גל האומיקרוןכשליש מעובדי מפעל CPC בכרמיאל בבידוד: "אי אפשר לעבוד ככה"
גל האומיקרון
כשליש מעובדי מפעל CPC בכרמיאל בבידוד: "אי אפשר לעבוד ככה"
מפעלים ברחבי הארץ החלו לערוך בדיקות קורונה מהירות לכלל העובדים בשערי המפעל. נשיא התאחדות התעשיינים: "נקטנו פעולות שיאפשרו לתעשייה להמשיך ולייצר בכל הכוח"
בתעשייה מנסים לבלום את התפשטות זן האומיקרון, מחשש לתחלואה ולבידודים המוניים של עובדים באופן שישבית קווי ייצור: החל מהבוקר (ג') מפעלים ברחבי הארץ החלו לערוך בדיקות קורונה מהירות לכלל העובדים – בשערי המפעל. את הבדיקות מבצע גוף דוגם שאיתו התקשרה בימים האחרונים התאחדות התעשיינים, ותוצאות הבדיקות מועברות במערכת ממוחשבת למשרד הבריאות.
על פי הערכת ההתאחדות, עד סוף השבוע יחוברו כמה עשרות מפעלים לשגרת הבדיקות המהירות שכל הבאים בשעריהם יידרשו לעבור. עד כה התקבלו אצלה יותר מ-220 פניות של חברות תעשייה והייטק שמעסיקות יחדיו יותר מ-80 אלף עובדים – המבקשות לבצע בדיקות אלה על בסיס יומי.
לקראת מבצע הבדיקות הנרחב במפעלים, השיגה התאחדות התעשיינים הסדר לרכש מרוכז של בדיקות אנטיגן בעלויות נמוכות. ברוב המפעלים שגרת הייצור לא הופרעה עד כה, אך בחדר המצב שפתחה ההתאחדות החלו להצטבר ביומיים האחרונים דיווחים של מפעלים על עשרות עובדים שלא התייצבו לעבודה בשל בידוד או תחלואה.
"40 מתוך 150 העובדים בבידוד"
"יש הדבקה נרחבת והמצב חמור", אמר היום (ג') לכלכליסט ברק הרפז, סמנכ"ל בחברת CPC מכרמיאל שעוסקת בייצור רכיבים אלקטרוניים לתעשיות, בין השאר בענף הרפואה: "העבודה אצלנו נעשית בצורה טורית, ופעילות שמשתבשת במחלקה אחת משבשת את הפעילות בכל השרשרת. יש לנו הרבה חולים והרבה מבודדים. מתוך כ-150 עובדים כ-40 נמצאים כעת בבידוד לאחר שחלו או נחשפו לחולים".
נוסף על בעיית כוח האדם הקשה שאיתה מתמודדת CPC, החברה מתמודדת גם עם מחסור חריף בחומרי גלם – באופן שמקשה עליה לייצר. "יש בעיה חמורה של מחסור בגלם מכל הסוגים, בייחוד של רכיבים אלקטרוניים שונים. גם כשאלה כבר מגיעים לארץ, הספקים מעלים מחירים לפני האספקה ולעתים במאות אחוזים. באחד המקרים ביקשו ממני 1.5 דולר על רכיב שעליו שילמתי עד לא מזמן רק חצי דולר. אי אפשר לעבוד ככה", אמר הרפז.
נשיא התאחדות התעשיינים רון תומר מסר כי "נקטנו פעולות שיאפשרו לתעשייה להמשיך ולייצר בכל הכוח, והשקנו מערך בדיקות שהמפעלים יבצעו בעצמם. עצמאות יצרנית והבטחת שרשראות האספקה דורשות פעולות אקטיביות, וכך עשינו".
יו"ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי קרא היום לממשלה להימנע מהגבלות שיפגעו בפעילות המגזר העסקי בתגובה להתפשטות האומיקרון. "לא נסכים שהמגזר העסקי יישא על גבו וישלם את המחיר של היערכות לקויה או היערכות לא מלאה של המערכות הציבוריות שאמורות להבטיח לציבור ולמשק רציפות תפקודית לצד הופעת וריאנטים של המגפה. השימוש בטיעון של 'חשש מקריסת מערכת הבריאות' כדי להצדיק הגבלות על המשק אינו מקובל יותר. מערכת הבריאות קיבלה בשנתיים האחרונות די משאבים כדי להתמודד עם המגפה", אמר.