סגור
מגדל עתידי של רום כנרת
הדמיית פרויקט של רום כנרת בבת ים (הדמיה: רום כנרת)

רום כנרת: בית המשפט הורה לפתוח בהליכי חדלות פירעון; העובדים יקבלו שכר מביטוח לאומי

בית המשפט המחוזי הוציא את הצו לאחר שעובדי חברת הנדל"ן, שצברה חובות של 137 מיליון שקל, לא קיבלו את שכרם יותר מחודש; עתידו של התיק צפוי להתבהר רק לאחר שהנאמנים יגישו דו"ח ראשוני

שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב נועה גרוסמן הורתה היום (יום ראשון) על פתיחת הליכי חדלות פירעון לחברת הנדל"ן רום כנרת. מדובר בצו פורמלי אשר יאפשר לעובדים לקבל בהקדם האפשרי, עוד לפני חגי תשרי, גמלה מביטוח לאומי, מאחר שלא קיבלו שכר זה למעלה מחודש.
הבקשה של הנאמנים, עוה"ד אהוד גינדס ושי מילוא, הוגשה בהסכמת בא כוח הממונה על חדלות פירעון, עו"ד אילון בריל.
הצו אינו מצביע על התוכנית בקשר לתיק בכללותו. בשבוע שעבר הורתה השופטת לנאמנים להגיש דו"ח ראשוני, ורק אז התמונה תתבהר. הנאמנים יצטרכו לבנות מתווה המותאם לכל פרויקט וקבוצת רכישה, למשל האם הפרויקט בביצוע או שמדובר רק בקרקע, האם יש היתר, ומה מצב הפיננסי של הפרויקט. רק לאחר שהנאמנים יבחנו את כלל הפרויקטים ויגבשו מתווה, ניתן יהיה להבין כיצד הדבר ישפיע על הרוכשים ובעלי הזכויות.
בשבוע שעבר פנתה רום כנרת, באמצעות עו"ד עדי בראונשטיין, לבית המשפט המחוזי בתל אביב לאחר שציינה במסגרת הבקשה שהגישה כי התחייבויותיה נאמדות ב-137 מיליון שקל. מנגד, טענו הנושים כי החברה ציירה תמונה ורודה מדי.
בדיון שנערך בבית המשפט בשבוע שעבר נטען כי כל אחד מרוכשי הזכות לדירות שילם 1.3-2 מיליון שקל, תלוי בגודל הדירה ומיקומה. בהתאם להסכמי ההתקשרות, הופקדו הכספים בחשבון הנאמנות שהוחזק על ידי עורך דין שמונה לניהול ושמירה על אותם הכספים עד לרישום הזכויות במקרקעין על שם בעל הזכויות. בדיון נטען כי בעל החברה ועורך הדין שהיה מופקד על חשבון הנאמנות אינם זמינים. רוכשי הדירות טענו שזכויותיהם הופרו.
רום כנרת היא חברה פרטית ותיקה, המוחזקת (בשרשור) על ידי עו"ד אילן ששון, שמשמש גם כמנכ"ל, וביחד עם החברות מגדלי B ומגדלי קרוולה הן מבצעות ויוזמות פרויקטים בתחום הנדל"ן. היא מעסיקה כ-17 עובדים ומנוהלת על ידי מטה מצומצם.