דעהלא להשאיר את החינוך הממלכתי חרדי מאחור
דעה
לא להשאיר את החינוך הממלכתי חרדי מאחור
שבע שנים לאחר הקמתו של הזרם הממלכתי חרדי, רק 61 בתי ספר פועלים במסגרתו; מי שמגביל את צמיחתו הן העיריות, שלא מקימות בתי ספר כאלה בשל התנגדות המפלגות החרדיות; לכן, צריך להעביר מיד את החוק שיחייב אותן להקים מוסדות כאלה, כך שיחול כבר על שנת הלימודים הבאה
שרת החינוך יפעת שאשא ביטון אמרה ביום ראשון בוועדת הכספים של הכנסת שהיא בעד הקמת כמה שיותר בתי ספר של הזרם הממלכתי חרדי (ממ"ח), שבו לומדים לימודי ליבה.
יו"ר ועדת החינוך של הכנסת ח"כ שרן השכל, אף היא מתקווה חדשה, הגדירה בישיבת הוועדה את החינוך החרדי לבנים ככלוב שמונע מהם לממש את הפוטנציאל שלהם והודיעה שתקים ועדת משנה להעברת חוק חינוך ממלכתי חרדי.
מדובר בשתי התבטאויות חשובות של בכירות במפלגה שאחראית על מערכת החינוך בישראל. למדינה יש עניין מובהק שכמה שיותר ילדים חרדים ילמדו לימודים כלליים ויוכלו להשתלב בשוק העבודה המודרני. עם זאת צריך להיות ברור שלא מספיק לדבר.
שבע שנים לאחר הקמתו של הזרם הממלכתי חרדי, רק 61 בתי ספר פועלים במסגרתו, רבים מהם אינם חדשים. הגורם העיקרי שמגביל את צמיחת הזרם הממלכתי חרדי הוא הרשויות המקומיות שאינן מקימות מוסדות כאלה גם כשיש ביקוש מצד התושבים. זאת, בשל התנגדות המפלגות החרדיות הפוחדות מאובדן השליטה על מערכת החינוך החרדית.
הכניעה למפלגות החרדיות בעניין החינוך הממלכתי חרדי היא חבלה בעתיד הכלכלה. צודקת ח"כ השכל שיש צורך בחוק שיחייב רשויות מקומיות לפתוח בתי ספר ממלכתיים חרדיים אם יש ביקוש לכך ולהעמיד לרשותם מבנים. אבל יש צורך לקצוב את הזמן עד להעברת החוק ולסיים אותה כבר בכנס החורף של הכנסת כדי שיחול על שנת הלימודים הבאה.
בינתיים, על שאשא ביטון להורות למחוז החרדי לעודד ככל האפשר הקמת בתי ספר של הממ"ח. יש להחיל את החוק גם על ישיבות תיכוניות חרדיות שמגישות לבגרות שגם הן מאוד סובלות מחוסר שיתוף פעולה של הרשויות המקומיות.