אושר: 5,000 שקל קנס לחוזרים ממדינות בסיכון, קנס להורים שמונעים מילדיהם להיבדק
אושר: 5,000 שקל קנס לחוזרים ממדינות בסיכון, קנס להורים שמונעים מילדיהם להיבדק
בישיבת קבינט הקורונה סומן היעד: הגנה מרבית על אזרחי ישראל מפני התפשטות זן הדלתא, לצד פגיעה מינימלית בשגרה. לצד זאת תהודק הבקרה על נתב"ג. כל נוסע ישראלי מעל גיל 16 יחויב למלא הצהרה טרם יציאתו מישראל. השבים ממדינות בסיכון מרבי ישלמו קנס של 5,000 שקל. הורים שימנעו בדיקה מילדיהם ייקנסו ב-3,500 שקלים
קבינט הקורונה התכנס הערב (יום ראשון) לראשונה בעידן הממשלה החדשה - והחליט שלא להטיל הגבלות חדשות למרות העלייה בתחלואה בישראל. ראש הממשלה נפתלי בנט הודיע כי הקבינט סימן יעד - הגנה מרבית על אזרחי ישראל מפני התפשטות זן הדלתא תוך פגיעה מינימלית בחיי השגרה.
בתוך כך, הממשלה אישרה היום את תקנות משרד הבריאות להתמודדות עם הקורונה, ובהן הצהרת בריאות לטסים מישראל, קנס של 5,000 שקל לחוזרים ממדינות בסיכון מרבי וקנס של 3,500 שקלים להורים שימנעו מילדיהם מתחת לגיל 12 לעבור בדיקת קורונה.
קבינט הקורונה החליט כי לצד התמודדות עם זן הדלתא, יש להיערך לאיומים עתידיים על-ידי בניית תשתיות לאיתור ולטיפול במוטציות או בנגיפים אחרים שיחדרו לישראל. בנוסף, פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש והפרויקטור של נתב"ג רוני נומה, שמונה הבוקר, יגבשו המלצה למודל אכיפה בנושא הבידודים - בדגש על חוזרים מחו"ל. הקבינט גם החליט להמשיך במאמצים לעידוד התחסנות בקרב בני נוער. משרד החינוך, ומשרד הבריאות והמטה לביטחון לאומי יצטרכו לגבש תוכניות לפתיחת שנת הלימודים אל מול תרחישי תחלואה שונים. כמו כן, הוחלט לקדם תכנית לריצוף גנטי מלא של כלל הנכנסים לארץ במעברי הגבול הבינלאומיים.
במסגרת התקנות החדשות שאושרו, כל נוסע ישראלי מעל גיל 16 יחויב למלא הצהרה טרם יציאתו מישראל, ובה התחייבות שאינו נוסע לאחת המדינות אשר היציאה אליהן הוגדרה כאסורה על-פי תקנות היציאה מישראל (או הצהרה שנסיעתו מותרת לפי החריגים בתקנות). חברות התעופה יחויבו שלא לאפשר לנוסע ללא הצהרה לעלות למטוס. מפעיל השדה יציב עמדות לסיוע במילוי טפסי ההצהרה. תקנה זו תיכנס לתוקף מחרתיים.
כמו כן, הממשלה אישרה את הארכת התקנות שעוסקות באיסור היציאה למדינות שמוגדרות בסיכון מרבי, למעט חריגים, עד 11 ביולי. עוד נקבע, כי יציאה למדינה אסורה בניגוד לתקנות תהווה עבירה פלילית ומנהלית, ותגרור קנס בגובה 5,000 שקלים על נוסע שחזר ממדינה כזו. תקנה זו תיכנס לתוקף ממחר. בעניין זה, נקבעה אכיפה הדוקה שתתבצע על ידי בקרי הגבול של רשות האוכלוסין וההגירה וכן על ידי שוטרים.
