סגור

ריאיון
נשיא התאחדות המלונות: "צריך להציב יעד של 70 אלף חדרים חדשים בתוך חמש שנים"

תולה את מחירי המלונות הגבוהים בהיצע המוגבל, שואף להפוך את טבריה ליעד תיירותי אטרקטיבי, מאמין כי יותר עובדים ישראלים צריכים להיכנס לענף המלונות, ומסרב לומר במי הוא תומך בבחירות להסתדרות - אבי ניסנקורן, לשעבר שר המשפטים, וכיום נשיא התאחדות המלונות, בריאיון ל"כלכליסט"

ועידת ישראל למלונאות ולתיירות התקיימה היום במלון וולדורף אסטוריה בירושלים. השרים שעלו לנאום פרגנו להתאחדות המלונות ולעומד בראשה, שר המשפטים הקודם אבי ניסנקורן, והגדילה לעשות השרה לשוויון חברתי מרב כהן, שקבעה כי המלונות הישראליים הם "המלונות הכי טובים בעולם".
2 צפייה בגלריה
אבי ניסנקורן יו"ר התאחדות המלונות בוועידת המלונאים
אבי ניסנקורן יו"ר התאחדות המלונות בוועידת המלונאים
אבי ניסנקורן, נשיא התאחדות המלונות, בוועידת המלונאים
(צילום: יובל שדה)
מי שקצת צינן את האווירה המפרגנת היה שר התיירות יואל רזבוזוב, שהזכיר את העובדה שהשירות והמחיר שבתי המלון בישראל מספקים אינו אידאלי, ושקיימות גם מחלוקות בין משרד התיירות, שאמור לייצג את האינטרס של המדינה והאזרח, לבין התאחדות המלונות, שמייצגת את האינטרסים של המלונאים.
בין פאנל לבין עוד נאום, החליף אבי ניסקורן, נשיא התאחדות המלונות, כמה מילים עם "כלכליסט". בפתח דבריו ביקש להבהיר כי ההתאחדות אינה נשלטת על ידי הרשתות הגדולות, וכי הוא אינו מודאג מכך שחלק מבתי המלון "הכריזו עצמאות" והתאגדו תחת איגוד בתי המלון והתיירנות. לפי ניסנקורן, מדובר בהתאגדות זניחה שמאגדת כ-800 חדרים בלבד מתוך 53 אלף חדרים בישראל.
מה התפקיד של התאחדות המלונות כיום?
"אני מסתכל על המעסיקים, על העובדים, על הלקוחות ועל המשק הישראלי. כרגע יש רצון גדול מאוד להיות חלק מהענף הזה. כמו בבורסה, יש הפנמה של ציפיות של שגשוג של הענף".
הציפייה הזו לא מבוססת על רווחים שנובעים ממחירים מאוד גבוהים?
"הסיפור של המחירים הוא סיפור ישראלי כללי, אבל יש גם היצע מוגבל. יש לך היום 57 אלף חדרים, שזה גידול של 4% לעומת 2019. אני חושב שצריך לשים יעד של 70 אלף חדרים בחמש שנים. זה יעד שאפתני אבל הביקוש קיים, גם למלונות יוקרה, גם ארבעה ושלושה כוכבים וגלמפינג. באילת יש היום 11 אלף חדרים, לפני 20 שנה היו 10,500 – כמעט ואין גידול.
"צריך לפזר גם את הביקוש על פני כל הארץ: טבריה וסובב כינרת, נתניה, נצרת, חיפה, תל אביב וירושלים – אפשר להגדיל את הביקוש שם לתיירות פנים, וזה ימתן את הביקוש במקומות כמו אילת. אפשר לקחת את טבריה ולשנות את המוטיב של טבריה בעיניים של התייר והמלונאי הישראלי".
אבל למה שתייר ייסע לטבריה אם טבריה כעיר אינה יעד אטרקטיבי?
"צריך לשנות את זה. אני עובד לא רק עם שר התיירות אלא עם עוד שרים והרעיון, הוא להפוך את סובב כינרת לפנינה ישראלית".
מה לגבי התחרות של התיירות הישראלית עם יעדים בחו"ל? למה שתייר ישראלי ינפוש באילת כשהמחירים גבוהים יותר מפריז ופי שניים מאשר באתונה?
"ההשוואה לאתונה מאוד מטעה. פריז לעומת זאת, זה תלוי באיזו עונה – לא תמיד זה יותר יקר. הסיבה היא שיש חוסר של 3,000 חדרים באילת. ברגע שיהיו עוד חדרים באילת יהיה היצע לכל כיס".
מבחינתך אין עניין שעברת מייצוג עובדים לייצוג מעסיקים? לצורך העניין אתה מקדם עכשיו הבאה של עובדים זרים.
"לא. אני רוצה מאוד עובדים ישראלים. אני רוצה שאנשים ישתכרו בכבוד, אני לא רואה פה סתירה. יש לנו בעיה מובנית בישראל בענפים מסוימים כמו בניין, סיעוד וחדרנות במלונות, שם יש לנו מחסור קשיח וצריך להתמודד עם זה. בעבר אוכלוסיות מסוימות רצו לעבוד בחדרנות, והיום הן לא מוכנות.
2 צפייה בגלריה
קו המלונות של טבריה
קו המלונות של טבריה
קו המלונות של טבריה. "הרעיון הוא להפוך את סובב כינרת לפנינה ישראלית"
(צילום: אלעד גרשגורן)
"מצד שני, זה ענף שיש בו היום 42 אלף עובדים בהעסקה ישירה ופוטנציאל ל-50 אלף עובדים. עובדים ישראלים שנכנסים לענף הזה יכולים להתקדם לתפקידים בכירים מאוד. ברגע שיופנם שזה ענף מרכזי מאוד בכלכלה הישראלית, נראה יותר עובדים ישראלים, יותר תשתיות ויותר השקעות".
במי אתה תומך בבחירות להסתדרות?
"לא לא לא, אני מיודד עם שני המועמדים".
בוועידה הציגו אותך בתור מי שעובד 24/7 למען המלונות. אני מבין שאתה מייצג גם את העובדים של טבע וקוקה-קולה במו"מים. איך זה מסתדר עם עבודה במשרה מלאה בהתאחדות?
"אני עושה הרבה מאוד ייעוץ אסטרטגי, זה מסתדר. אני תמיד עבדתי ככה. לא חושב שיש מישהו שחושב שאני לא משקיע 200%. לייעוץ יש לי שותפים גם, יש לי גם לחברה לייעוץ אסטרטגי משפטי ולייעוץ אסטרטגי כללי".