סגור
בני שטיינמץ בבית משפט בז'נבה שוויץ אוגוסט 2022
בני שטיינמץ בבית משפט בז'נבה - אוגוסט 2022 (צילום: AFP)

פרשת השוחד בגינאה: הפרקליטות מבקשת לחלט לבני שטיינמץ 17 מיליון שקל

הבקשה מוגשת במסגרת ההסדר עם איש העסקים, לפיו התיק הפלילי נגדו על מתן שוחד במדינה האפריקאית ייסגר ובתמורה הוא יתחיל לשלם מס הכנסה בישראל על כספים שנצברו בנאמנויות הזרות שבבעלות. הפרקליטות מדגישה כי לא יוגש כתב אישום

פרשת השוחד בגינאה: הפרקליטות הגישה אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בת"א בקשת חילוט אזרחי לנכסים בהיקף של 23 מיליון שקל של שלושה מעורבים בפרשה – איש העסקים בני שטיינמץ ושותפיו לשעבר לעסקים במדינה האפריקאית, אברהם לב-רן ומיכאל נוי. זאת במסגרת ההסדר הכולל בפרשה.
בקשת החילוט שכוללת 17 מיליון שקל לשטיינמץ ו-3 מיליון שקל ללב רן ולנוי הוגשה לפי סעיף בחוק איסור הלבנת הון, לפיו ניתן לחלט רכוש של אדם החשוד בביצוע עבירה על החוק אם אינו נמצא בישראל ועל כן לא ניתן להגיש נגדו כתב אישום. הכסף שמשלם שטיינמץ הוא חלק מהכספים בגובה עשרות מיליוני שקלים שהפקיד בעבר בקרן החילוט של משרד המשפטים והוקפאו עד אשר יעמוד בתנאי הסכם השומה עם רשות המסים.
בבקשה שהוגשה בהסכמת לב-רן, נוי וחברת דיזיינר הדרום אפריקאית נכתב כי: "המשטרה חקרה פרשה אשר במרכזה חשד לביצוע עבירות של מתן שוחד לעובד ציבור זר והלבנת הון נגד השלושה וחברה זרה נוספת שאינה פעילה".
"החקירה עסקה בחשד לפיו כספים הועברו לעובדי ציבורי בגינאה קונקרי, בדרכים שונות ומוסוות, לקידום אינטרסים שונים הקשורים בכריית עפרת ברזל במדינה. במסגרת חקירה זו נתפסו כספים ורכוש. למעורבים (שני אנשי העסקים ושתי החברות, ת.ג) היו בין השנים 2006-2012 חשבונות בנק בבנק לאומי בישראל. בשנים אלה בוצעו העברות כספיות הדדיות בלתי חוקיות בין חשבונות דיזנייר והחברה הנוספת לבין חשבונות לב רן ונוי, אשר קשורות לחשדות בחקירת המשטרה.
"הפרקליטות אינה יכולה להגיש כתב אישום נגד לב רן ונוי, בשל כך שאינם נמצאים בישראל דרך קבע, ונגד החברה הזרה מדרום אפריקה אשר אין לה נציגים בישראל", נכתב בבקשת החילוט. באי כוח המשיבים מצהירים כי אין להם כל תביעה לגבי הכספים. משהתקיימו התנאים (סעיף 22 לחוק איסור הלבנת הון) בקשר עם חילוט רכוש בהליך אזרחי, הגיעו הצדדים להסכמה לפיה בית המשפט יורה על חילוט 23 מיליון שקל".