סגור
ניר ויצמן בעלי רשת מלונות בראון 2018
ניר ויצמן בעלי רשת מלונות בראון (צילום: דנה קופל)

פרסום ראשון
הצרות של ניר ויצמן: בקשה לעקל כספים ממכירת מלונות בראון

חברת גיזה, זינגר, אבן מזנין למימון אשראי טוענת כי סיפקה הלוואה בסך של כ-35 מיליון שקל לחברה של מני ויצמן, אביו של ניר ויצמן. אולם נטען כי החברה לא שילמה את ההלוואה, ולכן הוגשה תביעה כנגד חברה של ניר ויצמן שערבה לחוב כלפי גיזה. ניר ויצמן: "נבקש למחוק את התביעה באופן מיידי. לחוב הנטען אין שום קשר למלונות בראון"

הצרות של ניר ויצמן, בעל השליטה ברשת מלונות בראון, נמשכות: לאחר שהרשת פנתה בחודש שעבר לבית משפט בשל חוב של כ-980 מיליון שקל, חברת גיזה, זינגר, אבן מזנין מבקשת לעקל חלק מהתמורה הצפויה להתקבל מישראל קנדה, אשר צפויה לרכוש את מרבית פעילות הקבוצה בתמורה ליותר מ-100 מיליון שקל, כך עולה מבקשת עיקול שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב במקביל לתביעה בסך 6 מיליון שקל שהגישה גיזה, זינגר, אבן מזנין אשר עוסקת, בין היתר, במתן פתרונות מימון, אשראי והלוואות לגופים שונים ולתאגידים בארץ ובחו"ל.
התביעה ובקשת העיקול שהגישה גיזה הוגשה נגד חברת ו.לתרמן שניר ויצמן הוא בעל השליטה בה. עוד נטען כי חברת ו.לתרמן מחזיקה, "בין אם בעצמה ובין אם בשרשור, במספר רב של חברות, חלקן חברות המחזיקות בזכויות במלונות רשת "בראון".
במסגרת הבקשה להטלת עיקול זמני עד סך של 6 מיליון שקל טוענת גיזה כי היא "איננה מבקשת לעצור או לתקוע את העסקה עם ישראל קנדה. אדרבה, גיזה מברכת עליה. בקשת גיזה היא לדאוג לכך שלא תעמוד בפני שוקת שבורה ואך "לסגור" את הכספים המגיעים לנתבעת מעסקה זו, ככל ומגיעים".
במסגרת התביעה שהוגשה בשלב זה על סך 6 מיליון שקל (משיקולי אגרה) נטען כי חברת ו.לתרמן של ניר ויצמן ערבה לחוב של חברה של מני ויצמן, אביו של ניר, כלפי גיזה שהלוותה לאותה חברה כספים. עוד נטען כי ו.לתרמן ערבה כלפי גיזה על כתב ערבות להסכם הלוואה שנכרת בינה לבין חברת Kofanil שבשליטת מני ויצמן, אביו של ניר ויצמן, הלוותה גיזה ל- Kofanil סך של כ-35 מיליון שקל .
במסגרת התביעה שהוגשה באמצעות עוה"ד רונן נאוי , נועה גרבובסקי נתנאל ורועי בר יוסף ממשרד בר-יוסף, נאוי, תורג'מן ושות', נטען כי "יתרת חוב הלוואה ספציפית זו, בצירוף ריביות ופיגורים עליה, עומדת נכון להיום על הסך של כ-42 מיליון שקל ולמלוא חוב זה ערבה חברת ו.לתרמן וממאנת לשלמו". במסגרת התביעה נטען כי ב-17 במרץ 2022 נחתם הסכם הלוואה בין התובעת גיזה לבין הלווה, חברת Kofanil Limited במסגרתו נקבע כי גיזה תעמיד ללווה הלוואה בסך של כ-35 מיליון שקל . עוד נטען כי ב-22 במרץ 2022 חתמה הנתבעת, חברת ו.לתרמן של ניר ויצמן על כתב ערבות להבטחת מלוא התחייבויות הלווה (החברה של מני ויצמן -ל.ד) בקשר להסכם הלוואה.
