סגור
בניין מת"י מכון התקנים הישראלי
בניין מת"י. תפקידים רבים התייתרו (צילום: wikipedia)

בעקבות רפורמת היבוא: החלו פיטוריהם של 150 עובדים במכון התקנים

במסגרת הרפורמה, כ-80% מכלל המוצרים המיובאים לא חייבים בבדיקות תקינה במכון התקנים ושיווקם מתאפשר על פי הצהרת היבואן שלפיה המוצרים עומדים בתקינה בינלאומית. הפיטורים במכון התקנים היו צפויים מראש, שכן עם הירידה בהיקפי הפעילות שלו תפקידים רבים התייתרו. מדובר ב-17% מכלל עובדי המכון

החלו פיטוריהם של 150 מעובדי מכון התקנים, וזאת בעקבות יישום הרפורמה ביבוא שיצאה לדרך בחודש יוני השנה. מדובר ב-17% מכלל עובדי המכון.
את הרפורמה מקדם משרד הכלכלה והתעשייה ומטרתה להקל משמעותית על יבוא של מוצרים לישראל בהתבסס על תקינה שניתנה להם בחו"ל, וזאת תוך הסרת הצורך בתקינה ישראלית שהיוותה שנים ארוכות חסם יבוא משמעותי. במסגרת הרפורמה, כ-80% מכלל המוצרים המיובאים לא חייבים בבדיקות תקינה במכון התקנים ושיווקם מתאפשר על פי הצהרת היבואן שלפיה המוצרים עומדים בתקינה בינלאומית.
הפיטורים במכון התקנים בימים אלה הם מהלך שהיה צפוי בחודשים האחרון, שכן עם הירידה בהיקפי הפעילות שלו תפקידים רבים התייתרו. ממכון התקנים נמסר בתגובה כי "מדובר בתוכנית פרישה של 150 עובדים עקב הרפורמה ביבוא, מרבית העובדים פורשים מרצונם במסגרת הסדרי פרישה שסוכמו עם ההסתדרות הכללית, ועד העובדים והממונה על השכר במשרד האוצר וזאת כמקובל במגזר הציבורי".
הרפורמה בתקינה היא המהלך המשמעותי ביותר שהובילה שרת הכלכלה והתעשייה היוצאת, אורנה ברביבאי, בכהונתה, וזאת כצעד שנועד להוריד מחירים של מאות מוצרים ובהם חיתולים, ילקוטים, קונדומים ואופניים. במשרד הכלכלה מאמינים כי ההקלות ביבוא תוך מתן פטור מתקינה ישראלית יכניסו לשוק מוצרים חדשים והתחרות שתיווצר בו תוביל לירידת מחירים. עם זאת, במשרד הכלכלה עדיין לא יודעים להעריך את הצלחת המהלך בנימוק שעדיין לא חלף די זמן כדי שההקלות ביבוא יחלחלו לשטח.