סגור
מתקני אגירה
מתקני אגירה ( צילום: ארז עוזיר)

רשות החשמל הוציאה שימוע לקידום מתקני אגירה במרכזי ערים

הרשות מבקשת לקדם את הקמת המתקנים באמצעות תשלום של 5.3 אגורות לקוט"ש למתקנים שיוקמו בשטחים עירוניים צפופים. למתקני האגירה במרכזי הערים יש יתרונות נוספים פרט ל"חשמל כשר": הם מאפשרים לשפר את אמינות רשת החשמל ואת היכול להשתמש באנרגיה סולארית שמופקת על גגות מבנים גם בערב

רשות החשמל הוציאה שימוע לקידום מתקני אגירה במרכזי ערים באמצעות תשלום פרמיה בגובה של 5.3 אגורות לקוט"ש עבור המתקנים שיוקמו בשטחים עירוניים צפופים.
מתקני האגירה עלו לכותרות לא מעט בחודשים האחרונים בהקשר של "החשמל הכשר", שכן הם מאפשרים שימוש בחשמל שהופק במהלך השבוע גם בשבת, ללא עבודה של יהודים במהלך השבת. עם זאת להקמת מתקני אגירה במרכזי ערים יתרונות נוספים מלבד החשמל הכשר, ובהם שיפור אמינות רשת החשמל והיכולת להשתמש באנרגיה סולארית שמופקת על גגות מבנים בערים גם בשעות הערב.
למיקום מתקן האגירה, אופן חיבורו ולמדיניות ההפעלה השפעה קריטית על היכולת להפיק ממנו תועלת לציבור. לכן מפעיל של מתקן אגירה יוכל לקבל את הפרמיה רק אם מדיניות ההפעלה של המתקן תתבצע בהתאם להחלטת מנהל המערכת (החברה הממשלתית נגה, האחראית על ניהול ותפעול מערכת החשמל הישראלית), ולא בהתאם למדיניות מפעיל המתקן. בכך תידרש זמינות מלאה של המתקן לטובת מערכת החשמל הכלל-ארצית. כמו כן המתקנים יהיו מחוברים לרשת המתח הגבוה, וגם מיקום המתקן יידרש להיות באזור שבו הקמתו תועיל לכלל הרשת (ערים צפופות).
בשל כך מתקני חשמל כשר יוכלו לקבל את הפרמיה אך ורק אם יהיו במקום בו הקמת המתקן תוכל לעזור ליציבות רשת החשמל, וגם יופעלו על בסיס החלטת מנהל המערכת, גם בימי שבת.