אנשי צוות אווירי יוכלו לקבל פטור מבדיקת קורונה בכניסה לישראל, במסגרת מעקב של המפעיל האווירי, בכפוף לביצוע בדיקת קורונה מדי שבוע. הנחיה זו כפופה לכך שלא ייצאו משטח שדה התעופה אם שהו במדינה בסיכון מרבי.
נוסף לאלו נקבעה עבירה פלילית ומנהלית על אחראי על קטין (מתחת לגיל 12) שמונע מהקטין בדיקת קורונה. במקרה כזה יושת קנס בסך 3,500 שקלים. תקנה זו תיכנס לתוקף ביום רביעי.
לאחר אישור התקנות צייץ השר לביטחון הפנים עמר בר לב בטוויטר: "הסתיימה ישיבת קבינט הקורונה הראשונה. התובנה העיקרית שלי - מרגע זה אני חוזר להפסיק להתחבק וללחוץ ידיים. מעכשיו זה רק מרפקים בשבילי".
הבוקר: פרויקטור מיוחד מונה לנתב"ג
מחצות ועד השעה 17:03 אובחנו בישראל 63 חולי קורונה חדשים, ואחוז הבדיקות החיוביות עמד על 0.3%. עם זאת, מספר החולים במצב קשה נותר יציב - ואפילו עם ירידה קלה ל-23. כ-75% מהחולים שמצבם קשה לא התחסנו.
ממדי הזינוק בתחלואה ניכרים היטב בסיכום הנתונים השבועי - שכן בשבוע שעבר אובחנו 993 ישראלים כחיוביים לקורונה, לעומת 175 בשבוע הקודם לו. על רקע זאת, ובעקבות התפשטות זן דלתא של הקורונה - ככל הנראה על-ידי אנשים שחזרו מחו"ל ולא הקפידו על הבידוד - בנט הודיע הבוקר על מינויו של נומה, שהיה ממונה הקורונה בחברה החרדית, לפרויקטור של נתב"ג.
"כבר שנה וחצי יש נקודת תורפה ענקית וזה נתב"ג", אמר בנט בפתח ישיבת הממשלה. "נתב"ג היה מחדל גדול שהביא לפגיעה ומותם של אלפי ישראלים ואנחנו מבינים את זה. לכן, בתיאום עם שרת התחבורה, שר הבריאות ושרת הפנים, החלטנו למנות מנהל מיוחד לטיפול במעברים ומניעת כניסה של הנגיף הזה של וריאנטים עתידיים מהעולם לישראל.
"האחריות תהיה טיפול עכשיו, אבל בהסתכלות כלפי העתיד לא תמיד החיסון יעבוד. יכולים להיות וריאנטים גם עוד חודש, שנה, עוד ארבע שנים, שאין להם חיסון. לכן, ישראל שאין לה המון מעברים ולמעשה היא מדינת אי - אין סיבה שלא נוכל להגן על עצמנו גם אם לא יהיה חיסון. נומה עשה עבודה יוצאת מן הכלל בבני ברק ובציבור החרדי, וכעת הוא מקבל את האחריות לתכנון וניהול בטיפול הקורונה בנתב"ג".
ראש הממשלה התייחס גם להתפרצות הנוכחית ואמר כי "צריך לומר שאין עלייה מקבילה במספר המאושפזים, למרות שזן הדלתא כן פוגע באנשים לא מחוסנים. לכן, הגישה שלנו פשוטה - מקסימום הגנה לאזרחי ישראל עם מינימום פגיעה בשגרה ובמשק. מסכות במקום הגבלות, חיסונים במקום סגרים. בשבוע האחרון, במאמץ משותף עם שר הבריאות ניצן הורוביץ ושרים אחרים, הצלחנו להכפיל פי שלושה את קצב ההתחסנות היומית. אנחנו רוצים להכפיל עוד פי שלושה ולהגיע ל-30 אלף ביום, וזה אפשרי".