יצרנית הנירוסטה של מסעדות מובילות בארץ מבקשת צו עיכוב הליכים
יצרנית הנירוסטה של מסעדות מובילות בארץ מבקשת צו עיכוב הליכים
חברת א.א. אפשטיין עבודות נירוסטה הפועלת כ-15 שנה בתחום, פנתה לביהמ"ש המחוזי בבקשה לצו. החברה, שביצעה עבודות עבור מסעדות מוכרות ביניהן טאיזו, נונו, דליקסן ועוד רבות, טוענת שצברה חוב של כ-4 מיליון שקל בשל הקורונה ומלחמת חרבות ברזל
חברת א.א. אפשטיין עבודות נירוסטה הפועלת מזה כ- 15 שנה בתחום עבודות הנירוסטה ובעלת מוניטין בתחום זה פנתה לבית המשפט המחוזי מרכז בבקשה לצו עיכוב הליכים ומינוי מנהל הסדר. זאת, על מנת לאשר הסדר בינה לבין נושיה. החברה צברה חובות של כ-4 מיליון שקל. מהבקשה עולה כי בין יתר לקוחותיה של החברה - שביצעה עבורם עבודות נירוסטה - שלל מסעדות מהמובילות בישראל ובכללן טאיזו, נונו, גרקו, הוטל מונטיפיורי, דליקטסן, נוצ', מיט בר, טוטו, טוני וספה, קפה לנדוור ועוד.
במסגרת הבקשה שהוגשה באמצעות עוה"ד בת-חן רחמים ואוהד הראל נטען כי החברה צברה ידע ומומחיות ייחודית בתחום פעילותה ומספקת מגוון רחב של עבודות ופתרונות בתחום הפעילות, לרבות מטבחי חוץ תעשייתיים וביתיים, ייצור גרילי עצים תעשייתיים לפי הזמנה, מעקות דקורטיביים, עגלות למפעל גידול קנאביס ועוד. החברה מעסיקה כיום כ- 7 עובדים ומפעלה ממוקם באזור התעשייה סגולה פתח-תקווה.
עוד נטען בבקשה כי "החברה צברה מוניטין רב ונהייתה לשם דבר בתחום עבודות הנירוסטה בכלל וייצור מטבחי חוץ בפרט. על-פי דוחותיה המבוקרים האחרונים של החברה לשנים 2021-2022, סיימה החברה את כל אחת מהשנים ברווח נקי". אולם, מס' אירועים שונים הביאו למבוי סתום מבחינת החברה שאילץ אותה לבחור בברירה האחרונה והיא הגשת הבקשה הנוכחית.
"בין היתר פרוץ הקורונה הביא למשבר תזרימי אדיר בחברה עקב השבתה מוחלטת של מרבית לקוחותיה בתחום המזון וההסעדה; עלייה דרמטית במחירי התובלה בשנת 2022 הביאה לעלייה בעלות הייבוא שגרמה לחברה להפסדים ניכרים; עליית הריבית במשק באופן חד ובזמן קצר הביאה להאמרת עלויות המימון ולבסוף, מלחמת "חרבות ברזל" אשר הביאה לירידה דרסטית בהיקפי מחזור הפעילות של החברה במהלך השנה האחרונה. החברה, אם כן, בעלת יכולות כלכליות מוכחות, אולם חרף צעדי התייעלות רבים בהם נקטה בשנים האחרונות, שלל המשברים שחוותה בתקופה זו (רובם ככולם כתוצאה מאירועים חיצוניים ובלתי צפויים), אינם מאפשרים לה להמשיך את פעילותה ללא ארגון מחדש של חובותיה", נטען. בעל המניות ומנהל החברה הוא אברהם אפשטיין. עוד נטען כי נכון להיום חבה החברה לבעל המניות סך של למעלה מ- 1 מיליון שקל בגין הלוואות בעלים שלא הושבו לו.
הבקשה הוגשה לפי תיקון 4 שנוצר על מנת לסייע לבעלי עסקים וחברות שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה. במסגרת תיקון 4 לא מתמנה נאמן לחברה אלא מתמנה מנהל הסדר המסייע בגיבוש הסדר חוב. השופטת חנה קיציס ביקשה את תגובת הממנה על חדלות פירעון ועד להחלטה אחרת הוציאה צו האוסר על הוצאת מטלטלין מחצרי החברה.
מעוה"ד אוהד הראל ובת חן רחמים, באי כוח החברה נמסר בתגובה: " מדובר בחברה מצליחה ורווחית בהתאם לדוחותיה המבוקרים, כאשר בעל המניות עשה כל שלאל ידו על מנת להימנע מפנייה לבית המשפט תוך הזרמת הון אישי אדיר. בלית ברירה הוגשה הבקשה אשר במסגרתה מבקש בעל המניות לתרום את כל זכויותיו האישיות, לטובת פירעון חובות החברה".