סגור
אוניברסיטת ת"א אוניברסיטת תל אביב
שיכון ובינוי אנרגיה תקים פרויקטים סולאריים על הגגות והחניונים של מבני האוניברסיטה (צילום: Roman Yanushevsky / Shutterstock)

בלעדי
שיכון ובינוי אנרגיה תספק חשמל לאוניברסיטת תל אביב בהיקף 290 מיליון שקל

החברה תספק חשמל מאנרגיה מתחדשת לאוניברסיטה למשך כ-10 שנים. ההסכם ייכנס לתוקף החל משנת 2025. כמו כן, שיכון ובינוי אנרגיה תקים פרויקטים סולאריים על הגגות והחניונים במוסד האקדמי, יחד עם מתקני אגירה חשמל

חברת שיכון ובינוי אנרגיה שבניהולו של דידי פז תספק חשמל מאנרגיה מתחדשת לאוניברסיטת תל אביב למשך כ-10 שנים, בעלות של 290 מיליון שקל (כ-29 מיליון שקל בשנה). ההסכם ייכנס לתוקף החל משנת 2025. כמו כן, שיכון ובינוי אנרגיה תקים פרויקטים סולאריים על הגגות והחניונים של מבני האוניברסיטה, יחד עם מתקני אגירה חשמל.
את החשמל תספק שיכון ובינוי אנרגיה באמצעות ספק החשמל הוירטואלי של החברה, שיפעל על פי "מודל השוק", אסדרה רגולטורית חדשה של רשות החשמל. האסדרה החדשה תאפשר לחברות שאינן מחזיקות במתקני ייצור חשמל (או חברות שמחזיקות במתקנים סולאריים וביקשו להקים מספק וירטואלי) לקנות חשמל ישירות ממתקנים סולאריים ולשייך אותם ללקוח ספציפי.
זאת בניגוד למצב כיום שהחשמל הסולארי נרכש על ידי חברת ניהול המערכת נגה, שמוכרת בין היתר למספקי החשמל הפרטיים שמוכרים ללקוחות. השינוי יאפשר למספקי החשמל הוירטואלי להציע ללקוחות חשמל מאנרגיה מתחדשת בלבד. לא מדובר בשינוי של חיבור הרשת, אלא רק ב"צביעה" של שדה סולארי מסוים ללקוח, אך החשמל עצמו עדיין יגיע מהרשת הארצית.
בפברואר דווח כי שיכון ובינוי אנרגיה תמכור חשמל גם חברת הנדל"ן מליסרון, בעלת רשת קניוני עופר. היקף העסקה עמד על כחצי מיליארד שקל לעשר שנים (מליסרון תרכוש חשמל בהיקף דומה גם מחברת דוראל) וייכנס לתוקף ב-2024. מדובר באחת העסקאות הראשונות שנעשו בשוק ההון הישראלי לאספקת חשמל, בעיקר בהיקפים משמעותיים.
במרץ האחרון הודיעה אוניברסיטת תל אביב על כוונתה להפוך לניטרלית מבחינה פחמנית תוך 12 שנה. המכרז בו זכתה שיכון ובינוי אנרגיה הוא חלק מהתוכנית של המוסד האקדמי להתקדם לניטרליות פחמנית.