סגור
מימין קארין אלהרר תמר זנדברג ו אורית פרקש הכהן
מימין: קארין אלהרר, תמר זנדברג ואורית פרקש הכהן (צילומים: אילן בשור, דוברות יש עתיד)

הממשלה אישרה: תוכנית לפיתוח טכנולוגיות אקלים ב-3 מיליארד שקל

יעד התוכנית הוא הכפלת מספר חברות הסטארט-אפ שעוסקות באקלים-טק מ-55 חברות ב-2021 ל-110 חברות עד שנת 2026, וכן ביסוס של 10 קרנות הון סיכון ישראליות שלהן התמחות בתחום עד 2026, לעומת קרן אחת בלבד שעוסקת בכך כיום

הממשלה אישרה היום (א') את הצעתן של שרת האנרגיה קארין אלהרר, השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג ושרת החדשנות אורית פרקש הכהן ליישום תוכנית מקיפה בשווי 3 מיליארד שקל לקידום חדשנות טכנולוגית בתחומי האקלים.
התוכנית מבוססת על המלצות שגיבש צוות של מנכ"לי שלושת משרדיהן להאצת תחום האקלים-טק במטרה לסייע לעמידה ביעדים שנקבעו בישראל על רקע משבר האקלים. התוכנית כוללת הכפלה של מספר המחקרים היישומיים, רישום של פטנטים בנושא וקידום מחקרים שהגיעו לשלב הבשלה באמצעות הקמה של חברות סטארט-אפ, כאשר יעד התוכנית הוא הכפלת מספר חברות הסטארט-אפ שעוסקות באקלים-טק מ-55 חברות ב-2021 ל-110 חברות עד שנת 2026.
התוכנית תעודד גם ביסוס של 10 קרנות הון סיכון ישראליות שלהן התמחות בטכנולוגיות אקלים עד 2026, וזאת לעומת קרן אחת בלבד שעוסקת בתחום זה כיום. כמו כן היא מתכוונת לעודד הכפלה של מספר קרנות ההון סיכון הזרות שפועלות בתחומי טכנולוגיות האקלים בארץ מ-20 בשנת 2021 ל-40 בשנת 2026.
הדו"ח המסכם שחיברו מנכ"לי שלושת המשרדים מדבר על הזדמנות כלכלית משמעותית להצמחת תחום האקלים-טק בישראל, זאת על רקע הצורך הבהול בעולם לטכנולוגיות חדשות שיקלו על השגת היעדים של מדינות להפחתת פליטות של גזי חממה בשל ההתחממות הגלובלית.
בדו"ח המסכם שחיברו מנכ"לי שלושת המשרדים הם קבעו כי ישראל לא ממצה את הפוטנציאל שלה בתחום האקלים-טק, בין השאר בשל כשלי שוק שמתבטאים בהימנעות מצד שוק ההון מהשקעות באקלים-טק בשל רמת סיכון גבוהה והשאה של תשואות בפרקי זמן ארוכים מדי.
מנתונים שהוצגו בשבוע שעבר בכנס אלי הורביץ לכלכלה שקיים המכון הישראלי לדמוקרטיה עולה כי ישראל נמצאת באחד המקומות האחרונים בקרב המדינות החברות בארגון ה-OECD בכל הקשור לרישום של פטנטים סביבתיים. השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג אמרה בכנס כי "תחום האקלים הוזנח הזנחה פושעת בממשלות הקודמות, ובתשעת החודשים האחרונים מאז ועידת גלזגו הממשלה הזאת עשתה בתחום זה את מה שלא נעשה כאן במשך עשורים".