יו"ר ארגון המורים: "האוצר לא מנהל איתנו מו"מ על השכר, ננהל מאבק כואב וממושך"
יו"ר ארגון המורים: "האוצר לא מנהל איתנו מו"מ על השכר, ננהל מאבק כואב וממושך"
רן ארז מאשים את האוצר שלמרות הוראת בית המשפט, הוא אינו מנהל משא ומתן עם ארגון המורים העל-יסודיים במטרה להגיע להסכם קיבוצי שיבטיח העלאת שכר. הסכומים שהוקצו לחינוך חרדי ולהתנחלויות יקשו על האוצר לטעון שאין כסף
חזית חדשה לקואליציה – הפעם בתחום מאבקי העבודה. יו"ר ארגון המורים רן ארז מאיים ב"מאבק עוצמתי וכואב שיארך זמן ממושך". זאת לדבריו משום שהאוצר אינו מנהל איתם משא ומתן בנוגע לשכרם.
לאחרונה גם המרצים הבכירים באוניברסיטאות הכריזו על סכסוך עבודה בטענה דומה. על כל המאבקים הללו ירחפו סכומי העתק שהממשלה הזו הקצתה לחינוך חרדי ולהתנחלויות, שיקשו מאוד לטעון שלאוצר אין כסף.
במכתב ששלח ארז למורים הוא מזכיר כי "בית הדין הארצי לעבודה הורה ב-29.11.2022 למדינה לנהל עמנו משא ומתן אינטנסיבי, רציף, בידיים נקיות ובנפש חפצה, במטרה להגיע לחתימה על הסכם קיבוצי עמנו למען שיפור השכר ותנאי העבודה של המורים בחינוך העל-יסודי. במקביל התחייבנו לשקט תעשייתי ולהפסקת העיצומים עד 25.3.2023".
לדבריו, "עד למועד כתיבת שורות אלו משרד האוצר לא ניהל עמנו כל משא ומתן. בשיחה שקיימנו איתם ב-10 בינואר הובהר לנו שלעת הזאת אין להם כל כוונה לנהל משא ומתן. לאור האמור ניאלץ לחדש את המאבק, ואנו שוקלים את האפשרות לביטול השקט התעשייתי שהתחייבנו לו".
על רקע אפשרות של שביתה או עיצומים ארז מייעץ למנהלי בתי הספר "לא לחדש חוזים עם ספקי השירות השונים, כגון מארגני טיולים וכדומה, שכן הפעם לא נתחשב בחוזים שייחתמו עמם. בכל מקרה אם חותמים על חוזה, חשוב לוודא הכנסת סעיף המאפשר ביטול או דחיית הפעילות עקב עיצומים, שביתה או כוח עליון, ובכך לא ייגרמו נזקים כלכליים לבתי הספר". הוא מזהיר את המנהלים ש"אם תמשיכו לחתום על חוזים כבעבר, אתם עלולים להיגרר להוצאות כספיות. ביטול טיולים, הצגות, מסעות וכדומה הם חלק מהעיצומים שננקוט".
ההסכם עם ארגון המורים פג רק בפברואר 2022. זאת בניגוד להסתדרות המורים שהיתה שלוש שנים ללא הסכם. לכן נחתם הסכם עם הסתדרות המורים לפני הבחירות, אבל לא עם ארגון המורים. הארגון דורש תוספת שכר של כ־30% לפחות לכל מורה, כלומר כ־4,000 שקל למורה בממוצע. עלות התוספת, שמושפעת בבירור מהרצון להשיג יותר מהסתדרות המורים, היא 3.35 מיליארד שקל לשנה. זאת לפני דרישות נוספות.
האוצר טרם העביר תגובה.