פרסום ראשוןניצחון לברוש: קיבל 60 יום לגיבוש הסדר מול הנושים
פרסום ראשון
ניצחון לברוש: קיבל 60 יום לגיבוש הסדר מול הנושים
בית המשפט נעתר לבקשת נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר ולבקשת קבוצת מפעלי ברוש: הוציא צו עיכוב הליכים לחודשיים ומינה מנהל הסדר. הקבוצה צברה חובות של 248 מיליון שקל
ניצחון לשרגא ברוש וקבוצת מפעלי ברוש. למרות התנגדות חלק מהנושים ונציגת הממונה על חדלות פירעון, השופט אביגדור דורות נעתר לבקשתו של ברוש ובקשת הקבוצה והוציא צו עיכוב הליכים ל-60 יום ומינה למנהל ההסדר את עו"ד צוריאל לביא. המשמעות היא כי לקבוצה לא ימונה נאמן שיפקיע את הניהול מהקבוצה, ולא יוכלו לפתוח נגדה בהליכים משפטיים.
בפרק הזמן שניתן לה הקבוצה תגבש הסדר נושים. הבקשה של הקבוצה הוגשה במסגרת תיקון לחוק הקורונה שמאפשר למפעלים שנקלעו לקשיים בשל הקורונה להיכנס להליך נוח מההליך הרגיל, שבו ממונה נאמן שמשתלט על העסק. את ברוש מייצגים עורכי הדין גיל הירשמן ועדי בראונשטיין.
יובהר כי צו עיכוב ההליכים ניתן גם לבעלי השליטה בקבוצה, כלומר גם נגד ברוש ואחיו לא יוכלו נושים לפתוח בהליכים משפטיים.
החלטת השופט דורות ניתנה לאחר שהיום (ה') התקיים דיון ארוך, שבמהלכו התנגדו חלק מהבנקים לכך שלחברה יוצא צו עיכוב הליכים לפי תיקון הקורונה. במהלך הדיון דיבר גם שרגא ברוש ואמר: "אעשה כל מאמץ שהכסף יחזור לנושים. לא היססתי להכניס 45 מיליון שקל, ואני יודע שיש כאלה שנפגעו בדרך ואני מצר על כך".
על פי הבקשה שהגישה קבוצת ברוש, היקף החובות של החברות עומד על כ-248 מיליון שקל, כאשר לחברות נוצר גירעון בנכסים אל מול ההתחייבויות בהיקף מוערך של כ-142 מיליון שקל. ברוש ומשפחתו הזרימו על פי טענתם כ-45 מיליון שקל לקבוצה לאור קשייה. על פי הבקשה של הקבוצה, הסדר החוב המוצע מתבסס על השקעתה של קרן טנא.
השופט קבע כי "אין ספק שעיכוב ההליכים נדרש לשם גיבוש הסדר חוב בין החברות לנושים. בנוסף אין חשש שהפעלת החברות בתקופת עיכוב ההליכים תפגע בנושים לאור מימון הביניים שעומד להתקבל מקרן טנא, שהיקפו הוא עד ל-20 מיליון שקל... בהקשר זה יש לציין כי בנק מזרחי טפחות, שהוא בעל החוב הגבוה ביותר (כ-60 מיליון שקל), תומך באישור הבקשה, בנק הפועלים לא הביע התנגדות לבקשה (בעל חוב של כ-18 מיליון), ובנק מרכנתיל דיסקונט תומך בבקשה". מנגד, בנק דיסקונט ולאומי התנגדו לעיכוב הליכים לקבוצה.
השופט ציין בהחלטתו כי "בתחילת הדיון היום למדנו כי המפעלים עצרו את פעילותם לחלוטין, החשמל נותק, חומרי גלם אין והעובדים נותרו בביתם. סיבות רבות תומכות בחלופה של הפעלה מידית של שני המפעלים, ולשם כך נדרשת הזרמת אשראי דחופה ביותר. התרשמתי כי אין סיכוי להשגת אשראי מהמערכת הבנקאית. המתווה המוצע על ידי קרן טנא מאפשר הזרמה מידית של אשראי בסדר גודל משמעותי ביותר... דחיית הבקשה תעכב באופן ברור את הפעלת המפעלים, ובשורה התחתונה הגעתי למסקנה כי אישור הבקשה הוא הפתרון הטוב ביותר בנסיבות העניין".
לאור החלטת בית המשפט ומימון הביניים הצפוי, השלב הבא שבו על הקבוצה לטפל הוא בקשת 58 מעובדי הקבוצה, המיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן, שישולם להם שכר חודש נובמבר. הקבוצה מעסיקה כ-130 עובדים בשני מפעלים בברקן ובנוף הגליל.