משרד הכלכלה מציע מודל של חל"ת גמיש.
מדובר במודל שהיה במדינות מערביות רבות במשבר הקורונה. לפי מודל זה, הקשר בין העובד למעביד אינו מתנתק, והמעסיק יכול להעסיק את העובד באחוזי משרה שונים בהתאם לצרכים ולמצב המשק. בגין הימים בהם העובד לא עבד, יקבל המעביד שיפוי של 70% מעלות השכר מהמדינה, כאשר את שאר ה-30% יחלקו העובד והמעסיק בחלוקה שתחליט עליה המדינה ביחד עם המעסיקים והעובדים. מודל שכזה מונע פליטת עובדים מחוץ לשוק העבודה, וגם מאפשר למעסיק גמישות ביכולת ההעסקה בהתאם לתרחישי המלחמה.
בנוסף מוצע לתת מענקים משמעותיים יותר מהמענקים שמציע משרד האוצר לעצמאים קטנים (בעלי הכנסה שנתית של עד 100 אלף שקל). "אם לא נדע להשלים להם עד 75% מהכנסתם, זה יכול להיות קטסטרופה למאות אלפי עובדים", אמר ברקת.
במסיבת העיתונאים דיברו נציגי המגזר העסקי והודיעו כי הם תומכים בתכנית הזו, שתאפשר צמצום נזקים למגזר העסקי. במסיבת העיתונאים נשמעו גם דברי ביקורת חריפים כנגד הממשלה בה חבר ברקת, על כך שמדינת ישראל הפקירה את העצמאים, על משרדי ממשלה רבים ומנופחים שניתן לקצץ לטובת הפניית משאבים לכלכלה ועל כך ששרים וחברי כנסת יכולים כאקט של סולידריות לקצץ בשכרם בתקופת המלחמה.