21% מתיקי החייבים שנכנסו להליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל הסתיימו בהסדר
21% מתיקי החייבים שנכנסו להליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל הסתיימו בהסדר
כך עולה מנתוני רשות האכיפה והגבייה הנוגעים לפרק הזמן שמכניסתו לתוקף של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי בחודש ספטמבר 2019 ועד לחודש דצמבר 2023. גיבוש ההסדר התרחש בשלב מוקדם של ההליך - עוד לפני מתן צו פתיחת הליכים בעניינם של החייבים
כ-21% מתיקי החייבים (אנשים פרטיים) שאושרה בקשתם לכניסה להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מסתיימים בגיבוש הסדרים במערכת ההוצאה לפועל, עוד לפני מתן צו פתיחת ההליכים בעניינם – כך עולה מנתוני רשות האכיפה והגביה.
אתמול (א') הודיעה הרשות כי מנהל רשות האכיפה והגבייה, אורי ולרשטיין, חתם לאחרונה, מכוח סמכותו שבחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, על כללי חדלות פירעון ושיקום כלכלי בנושא ניהול ישיבות לגיבוש הסדרי תשלומים שמנהלים נציגי רשם בהליכי חדלות פירעון. הליך של ישיבות לגיבוש הסדרים שמנהלים נציגי רשם, הוא הליך ייחודי במערכת ההוצאה לפועל, אשר נועד ליחידים בחובות, בסכומים של עד 166,627 שקל.
בדברי ההסבר לכללים נאמר כי החוק מסדיר את אופן ניהולם של הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי לגבי יחידים בעלי חובות בסכומים נמוכים ואלה מתנהלים במלואם בפני רשם הוצאה לפועל ייעודי (הנקרא רשם חדלות הפירעון). רשם חדלות הפירעון מחליף בכך הן את בית משפט השלום והן את הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. עוד נאמר בדברי ההסבר שבמסגרת ההסדר הייחודי לגבי יחידים בעלי חובות בסכומים נמוכים, קבע המחוקק חובה לערוך ניסיון מקדים לגבש הסדר תשלומים עוד בטרם יינתן צו לפתיחת הליכים בעניינם של יחידים אלה. זאת, מתוך רצון לנסות ולסיים את ההליכים במהירות בלא צורך בהליך חדלות פירעון שכרוך בעלויות רבות לכלל הצדדים וכן למערכת הציבורית וכן רצון למצות את אפשרויות גביית החוב בטרם מתן צו לפתיחת הליכים - זאת לצד הרצון להבטיח שלא ייעשה שימוש לרעה בהליכי חדלות הפירעון.
מנתוני הרשות עולה כי מאז כניסתו של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי לתוקף, בחודש ספטמבר 2019 ועד לחודש דצמבר 2023 התקיימו ישיבות הסדר ב-16,119 תיקי חדלות פירעון בלשכות חדלות הפירעון של רשות האכיפה והגבייה בכל רחבי הארץ ובוצעו כבר 3,419 הסדרים. מדובר בכ-21% מתיקי היחידים שאושרה בקשתם לכניסה להליך חדלות פירעון מלא, שמסתיימים בהסדר בשלב מוקדם של ההליך.
נציגי הרשמים, הינם עובדי רשות האכיפה והגבייה שהוסמכו לכך בידי מנהל הרשות. הם מזמנים את החייב והנושים לישיבה בלשכות הרשות, בין ישיבה פרונטאלית ובין באמצעות היוועדות חזותית, וזאת תוך 30 ימים, מהיום שרשם חדלות הפירעון אישר כניסתו של היחיד להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.