סגור
מימין עו"ד יניב אזרן ועו"ד אורי גאון
עו"ד יניב אזרן ועו"ד אורי גאון (צילום: אוראל כהן)

בניגוד לעמדת NSO: אושרה תוכנית השיקום של קונווקסום - שתימכר ב-30 מיליון דולר

חברת הסייבר, שהיתה עד היום חלק מקבוצת NSO, תימכר לחברה בשליטת קרן Noal SCSp; השופט: "אם התוכנית לא תאושר כעת, קונווקסום תיסגר והעובדים יפוטרו"

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר את תוכנית השיקום הכלכלי של קונווקסום - חברת סייבר הגנתי שהיתה עד היום חלק מקבוצת NSO; התוכנית, שגובשה על ידי הנאמן עו"ד אורי גאון, אושרה למרות שקבוצת NSO ביקשה לדחות אותה.
הנאמן יוכל עתה למכור את קונווקסום בסכום של 30 מיליון דולר לחברה בשליטת קרן Noal SCSp, בעלת שליטה בשרשור בקונווקסום וכן בעלת השליטה ב-NSO המסוכסכת עם הנהלתה.
החלטת השופט חגי ברנר ניתנה לאחר שאתמול הממונה על חדלות פירעון הביע תמיכה בתוכנית השיקום.
הנאמן ציין לאחרונה, באמצעות עו"ד יניב אזרן ממשרד ב. לוינבוק ושות', כי מתקיימים הטעמים המצדיקים ומאפשרים את כפיית תוכנית השיקום על NSO; לדבריו, אם תוכנית השיקום לא תאושר, לא יהיה מנוס מלפנות להליכי פירוק של קונווקסום, שלא יאפשרו חלוקת דיבידנד לנושי החברה.
NSO סברה כי יש לדחות את תוכנית השיקום משום שזו לא זכתה לרוב בכלל אסיפות הנושים, וכי יש לפסול את הצבעתה של הקרן בהיותה מצביע הנגוע בניגוד עניינים. כמו כן נטען כי הנאמן התנהל "במחשכים".
השופט ברנר קבע כי "דין בקשתו של הנאמן להתקבל...אם התוכנית לא תאושר כעת, המשמעות המעשית היא סגירה מיידית של החברה, פיטורי כל עובדיה ומעבר להליכי פירוק. לכן, בהשאלה מעולם הכדורגל, אנו מצויים כעת לא בדקה ה-90, אלא בתום תוספת הזמן ושניות ספורות לפני שריקת הסיום. אגב, מצבה העגום של החברה היה ידוע היטב ל-NSO".
בית המשפט ציין בהחלטתו כי הנאמן עמל על הפעלתה של החברה ועל בחינת חלופות שונות לשיקומה. השופט מפרט בהחלטתו שורה של סיבות לאישור תוכנית השיקום. בין השאר הוא קובע כי "בשים לב לכך שאין כל אלטרנטיבה אחרת לשיקומה של החברה, שאין כל ראיה על כך שהתמורה המוצעת לנושים היא בבחינת 'נזיד עדשים', בהינתן העובדה שמדובר בהצעה המסתכמת בסכום לא מבוטל של 30 מיליון דולר, וכאשר החלופה האחרת היא פירוקה של החברה ואובדן מוחלט של כלל נכסיה, מה שימנע כל אפשרות לחלוקת דיבידנד למי מהנושים ולמתנגדות עצמן, אני סבור כי אכן מדובר בתוכנית הוגנת וצודקת גם ביחס למתנגדות (NSO, ל"ד).
"ב-20 בפברואר, NSO עצמה הצהירה כי בכוונתה להציע סכום של 30 מיליון דולר לשם רכישת החברה. היא כמובן לא קיימה מעולם אחר הבטחתה זו, אך עצם ההצהרה תומך במסקנה כי הצעתה של הקרן, הנוקבת בסכום זהה, היא בהחלט הוגנת וצודקת ביחס למתנגדות".
עוד ציין השופט כי התוכנית מבטיחה את שמירת מקום עבודתם של כ-40 עובדי קונווקסום למשך שנה אחת לפחות, ובנוסף דואגת להקצות להם 25% מהון המניות שלה. לדבריו, "המתנגדות טענו נגד הנאמן שלא פירסם מכרז למכירת החברה, אלא פעל מתחת ל'רדאר'. טענה זו דינה להידחות". עוד קבע כי הנאמן פעל על פי רשות שניתנה לו מבית משפט: "הנאמן אף הבהיר בשעתו, כי הוא חושש מפני ניסיונות מטעם NSO לתקוע מקלות בגלגלי השיקום של החברה, על רקע הסכסוך המר שבין קבוצת ההנהלה לבין הקרן. זו הסיבה שהנאמן העדיף שלא לשתף את NSO בפעולות שביצע קודם לגיבוש התוכנית", קבע השופט.
בית המשפט המחוזי בת"א הוציא בפברואר האחרון צו פתיחת הליכים לשיקומן של 3 חברות מקבוצת NSO - גאוטילב, קונווקסום ו-Way Out . החברות עוסקות בפיתוח מוצרי סייבר הגנתי בעוד שחברות אחרות בקבוצה עוסקות בפיתוח ובשיווק מוצרי סייבר התקפי. אשכול החברות כולל עשרות חברות, שהשליטה בהן נתונה בידי חברת אחזקות זרה, טריאנגל הולדינגס.
הבעלות בטריאנגל (בשירשור) נחלקת בין Noal SCSp (שמוחזקת על ידי הקרן האמריקאית BRG ) המחזיקה 70.33% מהמניות, לבין קבוצה בראשותו של שלו חוליו (קבוצת ההנהלה) אשר מחזיקה ב-29.67%.