סוף לסכסוך: הרולד סימון תבע 46 מיליון שקל משותפו משה ויזל, ויקבל רק 1.15 מיליון שקל
סוף לסכסוך: הרולד סימון תבע 46 מיליון שקל משותפו משה ויזל, ויקבל רק 1.15 מיליון שקל
שני בעלי המניות היו שותפים להקמת סוכנות הביטוח "סימון את ויזל" שהתפתחה בזמנו לסוכנות ביטוח החיים הגדולה בישראל, ומרבית פעילותה נמכרה למגדל בשנת 2000. ביהמ"ש הכריע במחלוקת בין שני השותפים ודחה את רוב התביעות של סימון
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה אתמול (ב') את תביעתו של הרולד ("סמוקי") סימון נגד שותפו משה ויזל. בית המשפט קבע כי ויזל יפצה את סימון ב-1.15 מיליון שקל בלבד, ודחה את מרבית התביעה של 46 מיליון שקל. התביעה הוגשה בידי סוכן הביטוח סימון בשנת 2016 נגד שותפו זה שנים רבותויזל, בטענה למשיכת דמי ניהול והוצאות שלא כדין מהחברות הפרטיות שבבעלות שני בעלי המניות.
שני בעלי המניות היו שותפים להקמתה של סוכנות הביטוח "סימון את ויזל- סוכנות לביטוח בע"מ" שהתפתחה בזמנו לסוכנות ביטוח החיים הגדולה בישראל, ומרבית פעילותה נמכרה לקבוצת מגדל בשנת 2000, ב-106 מיליון שקל.
השופטת רות רונן דחתה את מרבית הטענות של סימון. היא קבעה כי בתקופת התביעה (משנת 2000), ויזל המשיך לקחת חלק פעיל בניהול החברות בעוד שסימון לא היה מעורב באופן פעיל ויומיומי בניהולן ועסק בעיקר בענייניו הפרטיים.
עוד נקבע כי סימון נהנה מהשותפות עם ויזל בכל השנים בהן הוא חדל לעבוד בחברות וויזל הוסיף להיות פעיל בהן וכי מדובר "בתקופה ארוכה מאוד בה עבודתו של ויזל הוסיפה להניב לחברות רווחים גבוהים, שסימון נהנה ממחצית מהם".
בית המשפט קבע כי פרשנותו של סימון לפיה הצדדים הסכימו על חלוקת דמי ניהול בלא כל קשר לניהול בפועל "אינה מתיישבת עם ההיגיון העסקי-כלכלי ועם תכליתה המסחרית של ההתקשרות בין הצדדים".
בית המשפט דחה את התביעה של סימון להשבת הוצאותיו של ויזל. לצד זכאותו של ויזל לחייב את החברות בחתימתו, קבע בית המשפט כי סימון חייב אף הוא את החברות בהוצאות רבות באותן השנים, כגון עלות מזכירה אישית בשכר כולל של 1.4 מיליון שקל, העמדת משרדים לצרכיו הפרטיים, ומימון לימודים גבוהים עבור בנו של סימון.
הרולד סימון יוצג בהליך על ידי עוה"ד דורון דן, אורן פכטהולד ושגיא נתן ממשרד עוה"ד "וקסלר ברגמן". משה ויזל יוצג בהליך על ידי עוה"ד אופיר נאור ועדי גרנות ממשרד עוה"ד "נאור-גרשט".