הותר לפרסום: סרן עומר נאוטרה נהרג ב-7.10; גופתו מוחזקת בעזה
הותר לפרסום: סרן עומר נאוטרה נהרג ב-7.10; גופתו מוחזקת בעזה
עומר, אזרח ישראלי-אמריקני שעלה לארץ כדי להתגייס, שירת כמפקד טנק בגדוד 77. הוא נחטף לרצועה ב-7 באוקטובר לצד חבריו. כעת עדכן דובר צה"ל כי הוא נהרג בקרב בבוקר הטבח. רק אתמול נשאו הוריו דברים בעצרת בניו יורק, שם קראו לביידן וטראמפ לפעול לקידום עסקה: "מגיע להם לחזור הביתה"
דובר צה"ל התיר לפרסום הבוקר (שני) כי החייל החטוף סרן עומר נאוטרה, מפקד טנק בגדוד 77 שבחטיבה 7, נהרג ב-7 באוקטובר וגופתו מוחזקת ברצועת עזה. מותו נקבע על ידי הרב הצבאי הראשי לאחר בחינה של כלל הממצאים ועל בסיס מידע מהימן.
נאוטרה נולד וגדל בלונג-איילנד, והגיע ארצה כחייל בודד על מנת להתגייס. ב-7 באוקטובר הוא נחטף לצד חבריו לטנק, נמרוד כהן, התותחן, שקד דהן ז"ל, נהג הטנק, ועוז דניאל ז"ל הטען-קשר, בעת שפיקד על הצוות במוצב "הבית הלבן". הארבעה היו בטנק מספר 3, שהצילום של המחבלים הצוהלים סביבו בעודו בוער הפך לאחד מסמלי 7 באוקטובר.
רק אתמול נשאו דברים הוריו של עומר, אורנה ורונן נאוטרה, בעצרת שנערכה בניו יורק בעקבות פרסום הסרטון מהשבי של החטוף עידן אלכסנדר. הם קראו לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן ולנשיא הנבחר דונלד טראמפ לפעול לקידום עסקה, ואמרו: "תנצלו את הרגע, תעבדו יחד, לפני ינואר. זה יכול להיות רגע שמאחד את כולנו". לדבריהם, "אנחנו רואים ומעריכים את מחויבותו של ביידן. התנאים בלבנון השתנו, כל העיניים עכשיו על עזה. עם ישראל מחכה. זה הזמן להחזיר אותם. עומר ועידן גדלו כאן, עשו את המעשה הציוני, עזבו הכול מאחורה ונתנו הכול למדינה שהם אוהבים. מגיע להם לחזור הביתה".
בחודש אוקטובר האחרון ציין נאוטרה יום הולדת שני בשבי. כ-700 אנשים, בהם בני משפחתו וחבריו, ערכו אז צעדה ברחבי מנהטן שבניו יורק. "היו חברים מהתנועה, מהליגה, קיבלנו הרבה סרטונים של חברים שדיברו עליו בקמפוסים", סיפרה אמו. "זה היה אירוע מרגש ועוצמתי. לראות את כל החברים האלה, במיוחד אחרי כל כך הרבה זמן שלא ראינו אותם. זה היה אירוע בדמותו, רק הוא היה חסר".
הוריו, רונן ואורנה, סיפרו בעבר כי הבחירה עבורו להתגייס הייתה ברורה. על אף שנולד וגדל בניו יורק, חבריו ומשפחתו אמרו שעומר הוא "הכי צבר שיש". הוא ואחיו למדו בבית ספר יהודי, והוא לקח חלק פעיל בקהילה היהודית סביבם. בסיום התיכון בחר לעשות שנת מכינה בארץ במכינת "גליל עליון".
לעומר לא הייתה חובת גיוס, והוא ויתר על לימודים בקולג' כדי להתגייס. "עומר גדל בארה"ב ובגיל 18 הגיע לישראל לשנת מכינה. הוא התקבל ללימודים באוניברסיטה בארה"ב, אבל קיבל החלטה שהוא רוצה להתגייס ושירת בשריון", סיפרה אמו. "שם הוא היה בתפקיד בשבת השחורה, שוחחנו איתו ביום שישי אחר הצהריים אחרי חודש מאוד קשה של עבודה שהייתה לו על הגבול. עומר סיפר שהוא מצפה לשבת שקטה יחסית עם החיילים, וכמובן שכמה שעות לאחר מכן עמדנו ללכת לישון. בנוהל אצלנו אנחנו תמיד בודקים מה קורה בארץ לפני שהולכים לישון".