סגור

אסטרטגיית חיבור: כיצד מתמחים יהודים מחו"ל מחזקים את הביטחון הלאומי

ישראל עומדת כיום מול אתגרים מורכבים, לחימה במספר חזיתות, משבר אמון הציבור, גל עולמי של אנטישמיות גואה, היחלשות הקשר בין ישראל ליהדות התפוצות, ותחרות כלכלית עולמית מתעצמת. בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה חדה באירועים אנטישמיים ברחבי העולם. דו"ח של הליגה נגד השמצה (ADL) מראה כי בשנת 2023 נרשמה עלייה של 34% באירועים אנטישמיים לעומת השנה הקודמת, והמספרים רק ממשיכים לעלות. סקר שנערך באוניברסיטת טאפטס בארה"ב לאחר האירועים המחרידים של 7 באוקטובר 2023 מצא כי כ-30% מהסטודנטים היהודים מרגישים צורך להסתיר את זהותם היהודית או הישראלית בקמפוס, זאת לעומת 15%-20% בסקרים קודמים.
ועידת Mind The Tech NY תיערך ב-25-26 במרץ. לפרטים נוספים לחצו כאן

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

יהדות התפוצות מהווה כיום כ-15 מיליון איש, לעומת כ-7 מיליון יהודים ישראלים. מעבר למספרים, מדובר בכוח כלכלי עצום – הקהילות היהודיות בעולם מחזיקות בנכסיים עסקיים וכלכליים, בתאגידים גלובליים ובהשפעה בלתי רגילה על הכלכלה העולמית. אך ככל שהחיבור שלהם לארץ נחלש, צעירים יהודים רבים לא מרגישים שהקשר לישראל הוא חלק בלתי-נפרד מזהותם.
הקשר הזה הוא לא רק תרבותי או כלכלי, הוא חיוני לביטחון הלאומי של ישראל. יהדות התפוצות היא חומת מגן דיפלומטית, עסקית וציבורית שמחזקת את מעמדה של ישראל בעולם. מנגד, על ישראל מוטלת האחריות לדאוג לביטחונם האישי של היהודים בחו"ל, במיוחד לנוכח האיומים הגוברים. תחושת השייכות של היהודים לישראל לא רק מחזקת את הזהות היהודית שלהם אלא גם נותנת להם את האומץ להתבטא מול אנטישמיות ולחוש שהם חלק מקהילה עולמית חזקה ומלוכדת.
בתוך המורכבות הזו, יש מהלך פשוט שחברות בישראל יכולות לנקוט היכול להניב פתרונות משמעותיים: העסקת מתמחים יהודים מחו"ל. זה לא רק מהלך עסקי חכם – זה צעד אסטרטגי שמחזק את החוסן הלאומי, את הקשרים הבינלאומיים של ישראל, ואת תחושת השייכות של יהודי העולם לישראל.
העסקת מתמחים מחו"ל מעניקה לחברות בישראל יתרונות משמעותיים: היא מביאה לכוח האדם פרספקטיבות גלובליות וחדשנות מחשבתית, מחזקת קשרים אסטרטגיים עם שווקים זרים, ומשפרת את המוניטין של ישראל כמרכז טכנולוגי וחדשני. בנוסף, מתמחים משמשים כשגרירים לחברות במדינות מוצאם, יוצרים רשתות קשרים בינלאומיות ותורמים לפיתוח מוצרים ושירותים. החוויה המשותפת מעשירה את הצוותים המקומיים, משפרת עבודה רב-תרבותית ומעודדת טאלנטים לשוב לישראל בעתיד – הכל תוך תרומה לחוסן הכלכלי והחברתי של המדינה.
1 צפייה בגלריה
עידית רובין מנהלת תגלית אקסל
עידית רובין מנהלת תגלית אקסל
עידית רובין
(צילום: נועה לוצקי-ברות)
אלפי מתמחים יהודים מחו"ל מגיעים לישראל מדי שנה דרך תוכניות כמו "תגלית אקסל", תגלית אונוורד ועוד. במסגרת תוכניות אלו סטודנטים מצטיינים וצעירים מוכשרים משתלבים בחברות מקומיות ורב לאומיות היושבות בישראל למשך חודשיים, צוברים ניסיון מקצועי ומתחברים לישראל - אישית ותרבותית. נתונים מראים כי כ-85% מהמשתתפים בתוכנית מדווחים על תחושת חיבור עמוקה לישראל, ועל חיזוק תחושת המסוגלות להתמודד עם האשמות המופנות כנגדם בקמפוסים, תחושה שמחזיקה גם כאשר הם נתקלים באירועים אנטישמיים.
הקשר הזה לא רק משרת את המתמחים והחברות – הוא מחזק את ישראל. ברמה הכלכלית, מתמחים חוזרים למדינותיהם וממשיכים לשמור על קשרים עסקיים עם חברות ישראליות, וברמה הדיפלומטית - הם הופכים לשגרירים של ישראל, מסבירים את עמדותיה ונאבקים באנטישמיות בזירה הבינלאומית.
כמנהלים, כעובדים וכישראלים, יש לנו את הכוח לחולל שינוי. עלינו להמשיך ולהשקיע במתמחים מחו"ל ולהבין שהם לא רק מתמחים – הם השגרירים שלנו, החזית שלנו והשותפים האמיתיים שלנו בעולם. בלעדיהם – לא נוכל לבנות עתיד טוב יותר.
עידית רובין היא מנהלת תגלית אקסל