לוין הודה בפני חברי הליכוד: "אעשה מאמץ עליון להעביר את החקיקה במושב הבא"
לוין הודה בפני חברי הליכוד: "אעשה מאמץ עליון להעביר את החקיקה במושב הבא"
שר המשפטים: "נתארגן גם להפגנות בכל הארץ כדי שייראו מה רוצה רוב הציבור". לפיד בתגובה: "לוין מודה שהמו"מ בבית הנשיא הוא הונאה". בינתיים נמשך מצעד המשלחות
"תודה רבה על כל התמיכה. אעשה מאמץ עליון לעשות צדק ולהעביר את החקיקה במושב הבא. נתארגן להפגנות בכל הארץ כדי שייראו מה רוצה רוב הציבור. ונקווה שאלה שפגעו בנו מתוכנו יפסיקו לעשות זאת". כך כתב היום (ד') שר המשפטים יריב לוין בקבוצת הווטסאפ של הליכוד.
בתגובה לכך צייץ יו"ר יש עתיד יאיר לפיד כי "למי ששאל למה אני כל כך חשדן. נתניהו צריך להבהיר שההודעה הזו (של לוין) היא לא על דעתו שכן שר המשפטים שלו אומר שהמו"מ בבית הנשיא הוא הונאה".
על כך הגיב לוין: "עוד ציוץ פייק של לפיד שמחפש לברוח מהגעה להסכמה. הדברים שאמרתי ברורים לחלוטין – הגיע הזמן שקולנו ישמע גם בהפגנות ויש להימנע מסחבת ולהשלים את החקיקה במושב הבא. כולי תקווה שהחקיקה שתובא תהיה בהסכמה רחבה, ושההידברות תצליח".
מצעד המשלחות של המפלגות אל נשיא המדינה יצחק הרצוג במשא ומתן סביב חוקי ההפיכה המשטרית נמשך גם היום. בעוד שנציגי הליכוד, יש עתיד והמחנה הממלכתי השתתפו יחדיו בפגישה שנייה בבית הנשיא, אחרי שנפגשו לראשונה אתמול, נציגי מפלגת העבודה נפגשו עם הנשיא בנפרד, וכך עשו גם נציגי המפלגות הערביות.
ראשי המפלגות הכניסו לצוותי המו"מ את האנשים המקורבים להם, כדי לשלוט באירוע מרחוק. בין חברי המשלחות ח"כים בעלי רקע משפטי, שגם חברים או שהשתתפו בדיוני ועדת החוקה.
נתניהו, שהכריז ביום חמישי האחרון שהוא "נכנס לאירוע" רוצה לשלוט בעניינים במיוחד לאחר חקיקת חוק הנבצרות שמונע מהיועמ"שית להוציאו לנבצרות אלא בשל סיבות רפואיות. בצוות מפלגתו השר לנושאים אסטרטגיים רון דרמר, מזכיר הממשלה עו"ד יוסי פוקס, פרופ' טליה איינהורן וד"ר אביעד בקשי.
דרמר הוא אחד השרים הקרובים לנתניהו, שאותו מינה לממשלה חרף העובדה שאינו מכהן כחבר כנסת. פוקס, שהגן על נתניהו לפני הבחירות בערוץ 14, קיבל לפני שבועיים הכשר מהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה לטפל מטעם נתניהו בסוגיה. אלא שלפני כשבועיים, כשלוין ישב שבעה על מות אביו שלח נתניהו את דרמר אל בית הנשיא יחד עם פוקס, אך הפערים בין הצדדים היו גבוהים. כלומר, אותם שני מקורבים לנתניהו שלא הצליחו להגיע לפשרה עם האופוזיציה חזרו לזירה.
תמוה שאיש מנציגי הליכוד בוועדת חוקה שדנה בחוקי ההפיכה לא שולב בצוות: עו"ד משה סעדה לשעבר ראש מח"ש; עו"ד טלי גוטליב, וחנוך מילביצקי. נראה שנתניהו לא רצה ח"כים עצמאים מדי כמו סעדה (שלא חשש למתוח ביקורת על הכנסתם של עובדי המדינה לחוק המתנות) או גוטליב שמתחה ביקורת על הקפאת החקיקה. בליכוד כלל לא התהלבו מקיום המו"מ בבית הנשיא, תחת הנשיא הרצוג, במקום במשכן הכנסת.
יו"ר יש עתיד לפיד הכניס לצוות שלוש נשים: ח"כ אורנה ברביבאי – מספר 2 ברשימתו לכנסת, וח"כ קארין אלהרר. שתיהן התבלטו בדיוניה של ועדת חוקה בחוקי ההפיכה המשטרית. אלהרר חברה בוועדת חוקה וברביבאי לא. עם זאת ברביבאי הופיעה הרבה בדיונים ואף הוצאה מהוועדה על ידי היו"ר שמחה רוטמן. ברביבאי התבלטה גם בדיונים בחוק המתנות, חוק דרעי 2 וחוק הנבצרות. הצלע השלישית היא נעמה שולץ שמקורבת מאוד ללפיד ושימשה כמנכ"לית משרד רה"מ בתקופתו כרה"מ. הנציג הרביעי הוא עו"ד עודד גזית היועץ המשפטי של יש עתיד.
מפלגת המחנה הממלכתי שיגרה צוות בהשתתפות גדעון סער, שר המשפטים לשעבר. סער, הפרלמנטר הוותיק מבין כל נציגי הסיעות להידברות אצל הרצוג מכיר היטב את הטריקים והשטיקים של נתניהו.
חברה נוספת היא הח"כית עו"ד אורית פרקש הכהן שמשמשת כחברה ממלאת מקום בועדת חוקה, והשתתפה בדיוני החוק. נציג נוסף הוא ח"כ חילי טרופר – אחד האנשים הקרובים ביותר לגנץ. עו"ד רונן אביאני חבר אף הוא בצוות.
נציגי מפלגת העבודה, שנפגשו בנפרד עם הנשיא, הם ח"כ גלעד קריב, לשעבר יו"ר ועדת החוקה וכיום חבר ועדת החוקה, הח"כית אפרת רייטן, חברה ממלאת מקום בוועדת חוקה. שניהם עורכי דין שהירבו לתקוף את רוטמן בדיוני הוועדה. חברים נוספים: שר המשפטים לשעבר אבי ניסנקורן וד"ר תמר הוסטובסקי־ברנדס.
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן צייץ היום והסביר מדוע לא שלח משלחת למשכן הנשיא. "אני מכיר את נתניהו, ועליי הוא לא יכול לעבוד. ברור שמדובר בתרגיל הונאה, ברצון לעבור את ימי האבל ויום העצמאות ובמקביל להשקיט מוקדי תסיסה בתוך הליכוד. וכמובן שהמטרה העיקרית היא למסמס את המחאה".