סגור
ראש הממשלה בנימין נתניהו ישיבת הממשלה 30.7.23
בנימין נתניהו. מוציא פחות ממה שקיבל אבל ממשיך לקצץ במשרדים אחרים (צילום: EPA/ABIR SULTAN / POOL)

הוצאות משרד רה"מ נחשפות: 263 אלף שקל על כיבודים ושתייה, 70 אלף שקל לכותב נאומים

לאחר חודשים של המתנה משרד רה"מ פרסם, לבקשת כלכליסט, את דו"ח ההתקשרויות שלו במחצית הראשונה של השנה. בהשוואה, בתקופת בנט ולפיד שילמו 311 אלף שקל לחברת ייעוץ התקשורת סוסנקו ציפריס

משרד ראש הממשלה שילם במחצית הראשונה של השנה 69,689 שקל לכותב הנאומים חגי חריף, כאשר סכום ההתקשרות השנתי של המשרד עם חריף הוא 180 אלף שקל. ההתקשרות עם חריף קיבלה פטור ממכרז. כך עולה מדו"ח ההתקשרויות של משרד רה"מ למחצית הראשונה של שנת 2023 שפורסם בעקבות בקשת חופש מידע שהגיש "כלכליסט" יחד עם התנועה לחופש המידע.
מהדו"ח עולה כי בתקופה זו שילמו לרופאו האישי של ראש הממשלה בנימין נתניהו - ד"ר הרמן ברקוביץ - 23,170 שקל. מדובר ביישום נוהל רפואי ברה"מ שלו הוקצה סכום מסגרת כולל של 59,160 שקל. 250 אלף שקל הוקצו לטובת העסקת נתנאל חי יוסף בתור עוזר פוליטי לשרה מאי גולן. חי יוסף שימש בעבר כראש המטה של השרה גילה גמליאל.
במסגרת הוצאות בית רה"מ לחודשים ינואר־מרץ 2023 הוצאו 31 אלף שקל על הובלות. על כיבודים, שתייה, קפסולות קפה ועוד הוצאו כ־263 אלף שקל. במסגרת ההוצאות הוקצו כ־200 אלף שקל לשכירת טלמפרומטרים, ו־5,000 שקל לרכישת יינות לארוחות רשמיות.
למחסומים לרה"מ ולמשרד רה"מ הוקצו כ־10 מיליון שקל. מהדו"ח עולה עוד כי על צמחייה הוקצו ברבעון הראשון 31 אלף שקל מתוך סכום התקשרות של 39 אלף שקל. על סידורי פרחים הוקצו ברבעון הראשון 8,271 שקל מתוך סכום התקשרות של 22,176 שקל.
דו"ח ההתקשרויות של משרד רה"מ אמור להכיל גם את ההתקשרויות של המשרדים הקטנים הכפופים אליו דוגמת משרד ההסברה שבראשו עומדת השרה גלית דיסטל אטבריאן, משרד המודיעין שבראשו עומדת השרה גילה גמליאל, המשרד לקידום מעמד האשה שבראשו עומדת השרה מאי גולן והמשרד לנושאים אסטרטגיים שבראשו עומד השר רון דרמר.
אף שהדו"ח אמור להכיל את הפרטים על ההתקשרויות במשרדים הללו, הדו"ח הנוכחי שפורסם אינו כולל פירוט עליהם מלבד שלוש התקשרויות שבוצעו במשרד לנושאים אסטרטגיים. בחלק מהמקרים רואים את ההתקשרויות רק עם פרסום הדו"ח השנתי המלא שמכיל את כל ההוצאות של שנת התקציב.
כחלק מהמענה פורסמו גם ההתקשרויות לשנת 2022 שבה כיהנו נפתלי בנט ויאיר לפיד כראשי ממשלה. בין השאר מופיע סכום של 47,151 שקל ששולם לכותב הנאומים רן רביב מתוך סכום התקשרות של 140 אלף שקל וסכום של 311 אלף שקל ששולם לחברת ייעוץ התקשורת סוסנקו ציפריס. למתאם פעולות השבויים והנעדרים ירון בלום שסיים את תפקידו בשנה שעברה הוקצה סכום התקשרות של 732 אלף שקל מזה נוצלו 555 אלף שקל. התקשרות נוספת בגובה 113 אלף שקל נעשתה עם יועץ התקשורת יוסי טאטיקה לטובת ייעוץ פוליטי לאלי אבידר.
בתקופת בנט ולפיד נעשה שימוש אינטנסיבי בשירותיהם של יועצים אסטרטגיים חיצוניים במשרד רה"מ, כאשר בוצעו התקשרויות עם חברות דוגמת דלויט, TASC, KPMG, פארטו, טלדור, EY ואחרים בסכום כולל העולה על 16 מיליון שקל. במסגרת רשימת ההתקשרויות מופיע סכום להתקשרות של 400 אלף שקל עם חברת סמקאי אסטרטגיה שבבעלות ד"ר אמציה סמקאי.
סמקאי שוחח עם "כלכליסט" ואמר כי מדובר בפרויקט שבמסגרתו החברה שלו שנמצאת במאגר היועצים הממשלתי ייעצה למשרד רה"מ בכל הקשור לפינוי בתי הזיקוק ממפרץ חיפה וצמצום התלות של המדינה בגפ"מ (גז בישול). ההתקשרות עם סמקאי בוצעה בתקופת הממשלה הקודמת.
מהתנועה לחופש המידע נמסר: "נשוב ונזכיר שמשרד ראש הממשלה מפר באופן שיטתי את הוראות חוק חופש המידע, אם באי־מתן מענה לבקשות מידע ואם באי־פרסום התקשרויות כמתחייב. משרד ראש הממשלה אמור להוות דוגמה של מינהל תקין וציות לחוק ולשמש דוגמה ליתר משרדי הממשלה, אלא שלרוב הוא לא משתף פעולה עם בקשות מידע ולא מציית לחוק וגורר אותנו לא פעם בית המשפט. נוכח חשיבות המשרד, אנו נמשיך לפקח ולעקוב אחר התנהלותו".