פרסום ראשוןעוד מסעדת שף מצטרפת לרשימה: חובותיה של סופר פיצה נחשפים
פרסום ראשון
עוד מסעדת שף מצטרפת לרשימה: חובותיה של סופר פיצה נחשפים
השופט חגי ברנר נעתר לבקשת החברה של השף והאופה יובל שניר, בשל חובות של 2.2 מיליון שקל לפיצה התל אביבית, והוציא לה צו הקפאת הליכים ובקרוב ימונה לה נאמן. יובל שניר: "התאבדתי על העסק הזה, המסעדות פה מלאות ואין רווח. חברים שלי בחו"ל אומרים לי לבוא לשם, שעושים ארגזים של כסף. אני לא יכול לעזוב. יש לי פה ילדים. אני אוהב את המדינה"
עוד מסעדה מוצלחת מצטרפת לרשימה: "סופר פיצה" שנחשבה לאחת הפיצות הטובות בתל אביב של האופה יובל שניר (מאפיית בר לחם לשעבר) נסגרה בחודש שעבר ועכשיו נחשפים החובות והקשיים עמם מתמודדים בעלי מסעדות.
חברת סופר פיצה שהפעילה את המסעדה תחת השם המסחרי "סופר פיצה" ברחוב לבונטין בתל אביב צברה חוב כולל של כ-2.2 מיליון שקל לאחר שהושקעו במקום מיליוני שקלים - כך עולה מבקשה למתן צו לפתיחת הליכים שהגישה החברה לצורך פירוקה.
השופט חגי ברנר נעתר לבקשת החברה והוציא לה צו הקפאת הליכים ובקרוב ימונה לה נאמן. מהבקשה שהוגשה על ידי עו"ד ארז ללקין עולה כי סופר פיצה נפתחה בסוף שנת 2019 והאופה יובל שניר הוא בעל המניות היחיד בה. "מנהל החברה שימש גם כמנהל ושף המסעדה ובמשך שנים המסעדה צברה שם, מוניטין וקהל לקוחות נאמן". כשנפתחה סופר פיצה חברו של שניר, השף דיוויד פרנקל, סייע וייעץ, אולם הוא אינו בעל מניות.
עוד נטען בבקשה כי עם תחילת פעילות המסעדה בשנת 2020 פרצה מגפת הקורונה שפגעה קשות בפעילות המסעדה, אולם המסעדה צלחה את תקופת הקורונה ובשנת 2023 מחזור עסקיה הגיע לכ-7.5 מיליון שקל. אלא שבתום תקופת הקורונה המסעדה נכנסה לתקופת המחאה המשפטית שלטענת המסעדה פגעה בהכנסות ואז הגיעה מלחמת חרבות ברזל שפגעו קשות בהכנסותיה, כשעליה לפרוע הלוואות אותם נטלה עוד בתקופת הקורונה. עוד נטען כי בעל המניות השקיע במסעדה כ-3 מיליון שקל מכספו. נטען כי לחברה חוב בסך כ-1.2 מיליון שקל למערכת הבנקאית שמרביתו מגובה בערבות מדינה, חוב בסך 60 אלף שקל בגין זכויות עובדים, חוב דמי שכירות בסך כ-50 אלף שקל, חוב לספקים בסך כ-700 אלף שקל וחוב לרשויות בסך כ-30 אלף שקל.
"לא ראיתי את האור בקצה המנהרה"
יובל שניר, הבעלים של סופר פיצה נמנע לרוב מחשיפה. הוא היה בשירותו הצבאי מפקד פלגה ביחידת עוקץ וסופר פיצה היה כל עולמו המקצועי . שניר הסכים הפעם לחרוג ממנהגו ופתח בפנינו צוהר לקשיים שהמסעדנים עוברים . "מהזווית שלי אני יכול להגיד שכל העסק הזה הוא כול המהות שלי, זה כל מה שיש לי וכל מה שהיה לי וזה הכאב שלי. אני all in בסיפור הזה. השקעתי מיליוני שקלים בעסק. היה משקיע מאוד מאוד רלוונטי אבל אף אחד לא רצה להיכנס להתחייבות בתוך תקופה כזו. פעם היה ברור שבניהול טוב של עסק אפשר להוציא רווחיות ממחזור. היום, מסעדות מלאות ולא מצליחים לחלץ רווחיות ממחזור. הפיצה שלי הייתה יקרה ועדיין לא הצלחתי להוציא מזה רווח, זה בלתי אפשרי".
