סגור

פרסום ראשון
שתי הצעות הוגשו לרכישת קבוצת ברוש - עדיפות לקרן טנא

לקבוצה של שרגא ברוש חובות בסך של כ-240 מיליון שקל והיא מעסיקה כ-130 עובדים; מדו"ח שהגיש היום מנהל ההסדר עולה כי ההצעה המועדפת היא של הקרן, בסכום של 42 מיליון שקל, וההצעה השנייה היא של חברת ROP בשליטת יעקב בכרך, בגובה של עד 36 מיליון שקל

שתי הצעות הוגשו לרכישת קבוצת ברוש של איש העסקים שרגא ברוש, לשעבר נשיא התאחדות התעשיינים – כך עולה מדו"ח שהגיש עתה מנהל ההסדר של הקבוצה, עו"ד צוריאל לביא באמצעות עוה"ד יוסי מנדלבאום ושירלי יפרח-אזור ממשרד ליפא מאיר.


הצעה אחת הוגשה שלשום על ידי קרן טנא. מדובר בהצעה לרכישת 100% ממניותיה של חברת קבוצת ברוש, שיוקצו לקרן טנא במועד ההשלמה. זאת תמורת סך כולל של 42 מיליון שקל. ההצעה השנייה שהוגשה למנהל ההסדר היא הצעתה של חברת אר.או.פי, המצויה בשליטתו של יעקב בכרך וניהולו של ליאב בכרך. על פי הדו"ח ROP (בעצמה או באמצעות חברה אחרת בשליטת בכרך) מעוניינת לרכוש את פעילותה ונכסיה של קבוצת ברוש במפעל בנוף הגליל, בלבד בשלב זה.

2 צפייה בגלריה
שרגא ברוש נשיא התאחדות התעשיינים
שרגא ברוש נשיא התאחדות התעשיינים
שרגא ברוש
(צילום: עמית שעל)

מנהל ההסדר מציין בדו"ח כי לשיטת ROP, חישוב התמורה הכוללת בהצעתה משקף בתרחיש פסימי סך של 30 מיליון שקל, ובתרחיש סביר משקף סך של 36 מיליון שקל. "מנהל ההסדר סבור כי בנסיבות הקיימות הצעת קרן טנא הינה ההצעה העדיפה מבין שתי ההצעות ובכוונתו להציג עמדה זו בפני הנושים. יחד עם זאת, מאליו מובן כי הבחירה הינה של הנושים בלבד ובמסגרת אסיפות הנושים תוצגנה להם שתי החלופות", נכתב בדו"ח.
כלכליסט חשף לפני כשלושה חודשים כי הוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה דחופה לעיכוב הליכים לקבוצת מפעלי ברוש בגין חובות בסך 248 מיליון שקל. החברות שביקשו עיכוב הליכים ומיוצגות על ידי עוה"ד עדי בראונשטיין וגיל הירשמן הן החברות "י.ברוש שיווק ושירותים" ו"קבוצת מפעלי י. ברוש". הדירקטורים והמנהלים בחברות הללו הם שרגא ברוש, לשעבר נשיא התאחדות התעשיינים, ואחיו יריב ברוש. השופט אביגדור דורות הוציא צו עיכוב הליכים ומינה לחברות את עו"ד צוריאל לביא כמנהל הסדר. קבוצת י. ברוש מפעילה שני מפעלים יצרניים, האחד בברקן והשני בנוף הגליל.
המפעל בברקן מייצר ומשווק חוטים סינטטיים המשמשים את תעשיית השטיחים. המפעל בנוף הגליל מייצר אריזות גמישות. בין לקוחות המפעל נמנים שופרסל, אסם ושטראוס. בשלב זה מועסקים בכול הקבוצה כ-130 עובדים שחלקם (בנוף הגליל) מיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן.

2 צפייה בגלריה
אריאל הלפרין מנהל קרן טנא
אריאל הלפרין מנהל קרן טנא
אריאל הלפרין מנהל קרן טנא
(צילום: אתר קרן טנא)

במקביל, ביקש היום מנהל ההסדר מבית המשפט לכנס אסיפות נושים ולהאריך את צו עיכוב ההליכים לקבוצה עד לאמצע אפריל. מהדוח עולה כי להערכת החברות, לאחר בדיקת מנהל ההסדר את תביעות החוב, יעמדו החובות המאושרים על סך של כ-240 מיליון שקל (לא כולל חובות לבעלי השליטה ובני משפחה בסך נוסף של כ-52 מיליון שקל).
בדוח צויין כי "בנסיבות אלה, ומאחר ובמועד זה הצעתה של קרן טנא, העומדת ביסוד הצעת הסדר החוב, היא ההצעה הטובה ביותר מבחינת נושי החברות, בית המשפט מתבקש לאשר את הבאת הסדר החוב לאישור אסיפות נושי החברות. מובהר כי במקביל להצעת ההסדר שמציעים החברות ובעלי השליטה, על בסיס הצעת קרן טנא, תוצג בפני הנושים גם הצעת ROP, לקבלת עמדתם", נטען בדו"ח. את קרן טנא מייצגת עו"ד קרן רייכבך סגל.
השופט אביגדור דורות נעתר לבקשת מנהל ההסדר בקבוצת ברוש והאריך את צו עיכוב ההליכים לקבוצה עד אמצע אפריל, ואישר לכנס אסיפות נושים.