ביטן משנה כיוון: "תאגידי מים שלא ייהפכו לאזוריים יוכלו לחלק דיבידנדים לעירייה"
ביטן משנה כיוון: "תאגידי מים שלא ייהפכו לאזוריים יוכלו לחלק דיבידנדים לעירייה"
יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן הודיע כי יגיש הצעת חוק לביטול המגבלה על מספר תאגידי המים, שהוביל בעבר, מה שיאפשר חלוקת דיבידנד שלא חולק בשנתיים האחרונות. בנוסף דרש מהאוצר לתת פטור ממס לרשויות על כספי הדיבידנד
בדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת הודיע יו"ר הוועדה, ח"כ דוד ביטן, כי יגיש הצעת חוק לביטול המגבלה על מספר תאגידי המים ל-30, לעומת 56 הקיימים כיום. ההצעה מהווה פניית פרסה של ח"כ ביטן, שכן הוא זה שהוביל את החוק לצמצום תאגידי המים בשנת 2018, יחד עם חבר הכנסת לשעבר איציק שמולי.
כמו כן דרש ביטן ממשרד האוצר לתת פטור ממס לרשויות המקומיות על כספי הדיבידנד מתאגידי המים, שבשנתיים האחרון לא חולק להן, עקב החוק לצמצום התאגידים. לפי הערכה שפורסמה הבוקר בכלכליסט, מדובר בדיבידנדים בגובה 150-180 מיליון שקל לכל התאגידים בישראל. לאחרונה אמר ביטן ש"אם בעיית הדיבידנדים לא תיפתר, נפעל לסגירת תאגידי המים", בהתייחסו לאיסור שהטילה רשות המים על תאגידי המים לחלק דיבידנד לרשויות המקומיות מעודפי הגבייה. היועץ המשפטי של ועדת הכלכלה, עו"ד איתי עצמון, אמר בעבר כי החוק אינו מאפשר אישור של חלוקת דיבידנד לרשויות המקומיות שלא פעלו להתאגדות אזורית.
נציג האוצר בדיון, יונתן פלורסהיים, טען כי ההצעה תפחית את התמריץ של העיריות לקידום תאגידים אזוריים. כמו כן, ביחס לדרישתו של חבר הכנסת ביטן להעניק פטור ממס לדיבידנדים כפי שהיה נהוג עד שנת 2020, ענה נציג האוצר כי החוק אינו מאפשר זאת, ושלמשרד האוצר אין שיקול דעת בנושא.
מדובר בניצחון של ראשי הרשויות, שכן הצעת החוק תאפשר לתאגידי המים לחלק להן דיבידנד, ללא הדרישה ליצירת תאגידים אזוריים לה התנגדו במשך שנים. בין השנים 2013-2020 חילקו תאגידי המים 870 מיליון שקל כדיבידנד לרשויות המקומיות. בעקבות הבחירות לרשויות המקומיות שיתקיימו בהמשך השנה, גבר הלחץ של ראשי הרשויות לחלוקת הדיבידנד.