סגור
הדס קליין ו בנימין נתניהו
הדס קליין ובנימין נתניהו (צילום: אלכס קולומויסקי, יואב דודקביץ)

משפט נתניהו
הדס קליין: "כתבי חצר כותבים לי דברים איומים. תוקיעו את זה"

אחרי הפסקה של כמה שבועות, התחדש משפטו של יו"ר האופוזיציה עם המשך עדותה של העוזרת האישית של מילצ'ן ופאקר. בשלב מסוים סיפרה קליין שהיא שולחת למילצ'ן כתבות מהמשפט: "כותבים שאני שוכבת איתו, הוא מסתכל מזועזע ומתבייש, ומבטיח שנתבע דיבה. יש לי ילדות ומשפחה"

משפטו של ראש האופוזיציה בנימין נתניהו התחדש הבוקר (שלישי) אחרי הפסקה של כמה שבועות בעקבות הפגרה בבתי המשפט. הדס קליין, העוזרת האישית של ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר, עלתה שוב לדוכן העדים, והיא נחקרת חקירה נגדית על ידי עורך דינו של נתניהו עמית חדד.
במהלך הדיון נשברה קליין ודיברה בקול חנוק, אחרי עימות עם חדד. היא סיפרה שהיא מעבירה לארנון מילצ'ן פרשנויות שונות על המשפט מכתבות בתקשורת, ואחרי שסנגורו של נתניהו מחה היא אמרה בקול רועד: "ארנון קורא איך מכפישים אותי, ואומר שבבוא היום נתבע את כל המכפישים דיבה. כותבים שאני שוכבת איתו, הוא מסתכל מזועזע ומתבייש. כתבי חצר כותבים על המשפחה שלי דבר איומים, ויש לי ילדות. הכול בגלל הנאשם".
היא פנתה לעו"ד חדד: "תוקיע את זה. יש לך משפחה וילדים. שכולם ישמעו פה". חדד הוקיע את הדברים, והיא הוסיפה: "שעה-שעה הזכירו לי ש'גנבתי ופשעתי'. אני בסך הכול עדה. מסכנים אותי".
בתחילת החקירה, חדד שאל את קליין שנוגעות בעיקרן למילצ'ן ולקשר שלו עם דמויות בכירות בעולם ובמדינה, אך לא לקשר שלו עם נתניהו. יתרה מזאת, חדד ניסה להדגיש שהפעולות שמילצ'ן עשה לטובת אנשים בעלי השפעה שהיה עימם בקשר לא נועדו כדי לקבל תמורה, אלא כי "הוא רוצה לעזור. אם יש אינטרס ביטחוני למדינת ישראל, הוא עושה הכול כדי שזה יצליח". עם זאת, קליין הדגישה כי "הוא פטריוט ישראלי, אבל יש גם עסקים. אני מצדיעה לו על האהבה למדינה, אבל הוא איש עסקים".
דוגמה אחת לפעולה שכזו קליין העלתה, ובה מילצ'ן קישר בין בתו של אוליגרך רוסי שמקורב לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין לבין נשיא חברת המוזיקה הבינלאומית "סוני מיוזיק" טומי מוטולה, כדי לנסות ולהשיג לה חוזה הקלטות. לדברי קליין, אותו אוליגרך רצה להיפגש עם ראש המוסד בזמנו מאיר דגן, וכי אם היו מצליחים לסדר את עניין חוזה ההקלטות "מדינת ישראל תצא נשכרת מזה כי האוליגרך היה חשוב למדינה".
סנגורו של נתניהו שאל את קליין גם על הקשר בין מילצ'ן לבין דגן עצמו, והיא סיפרה כי "בשנים האחרונות, ארנון מסייע בכל דבר שנדרש לסייע למדינת ישראל ולביטחונה. היה בניהם קשר, עד ממש עד יום מותו של דגן, וכשהוא חלה ניסינו לסייע לבריאותו". כשחדד שאל את קליין אם דגן ביקש ממילצ'ן מסוק, היא השיבה: "הוא לא ביקש ממנו מסוק, אלא רק כעזרה למדינת ישראל". קליין נשאלה אם האהבה ביניהם הייתה הדדית, והשיבה "מאוד". בהמשך, היא הכחישה שהעזרה הייתה דו-כיוונית ושדגן עזר למילצ'ן בהקמת חברה.
נדמה שדגן לא היה ראש המוסד היחיד שמילצ'ן שמר עימו על קשר, וחדד שאל את קליין גם על הקשר שלו עם ראש המוסד הקודם יוסי כהן. היא השיבה כי "רצו לעשות סדרה על המוסד, ודגן שלח את יוסי כהן להכיר את ארנון, אבל בסוף לא עשו שום סדרה". לגבי ראש מוסד נוסף, תמיר פרדו, קליין ציינה כי מילצ'ן "לא העז" לבקש ממנו עזרה אישית בכל מה שנוגע לאישור הוויזה שלו בארצות הברית.
לאורך החקירה, נדמה שחדד רצה להדגיש את דמותו של מילצ'ן כאדם שתרם רבות למדינה, ואף אמר כי "האישום והמלצות המשטרה נגדו מייצרים תמונה של מילצ'ן כאיש עסקים תאב בצע, ואני רוצה לספר את הסיפור האמיתי". חדד אמר כי מילצ'ן אמר בחקירותיו במשטרה: "תבדוק מה עשיתי לעם ישראל וכמה סיכונים לקחתי מגיל 23. תשאל את יוסי כהן ואת הבן של דגן אעזור למדינה עד יום מותי". בשלב מסוים, כשעלו סיפורים על מעלליו של מילצ'ן בתחום הביטחוני, התביעה ביקשה להמשיך את הדיון בדלתיים סגורות מחשש "שיעלו דברים שעלולים להיות אסורים בפרסום בהקשר של ביטחון המדינה", וכך השופטים הורו לעשות.
לפני סגירת הדלתות, קליין סיפרה כי מילצ'ן עזר בעבר גם לה. "בתי נעלמה בטיול בפיליפינים ולא רציתי עזרה מאיש, חיפשנו אותה בכוחות עצמינו. ארנון רצה לעזור והיה מוכן לעשות הכול, ואפילו סיפר על כך לנתניהו, אבל בסוף מצאתי אותה דרך משרד החוץ. נתניהו התפלא שלא ביקשתי ממנו סיוע, ואמר 'הייתי יכול לעזור'".
עדות קליין צפוייה להימשך עוד כמה דיונים. לאחר מכן תמשיך קבוצת העדים הראשונה של תיק 1000, המכונה פרשת המתנות, הכוללת 15 עדים סך הכול – נהגו של מילצ'ן, מנהלת בית ועדים נוספים, ובהם קבוצת ספקים. קבוצה זו כוללת בסופה גם את מילצ'ן. בפרשת המתנות נאשם נתניהו במרמה והפרת אמונים.