התאחדות התעשיינים: הנזק עד כה למשק - 540 מיליון שקל
התאחדות התעשיינים: הנזק עד כה למשק - 540 מיליון שקל
ההערכה מתייחסת לפגיעה בפעילות העסקים ומפעלי התעשייה בעקבות הנחיות פיקוד העורף, לפיהן ב-13-11 במאי לא התקיימה עבודה במלואה במחוזות דרום ומרכז. התעשיינים נאבקים כדי שהמדינה תגיע להסדר מיידי בדבר תשלום השכר למי שלא מגיעים לעבודה עקב המצב
מניתוח אגף הכלכלה של התאחדות התעשיינים עולה, כי הנזק הכלכלי המצטבר של שלושת הימים האחרונים לכלל המשק נאמד בכ-540 שקל.
הערכה זו מתייחסת לפגיעה בפעילות העסקים ומפעלי התעשייה בהתאם להנחיות פיקוד העורף, לפיהן ב-13-11 במאי לא התקיימה עבודה במלואה במחוזות דרום ומרכז.
אומדן זה מבוסס על עלות יום עבודה תחת הנחה כי כ-35% המועסקים במרחב דרום וכ-10% במרחב מרכז נעדרו מעבודתם. אומדן זה, אינו לוקח בחשבון נזקים כספיים מפגיעות ישירות במפעלים, פגיעה ברווחיות ונזקים עקיפים כגון פגיעה במוניטין מול לקוחות בחו"ל, ביטול עסקאות, אי עמידה בלוחות זמנים ועוד.
ניר שור, מנהל מרחב דרום בהתאחדות תעשיינים, אמר כי בניגוד לסבב הקודם שאז אישר פיקוד העורף רק למפעלים חיוניים לעבוד, הפעם ניתנה הנחייה שרק מפעל שיש בו מיגון לעובדים יכול לפעול. לדבריו, מרבית המפעלים ממשיכים לעבוד גם אם מספר העובדים פחת.
בעלי מפעלים מציינים כי חלק מהעובדים, בעיקר מקרב תושבי אשקלון באים לעבודה בגלל המיגון היות ובשכונות הישנות בעיר אין מיגון.
נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, רון תומר: ״התעשייה הישראלית ממשיכה לייצר תחת אש ועם נוכחות דלה יותר של עובדים ולכן הנזק למשק קטן יותר מסבבים קודמים. על המדינה להסדיר בהקדם את תשלומי השכר לעובדים הנעדרים ממקום עבודתם ובכך לייצר שקט נפשי לעובדים ולמעסיקים״.
בשלב זה התעשיינים עדיין נאבקים כדי שהמדינה תגיע להסדר מיידי בדבר תשלום השכר שלא מגיעים לעבודה עקב המצב, היות ולא מדובר ביום מחלה או יום חופש. בעדרות בגלל מצב בטחוני אינה מוסדרת בחוק והמעסיק אינו חייב לשלם עליה, אלא אם כן העניין מוסדר על ידי המדינה.