סגור
דוראד תחנת כוח פרטית ב אשקלון
תחנת הכוח דוראד באשקלון (צילום: בני מור)

הערעור נדחה: אדלטק ושותפתה הטורקית ישיבו לדוראד 94 מיליון דולר

אדלטק וזורלו ערערו נגד פסק הבוררות שניתן בתביעה בה טענו שותפותיהן בדוראד כי ניפחו את עלויות ההקמה של התחנה ושלשלו את ההפרש לכיסן. הבורר בערעור אשר גרוניס הפחית במעט את הסכום שישלמו השתיים, בטענה שהתעשרו מעט פחות מהסכום שנקבע בבוררות - 100 מיליון דולר

הערעור של חברת אדלטק יחד עם שותפתה הטורקית זורלו על פסק הבוררות בינן לבין שותפותיהן בתחנת הכוח דוארד נדחה ע"י השופט בדימוס אשר גרוניס. פסק הבוררות שניתן בתביעה במסגרתה נטען כי אדלטק וזורלו ניפחו את עלויות ההקמה של התחנה ושלשלו את ההפרש לכיסן. בפסק המקורי נקבע כי אדלטק וזורלו ישיבו לקופת דוראד 100 מיליון דולר, אך גרוניס קבע היום כי הסכום יופחת במעט ל-94.375 מיליון דולר, בטענה שהתעשרות הנתבעים הייתה נמוכה במעט מהסכום שנקבע בפסק הבוררות.
דוראד מוחזקת על ידי ארבעה שותפים: שתא"א (חברת בת של קצא"א הממשלתית, 37.5%), זורלו הטורקית (25%), אדלטק (18.75%) ודורי אנרגיה - המשותפת לקבוצת לוזון ולאלומיי - המחזיקה אף היא ב-18.75%.
הפרשה התפוצצה ב-2014, תקופה קצרה אחרי שתחנת הכוח ליד אשקלון החלה לפעול. דורי אנרגיה, שנשלטה אז בידי אורי דורי יזם התחנה, קיבלה מסמכים שבהם לכאורה נטען כי אדלטק וזורלו ניפחו את עלויות ההקמה של התחנה והזרימו את ההפרש לקופתן. זורלו היתה קבלן ההקמה לצד היותה בעלת מניות.
את הפרשה חשף חמי רפאל, מבעלי חברת אלומיי, דבר שהוביל לתביעה של 140 מיליון דולר נגד אדלטק וזורלו. בעלי המניות שהגישו את התביעה היו קצא"א הממשלתית, אלומיי של רן פרדריך ורפאל, ועמוס לוזון שרכש את דורי.
לפי התביעה, זורלו סיכמה עם אדלטק כי תודיע שעלות הקמת התחנה היא 877 מיליון דולר – 140 מיליון דולר יותר מהעלות בפועל, כשבסכום התחלקו זורלו (80 מיליון) ואדלטק (60 מיליון). אורי אדלסבורג, בעל השליטה באדלטק, דחה את הטענות ואמר כי כל ההסכמים היו ידועים לשותפים בדוראד. עוד טענו אדלסבורג וזורלו כי הסכום של 877 מיליון דולר להקמת התחנה הוא סביר.
התביעה של השותפים נגד אדלטק וזורלו הגיעה לבוררות, והשופט יצחק ענבר פסק ביוני שעבר תשלום של 100 מיליון דולר מאדלטק וזורלו לקופת דוראד. שני הצדדים ערערו, והיום ניתן פסק הבורר בערכאת הערעור, אשר גרוניס. אדלטק וזורלו ישלמו לתובעים גם 20 מיליון שקל הוצאות. יצוין כי גם הערעור של התובעים נדחה במלואו.
קצא"א יוצגה בידי ד"ר גיל אוריון, עודד רביבו, מיכל תמר ודור פינטו ממשרד פישר, צבי ניקסון ומאיר הלר ממשרד לנדוי; א.דורי יוצגה בידי עו"ד דוד לשם ושי סיידוף; רן פרידריך יוצג בידי רם כספי וחגי הלוי; ואילו עמוס לוזון יוצג בידי אלי כהן ממשרד גורניצקי; משרד גולדפרב ייצג את דוראד; אדלטק יוצגה בידי עו"ד רוני ברקמן ואייל רוזובסקי, וזורלו יוצגה בידי אורן טננבוים ממשרד פירון.
מטעם אדלטק נמסר: ״אנו לומדים את פסק הבוררות ומדגישים כי בהתאם לחוק ולהחלטה, 'העלות' לאדלקום וזורלו הינה 'עלות בפועל' של כמחצית בלבד מהסכום שנפסק, משום שהן מחזיקות יחד כ-44% מדוראד, אשר אליה יועברו הכספים כפועל יוצא מאופן ההליך שהוגש כתביעה נגזרת".