בלעדיכך מנסה טבריה לחזור למפת התיירות
בלעדי
כך מנסה טבריה לחזור למפת התיירות
קבוצת יזמים בהובלת ראש העיר לשעבר זוהר עובד מקדמת פרויקט על 250 דונם, שיכלול מלונאות, מסחר ומרכז כנסים. היזמים שואפים לאשר גם 400 דירות מגורים
אחרי עשורים שבהם טבריה מדשדשת על מפת התיירות הארצית, למרות הפוטנציאל שלה, פרויקט חדש ורחב היקף, שנמצא בשלבי תכנון מתקדמים, עשוי לרומם את מעמדה כחלופת נופש ראויה לאילת. השבוע הפרויקט צפוי להיות מוצג לראשונה בוועדה המחוזית, אך עדיין לא בדיון רשמי.
הפרויקט, המכונה "עיר כנרת", מתוכנן בחלקה הדרומי של העיר על חטיבת קרקע פרטית שמשתרעת על כ־250 דונם מצדו המערבי של כביש 90 וחוף שקמים.
הפרויקט יתחבר לכנרת על ידי שני גשרים שיובילו את אורחי המלונות לחוף שקמים. כמו כן במקום צפויה לקום טיילת באורך 900 מטר, שבעתיד הרחוק ייתכן שתתחבר עם טיילות צפוניות יותר כמו טיילת יגאל אלון, שצפויה לעבור שיפוץ, וטיילת דקל, שנחנכה לפני כחצי שנה. כמו כן מתוכננים שבילי אופניים שיחברו את הטיילות לשטח של מועצת עמק הירדן. עלות הפרויקט מוערכת ב־2.25 מיליארד שקל.
לפרויקט יש תב"ע מאושרת מ־2016, המאפשרת כ־105 אלף מ"ר בנוי, לפי חלוקה של כ־70 אלף מ"ר למלונאות, 35 אלף מ"ר מסחר, 1,200 חניות ומרכז כנסים של כ־5,000 מ"ר. במקום מתוכננים שישה בתי מלון שיכללו 1,100 חדרים, מרכזי ספורט וספא עם מעיינות חמים, אטרקציות לילדים ומרחב בילוי ופנאי שיהיה פתוח לציבור הרחב. לצד זאת, היזמים שמים דגש על הפיכת המתחם למרכז כנסים והופעות, שיאפשר אירוח של כנסים גדולים שכיום לא מגיעים לעיר, וכן מופעי מוזיקה ותאטרון. לצורך כך נשכרו שירותיו של יוני פיינגולד, ממקימי הזאפה וכיום יו"ר איגוד האמרגנים והמפיקים, ואת שירותיו של ארנון תורן, לשעבר מנכ"ל קניוני עזריאלי, כיועץ לתחום המסחר.
היזמים עדיין לא הגישו בקשה להיתר בשל רצונם לשלב בו גם כ־400 דירות מגורים, תוספת שמחייבת להגיש תוכנית חדשה.
את הפרויקט מוביל זוהר עובד, לשעבר ראש עיריית טבריה, וכיום יזם הפועל בעיר, שיחזיק כ־31% מהפרויקט. לצדו היזם רוני פלד, שיחזיק 27%, היהלומן זלמן יזורוב, 27%, ויזמי הנדל”ן גיל ורדי ומאיר כהן, 15%.
"התאטרון יהיה בתוך מתחם בתי המלון, כך שניתן יהיה להגיע לטבריה לישון וליהנות”, אמר עובד. מאחר שאין מרכז קונגרסים ראוי לא היו כנסים בטבריה". לדבריו, הוא לא רואה פסול בהקמת "אטרקציות תיירותיות", כל עוד הן מוקמות באיכות גבוהה. גם הגעתו של הציבור החרדי לעיר לא צריכה להפריע לדבריו: "כל הסיפור של ההתחרדות והמלחמות עם החרדים זו פיקציה, הם מעולם לא הפריעו לפיתוח של טבריה. הפרויקט שלנו נמצא מחוץ לתחום שבת ויעבוד שבעה ימים בשבוע".
גם ראש העיר הנוכחי (ועדה קרואה) בועז יוסף הוא מתומכי הפרויקט. "מדובר בפרויקט מחולל שינוי לטבריה”, אמר. “זה מגה־פרויקט שהוצג בפני שר התיירות שנתן את ברכתו. הוא משלב מסחר ותיירות וקונספט של מוזיקה. חסרים כאן חדרי מלון ואין כאן מרכז קונגרסים ולכן אנחנו מפספסים את הכנסים הגדולים. אני חושב שזה ייתן דחיפה גדולה לטבריה".
עוד אמר כי מלבד הפרויקט המתוכנן, יוקמו חמישה בתי מלון חדשים: שני מלונות במתחם חמי טבריה, מלון בחוף סירונית, מלון בשכונת “מול ארבל” ועוד מלון בצפון העיר שנמצא בשלבי תכנון.
עידן גרינבאום, ראש מועצת עמק הירדן ויו"ר איגוד ערים כנרת: "הפרויקט חייב להתחבר לפיתוח המשלים של המסחר והטיילת לאורך החופים, ולא להישאר כמובלעת סגורה".
ממשרד התיירות נמסר כי הפרויקט נמצא בשלבים ראשונים וטרם נדון על ידי הדרגים המקצועיים.