סגור
בניין עיריית בית שמש
בניין עיריית בית שמש (צילום: עמית שאבי)

בית המשפט עצר מכרז ב-500 מיליון שקל של תאגיד המים בבית שמש

ביהמ"ש המחוזי בירושלים הוציא צו ארעי המונע קידום מכרז לביצוע פרויקט ביוב ענק במימון משרד הבינוי. חברת ערן י.ד, שהצו הוצא לבקשתה, טוענת כי מי שמש מנהלת את המכרז "באופן בהול ולא הגיוני, בניגוד לאינטרס הציבורי"

בית המשפט המחוזי בירושלים עצר בצו ארעי מכרז גדול של "מי שמש", תאגיד המים והביוב של בית שמש.
השופטת שירלי רנר הוציאה את הצו המונע קידום המכרז לביצוע פרויקט הענק של מאסף ביוב "עציונה". פרויקט הממומן על ידי משרד הבינוי והשיכון והיקפו מוערך בכחצי מיליארד שקל.
הפרויקט כולל תכנון וביצוע קו הולכה לביוב בין יישובי ההר, גוש עציון ויישובי המועצה האזורית מטה יהודה אל מכון הטיפול בשפכים המתוכנן בשטחי קיבוץ נתיב הל"ה.
את הבקשה הגישה חברת ערן י.ד. שבבעלות משפחת יפרח. זו בקשה שלישית שהוגשה לקבלת צו ארעי לעצירת המכרז. שתי הבקשות הקודמות הוגשו בידי חברות י.ד.ברזני ואופק-אתרים 10. בשתי הבקשות הקודמות התבקשה מי שמש להגיש התנגדות אבל לא ניתן צו ארעי שניתן בבקשה השלישית כאמור.
ערן י.ד. טוענת כי מי שמש מנהלת את המכרז באופן בהול ולא הגיוני בניגוד לאינטרס הציבורי. כך למשל, באופן תמוה לטענתה, סיור הקבלנים נקבע שלושה ימים בלבד לאחר פרסום המכרז ועוד קודם שבכלל פורסמו מסמכי המכרז, ומועד ההגשה נקבע כחודש בלבד לאחר מכן. זאת למרות שמדובר בפרויקט גדול ומורכב שטרם ניתנו כל האישורים וההיתרים הנדרשים לביצועו, כך שלא ידוע אם ומתי יצא לפועל. מי שמש אף הבהירה במסמכי המכרז כי היא צופה שביצוע העבודות יתעכב בשל הליכים משפטיים שיפתחו מכיוון שחלק מן העבודות מתוכנן בשטחי יהודה ושומרון.
טענה נוספת היא כי מי שמש כללה במכרז תנאי סף שרירותיים ובלתי רלוונטיים אשר כמעט ואין קבלנים העומדים בהם, וזאת באופן המעלה חשש ממשי כי נועדו לחסום קבלנים מלגשת למכרז ואולי אף לסייע לקבלנים ספציפיים לזכות בו.
ערן י.ד. מיוצגת בידי עורכי הדין אלעד ברדוגו ושלמה מנחם, ברזני מיוצגת בידי גל הררי ואופק-אתרים 10 בידי רועי בלכר. את מי שמש מייצגים עו"ד אביב ברנט ואליעד כהן.