בג"ץ: "המדינה צריכה לבחון מחדש את הפיצוי שניתן למורי הדרך בקורונה"
בג"ץ: "המדינה צריכה לבחון מחדש את הפיצוי שניתן למורי הדרך בקורונה"
במרץ האחרון עמותת מורי הדרך, מורשת דרך, אגודת מורי הדרך וכ-40 מורי דרך עצמאים עתרו לבג"ץ נגד רה"מ בנט, שר האוצר ליברמן, שר התיירות רזבוזוב והכנסת, בדרישה לפיצויים בשל מגבלות הקורונה. אתמול בג"ץ מחק את העתירה, אך שלא כהרגלו נתן דעתו על הפרשה
בחודש מרץ האחרון פורסם ב"כלכליסט" כי עמותת מורי הדרך, מורשת דרך, אגודת מורי הדרך וכ-40 מורי דרך עצמאים עתרו לבית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ נגד ראש הממשלה נפתלי בנט, שר האוצר אביגדור ליברמן, שר התיירות יואל רזבוזוב והכנסת, וזאת בדרישה שיוענקו להם פיצויים על התקופה שבין יולי 2021 ליוני 2022, בשל המגבלות שהוטלו על כניסת תיירים לישראל.
אתמול (ד') בג"ץ מחק את העתירה, וזאת בטענה כי "אין דרכו של בית המשפט להתערב בהחלטות חברתיות-כלכליות מסוג זה, ובהחלטות הנוגעות לפיצוי מגזרים כאלה ואחרים בשל מגפת הקורונה". עקב עמדת בג"ץ, חזרו בהם העותרים מעתירתם והיא נדחתה ללא צו להוצאות.
למרות שהעתירה נמחקה ושבית המשפט ציין כי הוא אינו נוהג להתערב בהחלטות חברתיות-כלכליות, בג"ץ לא התאפק וקבע כי "בשולי הדברים נציין כי התרשמנו ממצוקה אמיתית של העותרים, אשר בניגוד לרוב המגזרים במשק, הפגיעה הישירה בפרנסתם ובמשלח ידם, נמשכה עד לחודש מרץ 2022, עת נפתחו השמיים לתיירות נכנסת." עוד נכתב, "ספק אם הפיצוי שהוצע לעותרים, בדמות מתווה הסיורים של רט"ג (רשות הטבע והגנים), היה בו כדי לתת מענה של ממש להפסדים שנגרמו לעותרים ולקבוצת מורי הדרך. מבלי לקבוע מסמרות, חזקה אפוא על המשיבים כי יחזרו ויבחנו את עניינם של העותרים בלב פתוח ובנפש חפצה".
שופטי בית המשפט העליון שדנו בעתירה הם יצחק עמית, אלכס שטיין ורות רונן. מי שייצגו את העותרים הם עו"ד דנה יאראק ועו"ד רון ורם.