סגור
כאן תאגיד השידור ערוץ 11 ירושלים
בניין התאגיד בירושלים (צילום: ויקיפדיה)

החוק לקיצוץ בתקציב התאגיד אושר בטרומית: "סיכול ממוקד של התקשורת החופשית"

לפי הצעת החוק שאושרה ברוב של 55 תומכים מול 47 מתנגדים, הממשלה תשלוט בקתציב התאגיד במקום מועצת התאגיד, ותוכל לבצע בו קיצוץ מאסיבי. יוזם החוק, ח"כ אביחי בוארון: "לא יכול להיות שהממשלה לא תוכל לפקח על תקציב התאגיד". ח"כ קארין אלהרר תקפה את קרעי: "שמת לך מטרה להוריד את העיתונות על הברכיים" 

מליאת הכנסת אישרה הערב (ד') בקריאה טרומית הצעת החוק של ח"כ אביחי בוארון (הליכוד) שלפיה תקציב תאגיד השידור הציבורי ייקבע על ידי הממשלה במקום מועצת התאגיד. המשמעות: קיצוץ מאסיבי בתקציב התאגיד. החוק אושר ברוב של 55 תומכים מול 47 מתנגדים
הצעת החוק מהווה חלק ממהלכי החקיקה של ההפיכה המשטרית מאחר שהיא תורמת להשתלטותה של הממשלה על אמצעי התקשורת, ובמקרה הזה התאגיד. היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה מתנגדת להצעת החוק הזו.
בוארון הסביר במליאה כי "קיימת מציאות מקולקלת שהתקציב של יחידה כלשהי (התאגיד - צ"ז) נפרד מתקציב המדינה הכללי. אין קלקול תקציבי גדול מזה. לא יכול להיות שתקציב התאגיד יהיה בן חורג, כוכב זוהר בשמי המדינה, והוא קודש קודשים קבוע בחוק וממשלת ישראל ועם ישראל לא יוכלו לפקח עליו. אך אחד לא בא לערבב או לערב את דעתו בתכנים של התאגיד".
שר התקשורת שלמה קרעי אמר כי "מדובר בהצעת חוק טובה. התאגיד מקבל הרבה כסף מהמדינה - 800 מיליון שקל בשנה. ערוץ הכנסת, שנוטה קצת שמאלה, עדיין עושה את מה שצריך מבחינת המידע, והוא מקבל 29 מיליון שקל לתקציב השנתי. איך אפשר שלא לקחת את התקציב של התאגיד ולבדוק האם באמת נדרש כל כך הרבה כסף? האם נדרש 600 אלף שקל לפרק של רולניק?". על ערוץ 33 אמר קרעי שהוא "פרו פלשתינאי". עוד אמר כי יפעל לסגור את גלי צה"ל.
ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) תקפה את קרעי: "אני מציעה שתישאר בגימטריה, כי בשידור ציבורי אתה לא מבין. הצעת החוק היא מהארסנל של חוקי ההפיכה המשטרית. כל מה שקרעי רוצה זה להשתלט על התקשורת. זהו חוק לסיכול ממוקד של התקשורת החופשית, לאחר חוק הרייטינג וחוק ההטבות לערוץ 14. הוא השחיל למשימה את ח"כ אביחי בוארון כדי להתחמק מקבלת עמדה מחייבת של היועצת המשפטית לממשלה. שמת לך מטרה להוריד את העיתונות על הברכיים כי הם לא בעמדה שלך. מי שלא יהפוך לינון מגל או ברדוגו - לא יזכה לתקציב".
כאן, תאגיד השידור הישראלי מסר בתגובה: "משמעות הצעת החוק להכפפת תקציב תאגיד השידור לתקציב המדינה, שעברה הערב בקריאה טרומית, היא אחת - השתלטות פוליטית על התאגיד, ולמעשה חיסול השידור הציבורי בישראל.
"משמעות הצעת החוק איננה כניסה מתבקשת של התאגיד תחת אלונקת הקיצוצים, כדי לסייע למשק כעת בשעת מלחמה - אלא איום תמידי של הממשלה כלפי השידור הציבורי, לשדר תוכן לפי רצונותיה הפוליטיים, אחרת יקוצץ התקציב בכל שנה מחדש.
"קשה לנתק את נסיון החקיקה הזה, שייפגע בפרנסתן של אלפי משפחות של צלמים, מאפרים, מלבישות, עובדי במה, טכנאים, תחקירנים ועוד, מהנסיונות להשתלט ולהכניע את התקשורת החופשית בישראל".