בלעדימייק בן ארי לשופט: "איני מיידוף והנאמן לא ג'יימס בונד"
בלעדי
מייק בן ארי לשופט: "איני מיידוף והנאמן לא ג'יימס בונד"
בן ארי, החשוד בהונאה, הסביר בתצהיר לבית המשפט כי עזב את הארץ מחשש לשלומו: "חובי אינו 600 מיליון שקל אלא רק 250 מיליון"
השופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל אביב דרש ביום חמישי האחרון ממייק בן ארי, החשוד בהונאת משקיעים, לספק תשובה מדוע נמלט מישראל.
בן ארי השיב באמצעות עורך דינו החדש שלום גולדבלט ובמסגרת תצהיר כי הוא ובני משפחתו אוימו: "יצאתי מישראל לאחר שאני ובני משפחתי אוימנו על ידי גורמים שונים מספר פעמים. איומים אלו אף נשאו אופי ממשי ובתוך זה הגעה של גורמים תוקפניים למקום המגורים שלי ושל בני משפחתי, מעקבים אחריי, גניבת חיית המחמד מבית המשפחה ועוד. סברתי שעל מנת למנוע פגיעה במשפחתי ובי ועל מנת שאוכל לפעול בצורה יעילה למימוש הנכסים לטובת החזר החוב לנושים - עליי לפעול מחוץ לישראל. הואיל ואני גם אזרח סרביה, יצאתי למדינה זו. לא 'נעלמתי' או 'נמלטתי', כתובת הדואר האלקטרוני שלי לא שונתה ונותרה פעילה... גם הנאמן וצוותו קיימו סדרת חקירות ופגישות פרונטליות עמי בסרביה... שיתפתי פעולה באופן מלא ומסרתי מידע. אני חוזר על התחייבותי לשתף פעולה עם הנאמן".
השופט ברנר שדן בתיק חדלות הפירעון של בן ארי קבע בהחלטה כי "יתכבד החייב (בן ארי - ל"ד) ויגיש בקשה נפרדת למתן הוראות, תוך התייחסות בראש ובראשונה לשאלה מדוע נמלט מלכתחילה מישראל, ומדוע איננו שב כעת לישראל לצורך חקירה בפני הנאמן".
באפריל 2021 פתחה רשות ניירות ערך בחקירה בעניינו של בן ארי וחברת השירותים הפיננסיים שייסד EGFE, בחשד לביצוע עבירות על חוק השקעות משותפות בנאמנות, חוק הייעוץ, חוק העונשין וחוק איסור הלבנת הון. על פי החשד, בן ארי גייס מאות מיליוני שקלים מכ־1,000 משקיעים, תוך הצגת מצגי שווא ושימוש בכספים למטרות אחרות מאלה שהציג.
לאחרונה עבר התיק להחלטת הפרקליטות שטרם פרסמה את החלטתה האם להגיש כתב אישום.
במקביל לחקירה הפלילית שהתנהלה נגד בן ארי הוא נכנס גם להליך חדלות פירעון ומונה לו נאמן. כ־700 מתוך כ־1,000 המשקיעים מיוצגים על ידי עו"ד איתן ארז ומור בן שושן.
החלטת השופט ניתנה לאחר שלאחרונה הנאמן לנכסי בן ארי וחברת EGFE, עו"ד ליאור דגן, טען כי בן ארי מסתתר כיום בסרביה ואינו משתף פעולה עם הנאמן.
הנאמן טוען כי בן ארי "בעצמו ובאמצעות תאגידים בשליטתו יזם וניהל את הונאת הפונזי הגדולה והממושכת ביותר שנעשתה בישראל עד כה, שבמהלכה החייב הונה אלפי משקיעים במשך תקופה של למעלה מ־15 שנים, תוך שהוא מציג להם 'רווחים פיקטיביים' שלא היו ולא נבראו, שבמהלכן גנב החייב סכום כולל הנע בין 600 ל־700 מיליוני שקלים".
בן ארי דחה בתוקף את הנטען נגדו בדו"ח הנאמן ובין השאר ציין בתגובה כי הוא "איננו 'מיידוף' הישראלי, הנאמן איננו ג'יימס בונד הרודף אחרי 'ארכי־פושעים' ברחבי העולם, אין המדובר בהונאת פונזי הגדולה ביותר בישראל, לא נגנבו מעל ל־600 מיליון שקל ובית המשפט טיפל בעשרות תיקי חדלות פירעון מורכבים לא פחות. פעולה מושכלת אף עתידה לפרוע את מרבית החוב לנושים... סכום החוב המוערך לנושים הנו כ־250 מיליון שקל ולא סכום חוב מופרך ודמיוני של למעלה מ־600 מיליון שקל". עוד טען כי אינו מכחיש כי נעשו טעויות בניהול החברה, אולם הניסיון לציירו כגנב אין לו בסיס. כמו כן טוען בן ארי כי אינו מסתתר בסרביה, "לראיה, הנאמן נפגש עם בן ארי מספר פעמים", טען.
עוד טוען מייק בן ארי בפני בית המשפט המחוזי כי במסגרת שיווק ההשקעות שבהן החל ב־2000, שיווק למשקיעים שונים השקעה בקרן בלו ריבר שהיתה קרן למינוף בתחום אג"ח מוניציפליות בארצות הברית "בניגוד לדברי הנאמן, עד לשנים 2008-2007 הושקעו כספי המשקיעים בקרן בלו ריבר... אז מכר בן ארי את הפוזיציה בקרן בלו ריבר עקב חשש כי הקרן תיפול בעת משבר הסאבפריים. הסך ממכירת ההשקעות בקרן בלו ריבר הושקע ולא נגנב בקרנות אחרות".