סגור
איתן פולק בעל אופנת ונדום
איתן פולק בעלי אופנת ונדום (צילום: דנה קופל)

פרסום ראשון
חברות רשת האופנה ונדום צפויות להימכר לבאבלס תמורת לפחות 3 מיליון ש'

לרשת האופנה ונדום מונה לאחרונה נאמן לאחר שזו נקלעה לחובות של כ-30 מיליון שקל. מכירת חברות רשת האופנה ליבואנית בגדי הילדים באבלס כפופה לאישור נושי הרשת ואישור בית משפט, ועשויה להסתכם ביותר מ-3 מיליון שקל - כתנאי לקיום תנאים נוספים

הנאמן של חברות מרשת האופנה ונדום, שנקלעה לאחרונה לחובות של כ-30 מיליון שקל, מבקש למכור אותה ליבואנית בגדי הילדים, חברת באבלס, בסכום שיעמוד על לפחות 3 מיליון שקל. בהתקיים תנאים נוספים התמורה עשויה לגדול במיליוני שקלים נוספים – כך נודע לכלכליסט. ההסכם נחתם מול באבלס וחברת ריימל ייבוא ושיווק, והעסקה כפופה לאישור נושי רשת ונדום ובית המשפט.
הנאמן של חברות מרשת האופנה ונדום, עו"ד אמנון ביס ממשרד גורניצקי ושות' פנה ביום חמישי לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה דחופה לכינוס אסיפות נושים לצורך אישור תכנית שיקום כלכלי. מהבקשה עולה כי הנאמן פרסם לאחרונה באישור בית משפט הזמנה להציע הצעות לרכישת חברות ברשת. בסופו של יום הוגשה רק הצעה אחת מטעם חברת באבלס אינטרגרופ שבהמשך שופרה.
ביום חמישי האחרון חתמה באבלס על הסכם לרכישת מניות החברות בכפוף לביצוע הסדר נושים בהן. בתמורה לחברות ונכסיהן תשולם תמורה לנאמן בסך 3 מיליון שקל, כאשר תמורה נוספת בסך 1.5 מיליון שקל תשולם אם בית המשפט יאשר כי הסכם ההפצה עם חברת קרל לגרפלד עומד בתוקפו ו/או הספק יאשר כי הסכם ההפצה ממשיך לעמוד בתוקפו. תמורה נוספת בסכום השווה ל-50% מכל סכום שיקבלו החברות ו/או באבלס בגין חובות לקוחות ו/או תקבולי לקוחות מעל לסכום של 3 מיליון שקל בניכוי 50% מהוצאות הגביה בהן נשאה באבלס לצורך גביית חובות הלקוחות.
הנאמן ציין בפני בית המשפט כי במסגרת התוכנית לשיקום כלכלי באבלס תיכנס כמשקיעה לחברות בדרך של רכישת מניותיהן כך שתישמר פעילותן העסקית. הממכר כולל מוניטין, הסכמים עם לקוחות, מלאי, ציוד ורכוש קבוע שבבעלות הקבוצה, חובות ותקבולי לקוחות המגיעים לקבוצה ועוד.
בינואר 2023, בטרם פנתה הרשת לבית המשפט, פורסם כי יבואנית בגדי הילדים, חברת באבלס רוכשת 51% מקבוצת האופנה ונדום. אולם, בסופו של יום העסקה לא יצאה לפועל.
קבוצת ונדום החלה דרכה בשנת 1989 והינה מחלוצות אופנת העילית ומותגי הפרימיום. הקבוצה עוסקת בייבוא ובשיווק של מותגי אופנה בינלאומיים ידועים. כמו כן, החזיקה הקבוצה במשך שנים רבות חנויות ונדום במיקומים יוקרתיים בתל אביב, בהם: כיכר המדינה, קניון רמת אביב, קניון האופנה TLV וגן העיר.
במסגרת הבקשה ציינה החברה באמצעות עו"ד חיות גרינברג כי "ברבות השנים, התהליכים שהתחוללו בשוק האופנה לא פסחו גם על קבוצת ונדום. הנגישות הגלובאלית, עידן האונליין, שינויי ההתנהגות הצרכנית וכמובן משבר הקורונה בשנים 2020-2021 דחקו עם הזמן את הקבוצה לקצה יכולתה להתמודד עם התחרותיות ותנאי השוק. לאורך פעילות הקבוצה הזרימו לה בעליה סך כולל של כ-12 מיליון שקל, כאשר 8 מיליון שקל הוזרמו אך בשנים האחרונות, בסמוך ולאחר משבר הקורונה ולשם כך שעבדו בעלי המניות את בתיהם, ועשו כך מתוך אמון בקבוצה וביכולתה", נטען.
בעלי המניות בחברה הם מיכל ואיתן פולק. מהבקשה עלה כי לונדום חוב של מעל ל-25 מיליון שקל למערכת הבנקאית שכוללת את בנק הפועלים המיוצג על ידי עו"ד גיל הירשמן, בנק מזרחי טפחות המיוצג על ידי עו"ד מור נרדיה ובנק דיסקונט המיוצג על ידי עו"ד עדינה וויל.
יודי לזר, מנכ״ל באבלס מסר בתגובה: "העסקה עדיין מותנית באישור בית משפט להסדר הנושים, ככל שהעסקה תאושר נרחיב בנושא, אנו עושים את המיטב לטובת החברה ובעלי מניותיה".