סגור
כיתה בית ספר מורה תלמידים חטיבת ביניים
כיתה (קובי קואנקס)

ועדת החינוך אישרה: תשלומי ההורים עבור ביטוח יתייקרו ב-41%

ועדת החינוך של הכנסת אישרה הבוקר את התייקרות ביטוח התלמידים ב-12 שקלים, זאת לאחר שבמאי כבר אושרה התייקרות של 8 שקלים, כך שבשנת הלימודים הקרובה יתייקר הביטוח מ-49 שקלים ל-69 שקלים לתלמיד. מנכ"לית משרד החינוך אמרה כי המדינה תספוג את ההתייקרות באמצעות הורדה מקבילה בסך תשלומי ההורים

ועדת החינוך של הכנסת אישרה הבוקר (א') את התייקרות ביטוח התלמידים ב-12 שקלים, זאת לאחר שבמאי כבר אושרה התייקרות של 8 שקלים, כך שבשנת הלימודים הקרובה יתייקר הביטוח ב-41% - מ-49 שקלים ל-69 שקלים לתלמיד. במקביל, מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר הודיעה כי המדינה תספוג את ההתייקרות באמצעות הורדה מקבילה בסך תשלומי ההורים.
מדובר בביטוח תאונות אישיות ל-2.5 מיליון תלמידים בני 18-3. משמעות הדבר היא ייקור עלות הביטוח הכללית מ-122.5 מיליון בשנה שעברה ל-172.5 מיליון על פי ההחלטה הנוכחית.
לאחר אישור ההתייקרות במאי פורסם מכרז לחברות הביטוח, אולם במכתב ששלחה שרת החינוך יפעת שאשא ביטון ליו"ר הוועדה ח"כ שרן השכל היא כתבה שלא נמצאה חברה שתענה למכרז בתנאי הפוליסה הקיימים. לכן היא ביקשה מהוועדה להעלות את התשלום ב-12 שקלים נוספים. שטאובר אמרה בדיון כי "אם לא תתקבל החלטה ולא נצא למכרז נוסף, המשמעות היא שב-1 בספטמבר ילדי ישראל לא יהיו מבוטחים". היא התחייבה בשם שר האוצר אביגדור ליברמן ושרת החינוך שסל תשחומי ההורים לא יתייקר.
ח"כ משה קינלי טור-פז שישב בראש הישיבה אמר: "אם היו לי 172 מיליון שקל (עלות הביטוח - ש"א), הייתי נותן לאוכלוסיות המוחלשות ביותר ולא מחלק לכל הורה 69 שקלים". ח"כ יוסי שיין (ישראל ביתנו) אמר כי "מדובר בכשל ניהולי גדול של משרד החינוך. לבוא ולאיים ששנת הלימודים לא תפתח זה מנטליות שאי אפשר לסבול".
ח"כ אמילי מואטי (העבודה) דרשה שהמדינה תספוג את ההתייקרות. לדבריה, "מי שישלם את המחיר זה ההורים". ח"כ מירון דוידסון (יש עתיד) הזהיר שבלי ביטוח גם החינוך הבלתי פורמאלי והחוגים לא יוכלו להתקיים. ח"כ עופר כסיף (הרשימה המשותפת) אמר כי "מדובר בחוצפה וזלזול באזרחים", וקרא להורים להשבית את הלימודים.
יו"ר הנהגת ההורים, מירום שיף, אמר: "מי שצריך לשלם זו המדינה ולא ההורים. הגיע הזמן שתשלומי ההורים יבוטלו". עו"ד נעם וילדר מהמועצה לשלום הילד הוסיפה כי "תשלומי ההורים סותרים את עיקרון השוויון ומביאים להגדלת פערים בחינוך. צריך לבטל את תשלומי ההורים".