במסגרת כתב הערבות התחייבה ו.לתרמן לערוב להסכם ההלוואה ולשלם לגיזה לפי דרישה ראשונה כל סכום שיגיע לגיזה לפי הסכם הלוואה ולא שולם על-ידי הלווה. נטען כי החברה של מני ויצמן שלוותה את הסכום "עשתה דין לעצמה, הפרה בהפרות יסודיות את ההסכם הלוואה ולא פרעה את סכום ההלוואה במועדים אשר נקבעו בהסכם הלוואה. משכך, ובהתאם לכתב הערבות עליו חתמה, פנתה גיזה בין היתר ל-ו. לתרמן כערבה להסכם ההלוואה בדרישה לפירעון החוב הלווה. חרף פניות רבות של גיזה אל הנתבעת (החברה של ניר ויצמן-ל.ד) האחרונה לא עומדת בהתחייבותה בכתב הערבות ולא פורעת את החוב של הלווה. על כן לא נותרה ברירה בידי גיזה אלא להגיש את התביעה".
עוד נטען בתביעה כי "לפי הסכם ההלוואה, העמידה גיזה כ- 11.5 מיליון שקל לטובת חברת Kontis SPV וסכום נוסף של כ-23.3 מיליון שקל לטובת חברת Loutraki palace SPV (שתי חברות בנות של הלווה והמאוגדות ביוון). כספים אלו ייועדו לטובת השבחת ו/או שיפוץ של מלונות ייעודיים המשמשים בטוחות לגיזה ביוון. אולם, על פי המידע שנאסף על ידי גיזה, הסתבר כי כספי ההלוואה או חלקם לא נותבו לטובת השבחת ו/או שיפוץ אותם המלונות אלא שירתו חלק מגלגול ו/או החזרי חובות של חברות בשרשור פירמידת האחזקות של מני ויצמן (אביו של ניר ויצמן), זאת כמובן בניגוד למוסכם בין הצדדים ובאופן המקטין את שווי בטוחותיה של גיזה".
בתביעה נטען כי גם מני ויצמן חתם על כתב הערבות כלפי גיזה אולם ניתן להגיש נגדו תביעה בקפריסין ולא בישראל על פי הסכמות בין הצדדים ולפיכך הוא איננו חלק מהתביעה הנוכחית. אולם גיזה מציינת כי הדבר לא מונע ממנה "לפתוח בהליכי חדלות פירעון כנגדו בישראל", שלא נפתחו בשלב זה. הדיון נקבע בשבוע הבא. טרם הוגש כתב הגנה.
מניר ויצמן נמסר בתגובה: "חשוב להבהיר כי מדובר בהלוואה המתייחסת לנכסים בלוטראקי, שאינם בבעלות לתרמן. לתרמן פועלת כערבה לחוב זה בלבד. מנגד, קיימים נכסי נדל”ן, בהם בתי מלון, שנמצאים בבעלות מלאה ומשועבדים 100% לטובת גיזה לצורך הבטחת ההלוואה. נכסים אלו מכסים את מלוא סכום ההלוואה. לתרמן אינה מקבלת כל תמורה ממכירת הנכסים לישראל קנדה ואינה נהנית מתמורה כלשהי שמגיעה מרשת מלונות בראון. כל הכספים שמתקבלים מיועדים לתשלום לספקים הפעילים של רשת מלונות בראון, בהתאם להתחייבויות שנקבעו.
"התובעים לא הבינו כי לנכסים המשועבדים אין עודפים שיוכלו להגיע ללתרמן. לכן, אנו מתכוונים לבקש מבית המשפט למחוק את התביעה באופן מיידי. תביעה זו נועדה, לדעתנו, ליצירת לחץ ופרסום מצד התובעים, והיא נעדרת בסיס ממשי. לחוב הנטען אין שום קשר למלונות בראון או להסדר המוצע".