סגור
כיתה ריקה משבר קורונה
כיתה ריקה. האם ב-1 בספטמבר זה ישתנה בתיכונים? (צילום: אלכס קולומויסקי)

גוברים הסיכויים לשביתה ב-1 בספטמבר: קיפאון במו"מ עם המורים

אין התקדמות במשא ומתן, אף ששנת הלימודים מתחילה בשבוע הבא. יו"ר ארגון המורים, רן ארז: "בפגישות כל אחד אומר את עמדתו ואז הולכים הביתה. לא נסכים שפורום קהלת ינהל את מערכת החינוך"

נמשך הקיפאון במשא ומתן בין האוצר לארגון המורים העל-יסודיים, מה שמקרב את אפשרות השביתה בתחילת שנת הלימודים. גם קצב המשא ומתן אטי מאוד ואינו תואם ניסיון להגיע להסכם. הפגישה האחרונה התקיימה אתמול, והפגישה הבאה נקבעה ליום ראשון. יו"ר ארגון המורים רן ארז אמר ש"בשום נושא לא הושגה התקדמות, לא בשכר ולא בגמולים. האוצר בשלו ואנחנו בשלנו".
לדברי ארז, "משרד האוצר לא מוכן להתקדם אפילו במילימטר. בפגישות כל אחד אומר את עמדתו ואז הולכים הביתה". ארז דחה את הדרישה של האוצר לחוזים אישיים: "הם רוצים לפרק את העבודה המאורגנת. לא נסכים שפורום קהלת ינהל את מערכת החינוך, ולא ניתן יד להפיכת המורים לסמרטוטים". לטענת ארז, הוא מוכן לשביתה של חודשים, ומהתבטאויות של שר החינוך יואב קיש הוא מסיק שגם הוא השלים עם שביתה ממושכת.


ארגון המורים דורש תוספות שכר של 3,000 שקל לכל המורים. האוצר מציע 10,000 שקל למורה מתחיל (18%) ותוספות שלא יפחתו מ-850 שקל (כ-5% למורה ותיק). בתמורה דורש המשרד העסקה של עד 10% מהמורים בחוזים אישיים בשכר גבוה, והעסקה של המנהלים כולם בחוזים אישיים.
ממשרד האוצר נמסר: "המשרד עושה מאמצים להגיע להסכמות ולמנוע שביתה. אנו קוראים לארגון המורים לעשות גם כן מאמץ. ההצעות המונחות על שולחן המשא ומתן כוללות הן תוספות שכר משמעותיות לכלל עובדי ההוראה והן מענה לסוגיות כמו גיוס מורים ומורות חדשים והתמודדות עם מקצועות במחסור, שיפור מעמד המנהלים והרחבת הגמישות הניהולית".