איך אתה מסביר את זה?
"זו מצוקת כוח אדם. עובד יכול לומר לך אם אני לא מקבל מחר במקום 11 אלף שקל 14 אלף שקל אני הולך ואין לך מה לעשות. וזה גם עלייה במחירי חומרי הגלם. כול הזמן עוד גזרות ועוד גזרות. גם הרשויות מקשות. עסק מפוצץ בעבודה לא מצליח לייצר ריווחיות אלא אם כן אתה באמת קוסם . בתחום הזה הרוב או בדרך להיסגר או להעמיק את החוב, או באמת יחידי סגולה שיודעים לעשות הוקס פוקוס".
ואתה החלטת לא להעמיק את החוב?
"החלטתי לא להעמיק את החוב הזה ויכלתי להעמיק אותו ולספר סיפורים, אבל אני לא ראיתי את האור בקצה המנהרה. הנה, רק הלילה היתה עוד אזעקה, עוד ילדים שלא ישנו. אנחנו במלחמה עם מצב רוח על הפנים וקשה מאוד לפעול בתוך הסיפור הזה. כמה שניסיתי והתאבדתי על העסק הזה, אני עבדתי ימים כלילות. קיבלתי תעודות מהאקדמיה האיטלקית לקולינריה מחוץ לאיטליה בטקס במילאנו, אני כיום מורשה לפתוח פיצריות מטעם חברה איטלקית מחוץ לאטליה וכל התארים וכל הידע והתשוקה לא תורגמו לרווחיות". אני השקעתי את כול כולי בעסק הזה במשך כחמש שנים".
מי צריך להתעורר לדעתך?
"אם היו יכולים להביא עובדים זרים ולהחזיר עובדים פלסטינאים זה היה מוריד את העלויות. יש גם בעיה עם תשתיות. עובדים לא יכולים להגיע מפריפריה לתל אביב. זה גם מרחיק. קשה להוציא אנשים לרחוב כי אין מצב רוח ואז הפיצה נפגעת מאוד. יש פה שלל גורמים. רשויות צריכות גם לגלות רגישות ולהפחית מהדוחות ולא שיפריעו להתנהלות השוטפת".
מה הלאה?
"אני חושב מה לעשות. ייעוץ. אני טיפה נושם. אני חושב מה ניתן לעשות במקצוע הזה שרכשתי ב-30 שנה. יש לי חברים בחו"ל שאומרים לי בוא לפה. הם חוגגים שם ואומרים לי ששם הרבה יותר פשוט ועושים ארגזים של כסף. אני לא יכול לעזוב. יש לי פה ילדים. אני אוהב את המדינה. אני לא בוכה. אני שומר על אופטימיות. בסוף את האגוז הזה צריך לדעת לפצח".
עו"ד ארז ללקין, בא כוח סופר פיצה מסר בתגובה: "עוד סיפור אנושי כואב של יזם מוכשר שהשקיע כל כולו בתחום המסעדנות. השנים האחרונות היו קשות בתחום זה ומשרדנו מטפל במספר רב של עסקים קטנים ובינוניים שמתקשים לעמוד בנטל. אנחנו מקווים שמערכת המשפט והנושים יפנימו שרצף אירועים קיצוני כמו שעבר עלינו הקשה מאוד על בעלי העסקים ויסייעו לעסקים ובעליהם להשתקם במהירות ולחזור למסלול חיים רגיל".