סגור

העובדים חזרו לשלוט בשוק ההייטק; עלייה של 50% בביקוש

הביקוש זינק בהשוואה לרבעון הראשון של 2020 כאשר הדרישה הגדולה ביותר היא למהנדסי תוכנה וצמודה לה הדרישה לאנשי פיתוח עסקי, כך עולה מדו"ח התעסוקה הרבעוני של פלטפורמת ההשקעות OurCrowd; רוב החברות (75%) יאמצו השנה מודל היברידי

ההאטה ואי הוודאות של שנת הקורונה נותרו רק זיכרון רחוק בשוק ההייטק. מספר המשרות הפתוחות היום בחברות הטכנולוגיה גדול ב-50% לעומת הרבעון הראשון של 2020. הביקוש לאנשי מקצוע גדול ובהתאם, שני שליש מהחברות סבורות ששוק התעסוקה היום הוא שוק של עובדים ולא של מעסיקים, כך עולה מדו"ח התעסוקה הרבעוני של פלפורמת ההשקעות OurCrowd לענף ההייטק בישראל.

מאז אמצע 2020 ועד לרבעון הנוכחי צמח מספר המשרות המוצעות על ידי חברות ההייטק ב-7% בכל רבעון. הביקוש הגדול ביותר מתמקד במהנדסי תוכנה (18% מהמשרות) וכן משרות פיתוח עסקי (17%) וביחד הם תופסים 35% מכלל המשרות המוצעות. לאור הביקוש הגדול, מהנדסי התוכנה נהנים מהשכר הגבוה ביותר: השכר הממוצע למתחילים בתחום זה מגיע ל-26 אלף שקל לחודש, ל-28-32 אלף שקל בחודש למהנדסים בדרגות ביניים ול-34-39 אלף שקל בחודש למהנדסים בדרגות בכירות, ואף למעלה מכך: 7% ממהנדסי התוכנה הבכירים מרוויחים יותר מ-40 אלף שקל לחודש.
לאור המגמות הללו שני שליש מהחברות (64%) סבורות שכיום שוק התעסוקה הוא שוק של עובדים ולא של מעסיקים ורק 11% סבורות שהשוק הוא של המעסיקים ו-25% סבורות שהשוק מאוזן.
"בהקשר של תפקידים מאוד ספציפיים של מהנדסי תוכנה מנוסים השוק מאוד קשה למעסיקים. זה לא המצב בתפקידי כניסה – שם עדיין יש הרבה יותר ביקוש מהיצע. החברות רוצות להתקדם כמה שיותר מהר ולכן מעוניינות להעסיק מישהו שכבר עשה את זה קודם", אומרת ללי דוד שותפה ב- OurCrowd. לדבריה ההיי-טק עובר במהירות לצמיחה מואצת שמשתקפת בכל המדדים כולל היקף המשרות, השכר והיקפי הגיוס בפועל, ולכן התחרות על עובדים מאוד קשה.
ביטוי נוסף לצמיחה המואצת של החברות הוא הביקוש לאנשי פיתוח עסקי. "הביקוש לפיתוח עסקי זו הפתעה, והוא כמעט זהה לביקוש למהנדסי תוכנה. זו אידיקציה לכך שרוב החברות שאנחנו מדברים איתן הן חברות בצמיחה מואצת בשלב בו מעבירים את הפיתוח העסקי מהמנכ"ל לאחרים", היא אומרת.

1 צפייה בגלריה
עבודה היברידית מודל היברידי חברת SQREAM
עבודה היברידית מודל היברידי חברת SQREAM
עבודה היברידית בחברת SQREAM
(צילום : SQREAM)

רוב החברות יעברו לעבודה היברידית
נתון מעניין שעלה מן הדו"ח הוא ש-75% מהחברות צפויות ליישם השנה מודל היברידי. 21% יעברו לעבודה באופן מלא במשרדים ו-4% ישאירו את המשרדים סגורים לפחות לחצי שנה נוספת. לפי הנתונים, שמבוססים על 100 חברות פורטפוליו של OurCrowd המעסיקות כ-6,000 אנשי מקצוע בתחומי ההיי-טק בישראל ובארה"ב, ברבעון הראשון של 2021 חמישית מהחברות פתחו את המשרדים לעבודה מלאה במשרד, 15% המשיכו לעבוד מהבית באופן מלא ו-63% מיישמות מודל היברידי.
"להתבססות המודל ההיברידי כנורמה יש פוטנציאל לשנות את הגיוון התעסוקתי עבור גברים, נשים, אנשים מהפריפריה. אם פעם היה צריך לבקש במשא ומתן יום עבודה מהבית היום זה הפך לנורמה וזה נותן עוצמה לעובדים ויכול להביא לשינויים חיוביים גם מבחינת הגיוון התעסוקתי וגם האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים", אומרת דוד.