סגור
פאנל שינויים בהרגלי הצריכה  שלומית פנקס אלקיים
שלומית פנקס אלקיים (יריב כץ)

מייסדת חברת הייעוץ אידאה, שלומית פנקס אלקיים, תובעת 189 מיליון שקל מפריוריטי

לפי התביעה חברת פתרונות התוכנה הציגה מצגים כוזבים וביצעה הפרות יסודיות של ההסכם תוך דחיקת רגליה של פנקס אלקיים מאידאה והפרה את מלוא התמורה שהתחייבה לשלם לה. עו"ד עופר צור, בא כוח פריוריטי: "תביעת סרק חסרת אחריות. פייק ניוז בהתגלמותו"

רו"ח שלומית פנקס אלקיים, שהקימה את חברת אידאה ייעוץ ניהולי יישומי, תובעת סכום של כ-189 מיליון שקל מחברת פריוריטי פתרונות תוכנה לה מכרה את מלוא מניותיה בחברת אידאה שכיום נקראת פריוריטי ריטייל. בפברואר 2021 חשף כלכליסט כי חברת פריוריטי שבבעלות פורטיסימו קפיטל וקרן TA רוכשת את חברת אידאה הישראלית, המתמחה בפיתוח מערכות תוכנה לתעשיית הריטייל תמורת למעלה מ- 142 מיליון שקל לרבות תשלומים נוספים על פני 7 שנים לפנקס אלקיים. אולם, היום הגישה פנקס אלקיים תביעה כנגד פריוריטי פתרונות תוכנה, פריוריטי סופטוואר ופריוריטי ריטייל בסך כ-189 מיליון שקל.
בתביעה נטען כי פנקס אלקיים הקימה בשנת 2005 את חברת אידאה וב- 15 בפברואר 2021 מכרה את מלוא הון מניותיה באידאה (כיום פריוריטי ריטייל) לפריוריטי פתרונות תוכנה. פנקס מבקשת מבית המשפט לחייב את הנתבעות לשלם לה סך של כ-189 מיליון שקל. "מצגים כוזבים, הפרות יסודיות של הסכם וגזל מפעל חייה של התובעת – אידאה - תוך דחיקת רגליה של פנקס אלקיים מאידאה והפרת החובה של פריוריטי לשלם לפנקס אלקיים את מלוא התמורה שהתחייבה לשלם לה בעבור אידאה, הם העומדים במוקד התביעה שלפנינו", נטען.
לטענת התובעת בסמוך לאחר שנחתם ההסכם, "החלה פריוריטי להפר בזו אחר זו את התחייבויותיה היסודיות כלפי התובעת, בין היתר, במטרה לבטל את עצמאות אידאה ולהביא לאיחוד פעילויות החברות. בנוסף, התברר כי מצגים נוספים שהוצגו לה במסגרת המשא ומתן היו כוזבים. כך, בין היתר, ימים לאחר סגירת ההסכם, פריוריטי דרשה מהתובעת לשנות באופן יסודי את פעילותה העסקית של אידאה בישראל ולחדול מלמכור ישירות ללקוחותיה, בטענה שאידאה אינה יכולה להתחרות בשותפים עסקים של פריוריטי. פריוריטי התחייבה כי היא תגרום לכך שכל אותם שותפים ימכרו את מוצרי אידאה ולפיכך הכנסות אידאה יצמחו. התובעת הסכימה ופעלה בהסתמך על התחייבות זו, אך פריוריטי הפרה את התחייבותה האמורה, הכנסות אידאה נפגעו קשות וכך גם נפגעה התמורה שהתובעת זכאית לקבל", נטען.
עוד טוענת פנקס אלקיים כי מנכ"ל פריוריטי החל לחתור תחת סמכויות התובעת, "ולהפעיל לחץ כבד עליה להסכים לאיחוד פעילות החברות ולשינוי מהותי בסמכויותיה. לאחר שהתובעת הודיעה כי היא מסרבת לכפיית האיחוד, כמו גם לשינוי בסמכויותיה, הודיע מנכ"ל פריוריטי לתובעת בדצמבר 2021 כי הוא מחליף אותה בתפקידה, ובחודש פברואר 2022 הודיע לה על סיום העסקתה ודרש כי תעזוב את משרדי החברה. בד בבד עם אילוץ התובעת לעזוב את החברה, פריוריטי החלה לבצע צעדים חד צדדיים, חמורים הפוגעים בעצמאות אידאה, בנכסיה, בהכנסותיה ומכאן גם בתמורה אותה התובעת זכאית לקבל..". מנגד עולה מהתביעה כי פריוריטי טענה כי פנקס אלקיים הציגה מצגים לא נכונים בכריתת ההסכם. בהקשר זה טוענת פנקס אלקיים בתביעה שמדובר בטענות מצוצות מן האצבע.
עו"ד אורן גרוס, בא כוח התובעת מסר בתגובה כי "כתב התביעה מדבר בעד עצמו וכל הנושאים המפורטים בו מקומם להתברר בבית המשפט".
בא כח פריוריטי, עו"ד עופר צור ממשרד גורניצקי מסר מטעמה, כי על פניו מדובר בתביעת סרק חסרת אחריות. פייק ניוז בהתגלמותו, שמטרתה להקדים 'תרופה' לטענות פריוריטי נגדה. פרויריטי תמשיך לפעול כדין ואת טענותיה תביא בפני בית המשפט.